28 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AD | Nieuwe orkaandreiging Caribisch Nederland

Nieuwe orkaandreiging Caribisch Nederland

Philipsburg/Willemstad – Voor de eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten en verscheidene andere eilanden in het Caribisch gebied is gisteren opnieuw een orkaanwaarschuwing afgegeven, meldt het Amerikaanse National Hurricane Center. Dit keer voor orkaan Maria.

Meteorologen verwachten dat Maria zware regenval zal veroorzaken. Dat levert het risico op aardverschuivingen op voor het gebied, dat onlangs al zwaar werd getroffen door orkaan Irma.

Ondertussen zijn het Korps Politie Sint Maarten (KPSM) en het Openbaar Ministerie (OM) Sint Maarten voorbereid op het naderen van Maria. KPSM en het OM in Philipsburg waarschuwen de bevolking dat plunderingen, bedreigingen, vuurwapenbezit en andere misdrijven niet zullen worden getolereerd.

,,Verdachten worden direct aangehouden en in afwachting van verder onderzoek vastgehouden”, aldus een bekendmaking. ,,De politie en militairen van Defensie zullen hard optreden en een zerotolerancebeleid voeren.”

Afgelopen week is een aangehouden plunderaar in Philipsburg voorgeleid aan een rechter-commissaris. De komende week zal het OM de bewaring vorderen van de verdachte. Vrijdagnacht is wederom een verdachte aangehouden die zich niet aan de avondklok hield en die drie kogels en marihuana in zijn bezit had. Hem is 60 taakstraf aangeboden en deze heeft hij geaccepteerd. Hij zal 60 uur werkstraf, zonder betaling, verrichten. Een andere verdachte is aangehouden omdat hij zich niet aan de avondklok hield. Hem werd 40 uur werkstraf aangeboden en deze heeft hij geaccepteerd.

In totaal heeft het OM van Sint Maarten de afgelopen week twaalf verdachten een taakstraf aangeboden die door elk van hen is geaccepteerd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...