29 C
Willemstad
• zaterdag 2 december 2023

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Curaçaose masterlicentiehouder Antillephone faciliteert gokbedrijf met overtreding anti-witwasregels

Persbureau Curacao DEN HAAG – Gokbedrijf Betent, in Nederland bekend van de onlinekansspelen van BetCity en opererend onder een ‘masterlicentie’ van Antillephone, heeft een boete van drie miljoen...
- Advertisement -spot_img

AD | Vuur geopend op beveiliger Hato

HomeNieuwsAD | Vuur geopend op beveiliger Hato
wapen-schietpartij-1
Vuur geopend op beveiliger Hato

Willemstad – Bij de oude terminal op vliegveld Hato heeft gisterochtend vroeg rond 4.20 uur een schietpartij plaatsgevonden waarbij een lid van de luchthavenpolitie gewond is geraakt.

Dat heeft de politie tegenover deze krant bevestigd.

Uit de verklaring van het slachtoffer bleek dat hij bij de oude terminal patrouilleerde toen hij plotseling door een man in een donker ketelpak werd verrast. De onbekende man loste gerichte schoten op de beveiliger. Het slachtoffer werd in zijn linkerborst geraakt. Hierna rende de verdachte naar een klaarstaande auto, stapte in en reed weg.

Bij aankomst van de politie werd de ernstig gewonde man aangetroffen. Hij is met spoed naar het ziekenhuis getransporteerd, waar hij werd geopereerd en vervolgens is opgenomen. Volgens een gisteravond uitgegeven persbericht van Curaçao Airport Partners (CAP) is de situatie van het slachtoffer ernstig, maar stabiel.

De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar vooralsnog is het onduidelijk wat de onbekende verdachte op dat tijdstip op die plek op de luchthaven te zoeken had en waarom hij op de medewerker heeft geschoten. Het is ook nog onduidelijk of er meer mensen waren, bijvoorbeeld in de auto waarin de verdachte ervandoor is gegaan.

Voor de medewerkers van CAP die tijdens het incident aanwezig waren is slachtofferhulp ingeschakeld. CAP zegt dat luchthaven Hato voldoet aan de internationale veiligheidseisen, maar dat een grote, drukke publieke plek ook toegankelijk is voor kwaadwillende personen.

,,CAP zal alles in haar macht blijven doen teneinde de omstandigheden die resulteerden in deze hardvochtige, laffe, nodeloze daad van geweld te begrijpen, en is vastbesloten om hier lering uit te trekken en voor zover mogelijk herhaling van dit voorval te voorkomen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Je zou toch mogen verwachten dat men na de wild west vertoning van vorig jaar er enige maatregelen zouden zijn getroffen, doch niets van dat.
    Er is nog steeds nergens politie te bekennen en nog altijd durft de parkeerpolitie alleen gewone burgers aan te pakken. De criminelen die overduidelijk aanwezig zijn, hun auto’s overal fout parkeren worden geen strobreedte in de weg gelegd. Die mogen hun auto’s en motoren overal neerzetten, CAP durft niet op te treden.
    Hoezo geen knieval maken voor de criminaliteit ?

  2. Ach hier in Nederland is het ook dagelijkse kost onder allochtonen en autochtonen, gelukkig lees ik dit soort dingen ook in de kranten net zoals op Curacao maar maakt het gelukkig nooit mee!!Het zijn gelijk gestemden die dit mekaar aandoen!!

  3. Welkom op Curacao international airport… Het is soms even bukken om de kogels te ontwijken, maar het mag de pret niet drukken…toch?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties