Amigoe | Acht doorzoekingen in witwasonderzoek

Acht doorzoekingen in witwasonderzoek Thorbes op Bonaire

Acht doorzoekingen in witwasonderzoek Thorbes op Bonaire

Kralendijk — In het opsporingsonderzoek ‘Thorbes’ naar witwassen op Bonaire zijn in totaal acht huiszoekingen verricht. Afgelopen woensdag werden de eerste doorzoekingen gedaan.

Het opsporingsteam heeft met ondersteuning van Korps Politie Caribisch Nederland, RST en Kmar zes woningen en bedrijfspanden op Bonaire doorzocht. In Nederland zijn op verzoek van het OM BES een woning en een bedrijfspand doorzocht. Verder is door de officier van justitie op Bonaire een bankkluis van verdachten geopend. Op twee adressen op Bonaire en op één adres in Nederland is wettelijk gevorderd dat alle administratie zou worden overhandigd aan de opsporingsambtenaren. Het niet of niet volledig voldoen aan een dergelijke vordering is een misdrijf. Er zijn geen aanhoudingen verricht. In het onderzoeksbelang worden nu eerst alle in beslag genomen gegevens op een rij gezet en met elkaar in verband gebracht. Het ligt voor de hand dat de verdachten op basis van die bevindingen zullen worden ondervraagd.

Bij de doorzoekingen en door middel van de vorderingen om gegevens te overhandigen zijn een zeer grote hoeveelheid administratie en andere gegevens in beslag genomen.

Het onderzoek is niet alleen bedoeld om de verdenking dat verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan witwassen nader te onderzoeken, maar ook om wederrechtelijk verkregen vermogen aan te tonen en af te nemen. Mede in dat verband zijn ook dure sieraden, geld, een motorfiets, auto’s, scooters en zeven schilderijen in beslag genomen.

Verder zijn een luchtdrukwapen, een pepperspray gun en een laserpen voor nader onderzoek meegenomen.

Gezien de omvang van het onderzoek verwacht het Openbaar Ministerie dat het enige tijd zal duren voordat nadere informatie kan worden verstrekt.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *