Amigoe | 45 extra camera’s op Hato

Eerste fase cameratoezicht eind juli gereed

45 extra camera’s op Hato

WILLEMSTAD — Binnen twee tot drie maanden zullen er 45 extra camera’s operationeel zijn op Hato. De luchthaven voldoet reeds aan de internationale veiligheidseisen, maar Curaçao Airport Partners (CAP) wil met deze maatregel de veiligheid verder optimaliseren. Het plan is vorig jaar van start gegaan.

Tijdens de jaarlijkse persconferentie van CAP, die vandaag plaatsvond op Hato, werd extra aandacht besteed aan de veiligheid in en rondom de luchthaven. Dit met name vanwege de terroristische aanslagen in Brussel gisteren. “De aanslagen raken ons allen. We willen daarom aan de gemeenschap kenbaar maken dat veiligheid op nummer één staat en dat we dit blijvend zullen bevorderen.”

Het project hiertoe loopt al sinds vorig jaar. De camera’s zijn afkomstig van een lokale leverancier. Naast deze maatregel wordt ook het team van de luchthavenpolitie versterkt met twee extra agenten (per shift). Bij de persconferentie waren ook chief marketing officer Peggy Croes, chief operations officer Tobias Markert en chief administrative officer Gilmar Winklaar aanwezig.

Ceo Ralph Blanchard verklaarde dat de luchthaven een ‘national asset’ van Curaçao is en aan CAP is toevertrouwd. “Het is daarom van groot belang dat we Hato verder ontwikkelen en verbeteren. Dit niet alleen tegenover de regering, maar ook voor het Curaçaose volk”, aldus Blanchard.

De luchthavenexploitant is inmiddels al enige tijd bezig om dit te kunnen realiseren. Zo is er airconditioning geplaatst bij de security check-in. Ook is de immigratiehal recentelijk vernieuwd, zijn er meer commerciële activiteiten en zijn de vloeren van de vertrek-, immigratie- en check-in hal betegeld. Dit om de passagierservaring en infrastructuur te verbeteren.

Momenteel werkt CAP ook aan andere verbeteringen die reeds bekend zijn. Zo zullen de nieuwe E-gates begin april in gebruik worden genomen. “Hierdoor zal de doorgang van passagiers worden versneld”, zegt woordvoerder Diana Martis. De nieuwe aankomsthal zal in juni gereed zijn. Ten slotte wordt er ook gewerkt aan het vergroten van de wachtruimtes en het reduceren van de wachttijd bij de immigratieafhandeling.

Samenwerking

Tijdens de presentatie werd verder aandacht besteed aan de samenwerking met partners binnen de branche en luchtvaartmaatschappijen. De luchthaven doet het goed, zo bleek uit de meest recente cijfers. “We zien nu al een toename van het aantal passagiers ten opzichte van 2015.”

Desalniettemin willen ze meer toeristen aantrekken en de markten die het goed doen, waaronder Duitsland, behouden. Om het toerisme op Curaçao nog sterker te doen groeien, wordt er van 4 tot 8 april een roadshow gehouden in Zuid-Florida. Ook worden nieuwe markten, zoals Chili en Peru onderzocht om te kijken naar de mogelijkheden voor het aantrekken van nieuwe verbindingen.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | 45 extra camera’s op Hato

  1. graag een verklaring en controle wat er gebeurt met de beeldopname in het kader van de privacy-wet.
    Luchthaven politie onder wie vallen die eigenlijk, of is het een prive organisatie is dit wel geregeld met de Min van Justitie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *