33 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | MFK-Statenlid Thodé gedagvaard voor schending ambtsgeheim

HomeMediaAmigoe | MFK-Statenlid Thodé gedagvaard voor schending ambtsgeheim
MFK-Statenlid Thodé gedagvaard voor schending ambtsgeheim | Foto Extra
MFK-Statenlid Thodé gedagvaard voor schending ambtsgeheim | Foto Extra

WILLEMSTAD — Statenlid voor de politieke partij MFK Amerigo Thodé is gistermiddag gedagvaard voor schending van ambtsgeheim in september vorig jaar.

Volgens het OM heeft hij dat gedaan zowel op 5 september vorig jaar tijdens een radio-interview, als op 19 september tijdens een persconferentie van zijn partij.

Thodé moet op 16 december aanstaande voor de rechter verschijnen. Dat meldt OM-woordvoerder Norman Serphos vandaag.

Dit levert overtreding op van artikel 2:232 van het Wetboek van Strafrecht en artikel 59 van het Reglement van Orde voor de Staten (RvO). Voor de eerste overtreding loopt Thodé het risico om met een gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of een geldboete van de derde categorie (10.000 gulden) gestraft te worden.

Thodé werd er eind november vorig jaar telefonisch van op de hoogte gesteld dat hij als verdachte is aangemerkt, maar waarvan werd hem toen niet gezegd. Hij vermoedde toen al dat het te maken had met de klacht die Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) tegen hem bij het OM had ingediend in verband met een opname die gemaakt werd tijdens een besloten vergadering van de Commissie Financiën van de Staten, met vertegenwoordigers van het College financieel toezicht (Cft) op 4 september. De parlementariër ontkende dat hij iets strafbaars had gedaan, tijdens een door de MFK geplande persconferentie op 5 september, naar aanleiding van de controverse die was ontstaan rond de opname.

Zoals bekend, liet voormalig MFKminister van Financiën George ‘Jorge’ Jamaloodin de opname van de vergadering op radiostation MAS horen en Franco diende enkele dagen later een klacht in bij het OM, na een intern onderzoek.

Partijleider Gerrit Schotte en Thodé hielden tijdens de persconferentie vol dat er niets strafbaars was gedaan door de opname naar buiten te brengen. Schotte verwees naar het Wetboek van Strafrecht en stelde dat een deelnemer aan een vergadering niet strafbaar kan zijn als hij opnamen maakt van een besloten vergadering.

De reden om de opname naar buiten te brengen was volgens de parlementariërs om Pais-leider Alex Rosaria te ontmaskeren, die volgens de MFK-leider ‘al vier jaar de MFK ervan beschuldigt wanbeleid te hebben gevoerd waardoor het volk met verregaande maatregelen geconfronteerd moest worden’. Volgens Schotte bestrijdt het Cft deze uitspraak en is op de uitgelekte opname te horen dat voorzitter Age Bakker ontkent dat er sprake is geweest van een wanbeleid.

Schotte stelde tevens dat ‘de waarheid niet binnen vier muren moet blijven, als buiten de leugen regeert’. De MFK-leider benadrukte verder dat alle Statenleden in staat zijn om besloten bijeenkomsten op te nemen met de iPhone die zij van de Staten krijgen.

Bovendien verbaasde Schotte zich erover dat Franco eerder niet naar het OM was gestapt, nadat vertrouwelijke documenten over de raffinaderij – die ter inzage aan de Statenleden waren gegeven – waren uitgelekt. Hij suggereerde dat Pais-leider Alex Rosaria indertijd achter dit lekken had gezeten.

De fractie heeft later ook een brief gestuurd naar Franco, waarin een onderzoek en een klacht bij het OM worden geëist naar aanleiding van een foto van Thodé tijdens de bewuste vergadering, die in ochtendkrant Extra is verschenen.

Volgens Schotte heeft Pais-medewerker Alison Manuel de regels overtreden door de vergadering heimelijk en zonder toestemming binnen te gaan om de bewuste foto te maken. Manuel wees de beschuldigingen van de hand. De partij is ook begonnen met informatie-inwinning over het opstarten van een procedure, zodat de partij het OM internationaal kan aanklagen.

Of dit inmiddels is gedaan is nog onduidelijk. De Statenleden waren vandaag bezig met een openbare Statenvergadering over beroep in belastingzaken. MFK stelde bovendien dat ook in het geval van Thodé sprake is van ‘politieke achtervolging’, en neemt aan dat het OM geen integere en neutrale instantie is.

Zoals bekend is Schotte zelf verdachte in de witwaszaak Babel en is ook parlementariër Jacinta Constancia als verdachte aangemerkt in de zaak Dubnium (mondkapjeszaak in de volksmond), inzake fraude bij de BZV.

Opmerkelijk in deze zaak is dat Thodé zelf eerder overtredingen van het Statenreglement hekelde. Volgens Thodé hebben verschillende Statenleden tegen artikel 59 van het RvO van de Staten gezondigd door informatie van een vergadering van de vaste commissie Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) naar buiten te brengen. In artikel 59 staat: “Ten aanzien van de inhoud van vertrouwelijke stukken en de gedachtewisseling in een besloten commissievergadering wordt geheimhouding in acht genomen, met uitzondering van wat de commissie in haar verslag vermeldt.”

In zijn brief aan Franco verwees Thodé naar verklaringen in de lokale media, waaronder de Amigoe en La Prensa, maar ook op de nationale tv-zender daags na de bijeenkomst van de commissie VVRP, waarin onder meer over de carnavalsroute werd gesproken.

Volgens Thodé is hier sprake van een overtreding van het bewuste artikel. Hij vroeg zich af of Franco in deze zaak zal gaan optreden. Franco heeft dat in ieder geval in Thodé’s zaak wel gedaan.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Old Amerigo Thode finds a young latina and they are deeply in love. He with her, she with his credit card.
  However, no matter what Thode does sexually, the woman never achieves
  ***** so they decide to ask a *** therapist for advice. The therapist
  listens to their story and makes the following suggestion; “Hire a strapping
  young man and while the two of you are making love have the young man wave a
  towel over you, as though he is fanning you both. Make sure he is totally
  naked and she can see his manhood as he fans you both with the towel. That
  will help your wife fanaticise, and should bring on a full-blown *****.”

  They go home and follow the therapist’s advice.
  They find Gerrit Schotte who is willing and strips off and enthusiastically waves
  a towel over Thode and his young lady as they make love. But it doesn’t help and still the
  girl is unsatisfied and frustrated.

  Perplexed, they go back to the
  therapist. “Okay”, he says, “let’s try it reversed. Have Gerrit Schotte make
  love to your wife and you Amerigo wave the towel over them.” Once again, they follow
  the advice. Gerrit Schotte gets into bed with Thodes wife and Thode waves
  the towel. Schotte really works with great enthusiasm and Thodes wife
  soon has an enormous, room-shaking, screaming, creaming *****.

  Smiling, Thode drops the towel, taps Gerrit Schotte on the shoulder and says to him,
  triumphantly: “THAT’S how you wave a f*cking towel, Gerrit!!”

 2. Laten we eerlijk wezen. Thode heeft het goed voor mekaar. Met enkele uurtjes werken per dag verdient hij een Statensalaris van 13,000 gulden per maand terwijl hij daarnaast ook al weer 5 jaar pensioen ontvangt. Kassa dus voor hem en, zo begrijp ik, zijn piepjonge postorderlatina. Als prominent lid van de Movemientu Forsa Kriminalidad schat ik dat Thode nog eens duizenden guldens per maand uit het criminele circuit ontvangt.

  Maar dat is het aardse. Statistisch heeft Thode nog minder dan 15 jaar te leven en dan zal hij de geschiedenis ingaan als de laffe marionet van de meest criminele premier die de Caribbean en het koninkrijk ooit gehad hebben.

  Thode zal de geschiedenis ingaan als voorzitter van de criminele MFK partij.

  Thode zal de geschiedenis ingaan als vader van een groot drugshandelaar.

  Thode zal de geschiedenis ingaan als broer van een louche belastingontduiker.

  Thode zal de geschiedenis ingaan als bezitter van een strafblad wegens afluisteren.

  Ik hoop dat Thode genoten heeft van zijn smerige inkomsten. Maar ik ben bang dat hij zich over 15 jaar zal afvragen of bovenstaande het allemaal waard is geweest, wetende dat hij de geschiedenis in zal gaan als een laffe loser met geen greintje integriteit.

  De enige die een traan om hem zal laten, of beter: om zijn creditcard, is zijn lolita latina.

 3. @”De MFK-leider benadrukte verder dat alle Statenleden in staat zijn om besloten bijeenkomsten op te nemen met de iPhone die zij van de Staten krijgen.”…..
  Ja….daar zijn ze zeker allemaal toe in staat …..wat een Sjors-en-Sjimmie-van-de- Rebellenclub !! 🙂

 4. Triest dat een ranzig figuur als Thode, wiens familie en politieke partij doordrenkt is van criminaliteit, nog in de Staten zit.

  En dan maken wij ons boos als Nederland ons beschuldigt een corrupt boevennest te zijn.

  Gisteren legde de hele MFK porkeria de eed af bij de gouverneur. Stond me daar een kilometer strafblad bij elkaar, schijnheilig de vingers in de lucht te steken.

 5. Arme Amerigo Thode… voorzitter van een partij waarvan 3 Statenleden momenteel verdachte zijn in een strafzaak en er drie (Jamaloodin, Schotte en Constantia) al in Bon Futuro hebben vastgezeten en er twee (Constantia en Schotte) al een strafblad hebben lang genoeg om de weg naar Westpunt mee te bedekken.

  Zijn zoon is een berucht drugsdealer en zijn broer, op de payroll van Mafia Futuro Korsow, is een illegaal importeur van auto-onderdelen.

  Verder is Amerigo zo lelijk dat hij zich, met behulp van zijn creditcard, tot een goedkope latina die zijn kleindochter had kunnen zijn moest wenden om nog iemand in zijn bed aan te treffen wanneer hij gaat slapen.

 6. Vader Amerigo Thode dus crimineel, zoon Bryant Thode reeds veroordeeld voor grootschalige drugssmokkel.

  Vader Gerrit Schotte crimineel, zoon Brandon Schotte dit jaar van school geschopt wegens drugshandel.

  Een steriliastieprogramma voor de mannen bij de MFK zou voor de Curacaose samenleving een zegen zijn.

  Maar welk laagwaardig soort vrouwen laat zich door dit type criminelen bezwangeren?

 7. Eens kijken met wat voor lulverhaal de bekende ratvocaten van Schotte, het louche duo Peppi en Kokki, nu voor de dag komen.

  Thode heeft de schijn in ieder geval tegen. Hij heeft zijn zoon tot drugsdealer grootgebracht, zijn broer is betrapt op illegale import van auto’s en hij is lid van de mafia partij MFK waarvan 3 van de 4 statenleden al met justitie in aanraking zijn geweest, 2 een strafblad hebben en al gevangen hebben gezeten.

  Je schaamt je toch als je op dit eiland Thode heet. Gelukkig heeft Amerigo als partner een goedkope latina die zijn kleinkind had kunnen zijn die af en toe ‘ay pappi’ tegen hem zegt in ruil voor ay pappis creditcard.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties