30 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Rossana Kluivert: Geen fraude of oplichting bij hondenopvang op Curaçao

HomeMediaAD | Rossana Kluivert: Geen fraude of oplichting bij hondenopvang op Curaçao

Suzanne Borgdorff | Algemeen Dagblad

© Instagram/Rossana Kluivert

Update – Het Kluivert Dog Rescue Centre Foundation van Rossana Kluivert op Curaçao ligt onder vuur nu het Avrotros-programma Opgelicht?! vraagtekens bij de oprichting ervan plaatst. Presentator Jaap Jongbloed onderzoekt waarom de hondenopvang, na het ophalen van veel donatiegeld, ten tijde van de opnames nog altijd niet open was. Rossana betreurt de gang van zaken.

De redactie van Opgelicht?! legde Rossana 47 vragen voor, onder andere waarom de spullen voor de stichting in Nederland werden gekocht en om welke honden het precies gaat. Volgens de Avrotros kreeg Opgelicht?! ‘verschillende berichten’ over de werkwijze van de Kluivert Dog Rescue Foundation ‘die een aantal vragen oproept’. ,,Aan de hand van deze berichten is Opgelicht een onderzoek gestart, waarvan de resultaten in de uitzending van morgen te zien zijn’’, laat een woordvoerder weten.

Volgens Kluiverts advocaat Khalid Kasem is er altijd sprake geweest van openheid en transparantie. ,,Zodat we duidelijk konden maken dat er geen sprake is van fraude, oplichting of bedrog. We ontkennen niet dat bij een jonge stichting als deze, die drijft op vrijwilligers, alle zaken goed zijn gegaan. Maar het is een stichting die op een goede manier geleid wordt en is gekoppeld aan de Stichting Dierenlot’’, laat hij weten aan RTL Boulevard.

Kluivert aan de desk van Boulevard: ,,Uiteindelijk ligt het hele geldverhaal bij Dierenlot. Op het eiland bestaan meerdere stichtingen. Helaas zijn er malafide mensen die niet op mij zitten te wachten.’’ Volgens Rossana ligt er al ruim een halfjaar een dossier bij een advocaat. ,,Dat dit niet klopt. Deze mensen hebben er behoefte aan mij van het eiland te krijgen. Uiteindelijk kan ik niet bij de gelden, want wij hebben een bestuur en daarnaast nog eens Dierenlot. De foute mensen zijn blijkbaar geïnterviewd. Ik heb geprobeerd uit te leggen dat wíj alles helder doen.’’

Kluivert vindt het raar dat er onderzoek is gedaan naar een centre dat in die tijd nog niet bestond. Inmiddels is het asiel wel open. ,,We zijn met 40 vrijwilligers aan het werk. Er komen elke dag dozen met puppy’s. Dit kun je de honden op het eiland niet aandoen.’’

Vraagtekens

Volgens Avrotros heeft Opgelicht?! Kluivert de kans gegeven om te reageren op het onderzoek. ,,De redactie heeft op verschillende momenten en manieren Rossana Kluivert de kans gegeven om te reageren. We hebben netjes hoor en wederhoor willen plegen. Maar daar heeft zij geen gebruik van willen maken.”

De optie om live in de uitzending te reageren is niet geboden omdat dat niet bij het programma past. ,,Wij werken met reportages”, legt de zegsman uit. ,,Wij wilden in het item over de Dog Rescue Foundation graag haar reacties meenemen.”

AVROTROS beklemtoont dat nog niemand de uitzending daadwerkelijk gezien heeft. ,,Wij hebben alleen gezegd dat je een aantal vraagtekens kan zetten bij het binnenhalen van de donaties en de manier waarop dit geld is besteed.’’

Bron: Algemeen Dagblad

8 reacties

 1. Een dame die voor een relatie kiest met een verkrachter en verkeersmoordenaar (Patrick Kluivert) is een ordinaire golddigger.

  En dat bewijst ze nu weer.

 2. Sommige mensen willen liever letterlijk sterven dan hun gezicht te verliezen, maar bij/voor familie Kluivert is dit niet zo moeilijk. Hoe laag kan iemand zijn om zulke foefjes uit te halen. Patrick heeft heel wat miljoentjes bij elkaar gesprokkeld, en tóch haalt hij de meeste ondenkbare capriolen uit. Deze familie heeft al zijn prestige, al zijn glans verloren terwijl zij daarvoor geprezen werden. Wij zien hier duidelijk wat zelfverheffing en trots met iemand kan doen. Deze mensen weigeren om een of andere reden te erkennen dat ze fout zijn. Als zij iets gedaan hebben waarvoor zij zich schamen, en ervoor ter verantwoording geroepen worden, kan pure schaamte hen er misschien toe brengen de feiten te ontkennen of te trachten hun daad te rechtvaardigen in een poging hun geweten ertoe te brengen hen te verontschuldigen. Wat valt er, eerlijk gezegd, bij te winnen als iemand niet de schuld op zich wil nemen voor wat hij/zij hebben gedaan? Iedereen krijgt de schuld, behalve familie Kluivert. Wel wel wel. Zij proberen de schuld van zich af te schuiven. Dat noemen in één woord: LAFHARTIGHEID. Hun fouten bezorgen hen en anderen veel leed. Dit alles wekt een geest van wantrouwen en verdenkingen onder vele vrienden en kennissen van deze familie. Wat een ramp. Familie Kluivert is onttroond, ze zijn van hun voetstuk gevallen. Zo is het leven. LA VIDA CONTINUA……………………………..

 3. Zucht. De suggestieve verhalen komen wel van Kluivert zelf vandaan in de berichten die ze op haar pagina zet en meestal even daarna weer weg haalt. Nu het programma opgelicht er aandacht aan heeft geschonken is ze eerst weer druk bezig met de samenwerking met de dierenbescherming waarin ze aangaf dat het bestaande sterilisatiekliniek opgeknapt ging worden, en nu nog geen 2 weken verder ineens weer over de bouw van een sterilisatie kliniek. Volgens mij was ze daar meer dan een jaar geleden ook al mee bezig. Laat de kluivert groep eerst maar daadwerkelijk iets uitvoeren, want het vertrouwen van vele op het eiland in de kluivert groep is 0.00

 4. Langzamerhand begin ik het te begrijpen, ik hoor vaker van zwart huispersoneel dat ze van hun werkgever niet in de huiskamer mogen zitten alleen schoonmaken.

  Meestal voelen ze zich minder dan de huisdieren want de honden mogen wel op de bankstel en soms zelfs aan tafel met het gezin mee eten.

  Als ik zie dat deze mevrouw een straathond tegen haar borsten drukt zie ik haar dat niet met een dakloze junkie doen.

 5. @Zucht, Mevrouw Kluivert mag haar eigen geld uitgeven wat ze wil! Maar geen geld vragen en er dan rare dingen meedoen! Dat is liegen, bedrog en fraude!

 6. Waar iedereen zich druk over maakt met daarbij de suggestieve verhalen. Laat Kluivert (Foundation) lekker zelf bepalen waar ze haar geld aan uitgeeft. Naast bestaande fostering een sterilisatie kliniek, vind het een prima initiatief !!

  (en voor de bestaande organisaties, steek energie in samenwerken ipv onderling competitie voeren)

 7. ja ja, al een jaar lang probeert ze met allerlei flut verhalen zichzelf goed te praten. Toen er bekend werd dat opgelicht een programma eraan zou besteden ging ze ineens samenwerken met het asiel. De winkel op Mambo was ook ineens verdwenen. En vele mensen die op hun faceboek pagina om informatie vroegen over berichten die ze plaatsten werden geblokkeerd. Geef dat geld gewoon aan bestaande organisaties / dierenbescherming. Men heeft geen behoefte aan een Kluivert sterilisatie kliniek.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties