27 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Aanzienlijke prestatieverbetering in hotelindustrie

HomeMediaAmigoe | Aanzienlijke prestatieverbetering in hotelindustrie
Aanzienlijke prestatieverbetering in hotelindustrie
Chata: Aanzienlijke prestatieverbetering in hotelindustrie

WILLEMSTAD — In de eerste zeven maanden van dit jaar is in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar, een prestatieverbetering van 3,1 procent waargenomen in de hotelbezetting.

Dit laat belangenvereniging Chata weten die tevens stelt dat in juli, vergeleken met dezelfde maand in 2014, er zelfs sprake is van een ‘aanzienlijke groei van de hotelbezetting met 8,6 procent’.

Chata omschrijft deze stijging als ‘een positieve golf’ en laat weten dat er in juli een gemiddelde bezetting van 65,2 procent is geregistreerd, wat de groei van 8,6 procent oplevert aangezien dat een jaar eerder op 56,6 procent uitkwam. “Ook al wordt juli doorgaans als een sterke maand aangemerkt, is er sprake van een substantiële prestatieverbetering ten opzichte van de voorafgaande jaren. Tevens was deze maand indicatief voor de opwaartse trend die aan een jaarlijkse toename van aankomsten kan worden gekoppeld”, aldus Chata.

Ook in de Average Daily Rate (ADR, gemiddelde dagprijs), wordt met 6,72 dollar aan meer inkomsten een stijging waargenomen aangezien in dezelfde periode het jaar daarvoor, de ADR 136,14 dollar bedroeg. De belangenvereniging stelt verder gekeken over de eerste zeven maanden, er ook een stijging is waargenomen met een gemiddelde toename van 3,67 dollar over 2015 ofwel 154,17 dollar aan ADR.

Chata stelt dat ook in de Revenue per Available Room (RevPar, inkomsten per beschikbare hotelkamer), in combinatie met de groei aan hotelbezetting en ADR, een gestage prestatieverbetering oplevert voor 2015 vergeleken met vorig jaar. Zo zijn er aan inkomsten per beschikbare hotelkamer meer gelden gegenereerd aangezien dit in juli 93,16 dollar bedroeg. Dit leverde een stijging van 16,15 dollar op vergeleken vorig jaar. In de eerste zeven maanden van 2015 is er in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar een groei aan inkomsten waargenomen van een gemiddelde van 7,25 dollar. De RevPar bedraagt over deze periode 109,29 dollar.

Chata resumerend: “Zowel de prestatie van de maand juli, als de gezamenlijke prestatie gekeken over de eerste zeven maanden van dit jaar, duidt een toename in hotelbezetting, ADR en RevPar. Hiermee wordt dus een aanzienlijke groei behaald op de voornoemde drie vlakken waaruit blijkt dat de Curaçaose hotelindustrie beter heeft gepresteerd in vergelijking met de voorafgaande jaren.”

De belangenvereniging die al geruime tijd stelt zich op de industrie van dataverzameling- en vergaring te richten en dit als een van de belangrijkste focuspunten te zien, is in 2012 een partnerschap met Smith Travel & Research (STR) aangegaan. STR is gespecialiseerd in het leveren van data over prestaties van hotels, voor datavergaring en -verspreiding over de lokale toeristische sector. Aan de hand van deze dataverzameling door STR, kan Chata in onder andere in maandelijkse updates, verzamelde data over de bezettingsgraad van hotels op Curaçao weergeven. Zo worden maandelijks voorlopige data weergegeven, die steekproefsgewijs bij acht verschillende hoteletablissementen – leden van de belangenvereniging – vergaard worden. In totaal zijn met deze acht accommodaties, 1696 hotelkamers vertegenwoordigd.

Chata-directeur Lisa Dindial in een eerdere reactie over de behaalde groei van de bezettingsgraad: “We komen er wel, het is dan ook geweldig om groei te kunnen waarnemen. We dienen dit momentum aan te grijpen om verder in de toerisme-industrie te investeren. De tijd is rijp voor een verbetering van het toeristisch product en het creëren van een infrastructuur binnen de sector. De vraag is er, en nu dient Curaçao dit als bestemming waar te maken en te leveren. Het gaat uiteindelijk om het aangaan van partnerschappen.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties