33 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024 16:54

AD | Robbie dos Santos blijft vastzitten

Onlangs werd de halfbroer van Robie dos Santos, oud-minister George Jamaloodin, veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij de moord

Willemstad – Loterijbaas Robbie dos Santos wordt langer vastgehouden. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een vordering ingediend om zijn hechtenis te verlengen en dit is door de rechter-commissaris toegewezen. Dat bevestigt het OM tegenover deze krant.

De verlenging geldt nu weer voor een periode van maximaal acht dagen. Gedurende deze periode wordt het verhoor van Dos Santos voortgezet.

Dos Santos werd vorige week maandag op Sint Maarten opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op PS-politicus Helmin Wiels. Laatstgenoemde werd op 5 mei 2013 op het strand van Marie Pampoen doodgeschoten. In deze zaak zitten de schutter en de moordmakelaar al onherroepelijke gevangenisstraffen uit. Ook de halfbroer van Dos Santos en oud-minister van Financiën George Jamaloodin is in augustus van dit jaar in deze zaak veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 jaar. Het Gerecht achtte bewezen dat Jamaloodin zich schuldig had gemaakt aan het uitlokken van de moord op Wiels. Jamaloodin heeft in deze zaak hoger beroep aangetekend.

De verdenking tegen Dos Santos is dat hij de opdracht heeft gegeven voor de moord. Eerder liep een verzoek van zijn raadsman Eldon ‘Peppie’ Sulvaran om zijn hechtenis te schorsen, dan wel op te heffen, op niets uit.

De broer van Dos Santos, Amparo dos Santos, heeft afgelopen week een miljoen dollar uitgeloofd voor de gouden tip die tot het oplossen van de moord op Wiels zal leiden. Hoe en of deze beloning uiteindelijk wordt uitbetaald, is onduidelijk.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties