28 C
Willemstad
• zondag 26 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Schotte toch in de Staten

HomeMediaAD | Schotte toch in de Staten
Veroordeelde ex-premier als parlementslid in de Staten
Veroordeelde ex-premier als parlementslid in de Staten

Willemstad – Politiek leider Gerrit Schotte van MFK heeft het document getekend om als Statenlid in het nieuwe parlement beëdigd te worden.
Schotte had tot vandaag de kans om dat te doen, nadat het Hoofdstembureau alle kandidaten die bij de verkiezingen een zetel hebben behaald, op 12 oktober de zogeheten acceptatiebrief toestuurde.

Op zijn Facebookpagina plaatste Schotte een korte verklaring. Hij schreef daarin dat – zoals te voorzien – het de bedoeling van de MAN was om een regering te vormen met de huidige bestuurders (het demissionaire kabinet, red.). ,,Het is een koers die al op 5 oktober (de verkiezingsdag, red.) was uitgestippeld en misschien zelfs voor die dag”, aldus de leider. Schotte bedankte in de verklaring ook de mensen die op hem hebben gestemd.  Lees meer op Antilliaans Dagblad

Bij de verkiezingen haalde MFK evenals de winnende sociaaldemocratische partij MAN en PAR, vier zetels. De partij verklaarde zich vanaf het begin bereid om een coalitie te vormen, maar MAN, PAR, PNP en PS, de vier partijen die nu een regering gaan vormen, weigeren met een veroordeelde politicus samenwerken.

Een tijd terug verklaarde de leider bereid te zijn terug te trekken als Statenlid, als dat de deelname van zijn partij aan het kabinet zou vergemakkelijken. Afgelopen maandag stuurde MFK nog een brief naar informateur Kenneth Gijsbertha, omdat de partij niks meer van de informateur had vernomen nadat negen dagen eerder vragen van de informateur werden beantwoord. De partij stelde de indruk te hebben dat de informatieronde ondertussen was veranderd in een formatieproces, waarbij er geen rekening met MFK was gehouden.

Met de beoogde coalitie die een steun van twaalf zetels in het parlement heeft, zal MFK samen met Kòrsou di Nos Tur, Un Kòrsou Hustu en Movementu Progresivo deel uitmaken van de oppositie.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Inderdaad, De Raaf heeft nu 8 body bulgogs nodig om hem te bewaken, wie gaat dat betalen! De vader van zijn bondgenood in het kwadraad Corralo sr gooid zijn zoon (de laaienlichter)Corralo jr voor de leeuwen waar van de honden geen brood van lusten, papa die papa *********** laat hem leven.***?.

 2. ja nu moet hij zich melden de eed of de belofte afleggen, verklaren dat hij niks beloofd heeft, dat hij vrij is van plichten en beloften aan derden. Hmmm alweer een leugen?

 3. Beste Chris, Leefslang durft Schotte niet aan, snap je dat dan niet?
  Ze durft alleen zwakke schakels aan maar een kanon als Schotte, ho maar.

 4. Je hoeft niet in de coalitie te zitten om te stemmen voor een regeling die criminelen als Schotte, Constantia en Thode uit de Staten houdt.

  Mozes en Leeflang maken zich natuurlijk volslagen belachelijk als ze daar vanuit de oppositie tegenstemmen.

  Maar ze hebben zich al belachelijk gemaakt door Schotte naar de Parlatino te sturen.

 5. Met een 2/3 meerderheid in de Staten zouden structurele veranderingen in ons staatsbestel kunnen worden aangenomen om dergelijke situaties te voorkomen. Zo te zien heeft dit geen prioriteit bij de nieuwe coalitiepartners. Liever met 12, dan 14. De postenverdeling en politieke invloed in de regering is belangrijker. Dit zegt alles over de normen en waarden in onze politiek. Het idee dat Schotte langzaam maar zeker wegvaagt is reëel. MFK heeft zijn beste tijd heeft gehad. Vergeet niet dat bij het ontstaan van een vacuüm deze opgevuld kan worden door een ander, die soms extremer is dan zijn voorganger.

 6. Het is altijd weer de schuld van iemand anders dat het weer niet gelukt, want hij is perfect en dat hij bijna een heel land probeerde te vernietigen, dat hj een strafblad heeft, dat hij nog vele rechtzaken te gaan heeft dit jaar moet iedereen maar met een korreltje zout nemen. Verkregen stemmen komen duidelijk van een bevolkingsgroep die acuut sociaal maatschappelijk hulp nodig heeft. Het is duidelijk dat wanhopigheid door een uitzichtloze situatie, het rationele denkvermogen drastisch aantast en door loze beloftes, het irrationele als normaal wordt aangenomen.

 7. Wederom laat de politiek op Curacao zien dat het geen enkele normen en waarden bezitten. Veroordeelde criminelen de mogelijkheid bieden om mede het land te besturen, of in ieder geval tot de Staten toe te laten is natuurlijk een gotspe!
  Het zou de huidige politiek sieren om alle, geen enkele persoon uitgezonderd, lieden die niet alleen als minister willen fungeren maar ook alle Statenleden, deugdelijk te screenen. Mocht uit de screening blijken dat personen niet voldoen aan de eisen deze dan ook niet toe te laten tot onze regering of Staten.
  Dit is wishful thinking zult u misschien zeggen maar het wordt tijd dat de Curacaose politiek volwassen wordt en zijn verantwoordelijkheid naar de mensen, die zij pretenderen te vertegenwoordigen, toe nemen.

 8. Schotte vele malen veroordeeld, Thode veroordeeld, Constantia vele malen veroordeeld en vele malen verdacht.

  MFK maakt van de Staten de Fc Strafblad.

 9. De sukkel. Hij weet ook wel dat hij nergens anders meer terecht kan met zijn verleden. Ook zal hij constant achterom moeten kijken wat de maffia met hem gaat doen. De geïnvesteerde miljoenen moeten toch op de een of andere manier terug moeten komen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties