31 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties

AD | ‘HNO begin 2019 operationeel’

Open dag bouw nieuw ziekenhuis trekt ruim duizend bezoekers | Jeu Olimpio

Willemstad – Ballast Nedam verwacht volgend jaar deze tijd de bouw van het nieuwe ziekenhuis HNO op te kunnen leveren. Maar dan moet er nog van alles gebeuren voordat het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) kan verhuizen, zodat Hospital Nobo Otrobanda naar verwachting begin 2019 operationeel zal zijn.

De open dag van het nieuwe ziekenhuis in aanbouw, afgelopen zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur, heeft ruim duizend geïnteresseerden getrokken. Dat meldt stichting Sona, die concludeert dat de belangstelling voor het HNO-project toeneemt.

,,Hoofduitvoerder Sona en hoofdaannemer Ballast Nedam organiseerden de open dag, waar mensen uit alle geledingen van de samenleving, van jong tot oud, gebruik van hebben gemaakt.”

Al vanaf 8.30 uur stonden mensen voor de poort bij Colon om er zo vroeg mogelijk in te kunnen. Op diverse plekken in het gebouw werd desgevraagd informatie verstrekt. Om 12.45 uur moest de poort gesloten worden om de laatste personen de kans te bieden hun rondje te lopen door het ziekenhuis in aanbouw. Tegen die tijd waren er 300 sapjes en bijna 1.200 flessen koud water uitgedeeld aan bezoekers. Hoewel het die dag weer een beetje waaide, was het later op de dag toch behoorlijk benauwd.

De meest gestelde vraag van de bezoekers was wanneer het nieuwe ziekenhuis klaar zal zijn. Ballast Nedam antwoordde dat nog altijd volgens planning de bouw volgend jaar – 2018 – deze tijd opgeleverd zal worden. Daarna begint nog een proces van het testen van alle onderdelen, voordat de verhuizing kan plaatshebben van het Sehos naar het nieuwe ziekenhuis.

Dat vergt de nodige voorbereiding, waar ook maanden overheen zullen gaan, zodat HNO ergens begin 2019 operationeel zal zijn. Een andere veelgestelde vraag was wat het lot zal zijn van het ernaast gelegen Sehos-gebouw, maar daar kunnen Sona en Ballast geen antwoord op geven.

De open dag van het nieuwe ziekenhuis in aanbouw, afgelopen zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur, trok ruim duizend geïnteresseerden. FOTO’S JEU OLIMPIO
De open dag van het nieuwe ziekenhuis in aanbouw, afgelopen zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur, trok ruim duizend geïnteresseerden. FOTO’S JEU OLIMPIO

De bezoekers die al naar eerdere open dagen waren geweest zeiden dat ze een enorme vooruitgang hebben gezien, maar dat er toch nog veel werk aan de winkel is. Voorts waren de mensen onder de indruk van de omvang van het project voor een nieuw ziekenhuis.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Begrijp nog steeds niet dat de politiek, zowel op Curacao als in Nederland, er geen enkele moeite heeft dat dit project waarin honderden miljoenen gemeenschapsgeld gestoken zijn wordt gecontroleerd door Girobank fraudeur Stephen Capella, als lid van de Raad van Toezicht.

    Ook het Antilliaans Dagblad, dat zich meester heeft getoond in het aan de kaak stellen van wantoestanden (Fraudelyne Wiels, Margit de Frautas) – waarvoor hulde, heeft hier nog nooit een kritische vraag over gesteld.

    Net zo min als over de Ctex gate, het failliete luchtkasteel van Anthony de Lima waar de graaiende Girobankiers Capella en Garcia zichzelf zelfs schaamteloos op de payroll lieten zetten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...