Advocaat Carlos P. ‘zeer tevreden’ over vrijspraak

alicia-blonk-Bokkes-Falkena-3

Advocaat mr. Aliacia Blonk . ‘zeer tevreden’ over vrijspraak van client Carlos Pieter

CURAÇAO – Alicia Blonk, advocaat van Carlos P., is ‘zeer tevreden’ met de vrijspraak van haar cliënt. Dat laat ze weten tegenover Versgeperst.com. Haar cliënt werd vandaag vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels.

Hij en Dangelo D. werden ervan verdacht behulpzaam geweest te zijn bij de uitvoering van de liquidatie van de PS-leider. P. zou onder meer de vluchtauto gewassen hebben nadat die van het plaats-delict (Marie Pampoen) naar de woning van Monika B. in Montanje gereden was.

Medeplichtig
P. was in de ogen van de rechter wel medeplichtig aan een gewapende overval. Daar kreeg hij drie jaar cel voor opgelegd, met anderhalf jaar strafkorting. Na aftrek van voorarrest blijven er enkele maanden over. In 2000 is P. al eens eerder veroordeeld wegens diefstal met geweld en kreeg hij twaalf jaar celstraf. In 2002 kwam daar twee jaar extra bij na een vluchtpoging, maar in 2010 kreeg hij gratie.

Geen beroep
P. en zijn raadsvrouw leggen zich waarschijnlijk neer bij de uitgesproken straf. Blonk: “Uiteraard hadden wij de uitspraak met betrekking tot de gewapende overval graag anders gezien. Mijns inziens had dit ook een vrijspraak moeten zijn. Na overleg met mijn cliënt hebben we er echter toch voor gekozen om vooralsnog niet in hoger beroep te gaan.”

vonnis Carlos P.


Bron: Versgeperst
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *