AD | Nieuw leven voor voormalige Coral Cliff

Voor de familie Vogels wordt Santa Martha het derde grote hotelproject op Curaçao

Willemstad – Voor het in verval geraakte voormalige Corall Cliff, later Sunset Waters, is een nieuwe toekomst – een metamorfose – nabij.

Het betreft een ‘veelomvattend project’ van de families Vogels en Van Alstede ter vervanging van het sinds 2009 leegstaande en verwaarloosde hotel en omgeving.
In de Voyager Lounge van het Avila Beach Hotel hebben gistermiddag de regering-Rhuggenaath en de lokale investeerders hun handtekening gezet onder een akkoord voor de ontwikkeling van het gebied bij Santa Martha.

Voor de familie Vogels wordt dit het derde grote hotelproject op Curaçao. Na eerst Lions Dive en de aankoop in 2015 van Avila Beach volgt dan nu het hotel te Bándabou. Robbin Vogels, zoon van Will Vogels en zelf general manager van Avila, legde uit dat binnen twee tot drie jaar een 4-sterren all-inclusive resort wordt gebouwd met 200 tot 300 kamers dat onder hun aanvoering zal worden beheerd. Hiermee is een investering gemoeid van 100 miljoen gulden en 250 personen zullen er werk vinden.

In meerdere fases zal daarna het aantal kamers, verdeeld over twee tot drie hotels, uitgebreid worden tot minimaal 750; te zijner tijd goed voor 1.000 tot 1.500 arbeidsplaatsen. Dit totale plan vergt, uitgesmeerd over een periode van tien jaar, een investering van tenminste 250 miljoen gulden.

De GM van Avila en projectontwikkelaar Phillip van Alstede gaven gisteren als de nieuwe eigenaren van het stuk erfpachtgrond van 146.000 vierkante meter met 1.300 vierkante meter strand, inzage in de plannen. Onder de genodigden premier Eugene Rhuggenaath en de ministers Zita Jesus-Leito van Verkeer en Ruimtelijke Planning (beiden PAR) en Steven Martina van Economische Ontwikkeling en Toerisme (MAN).

Ontwikkelaar Van Alstede lichtte toe dat het project naast de hotels met alle bijbehorende faciliteiten voorziet in de aanleg van onder andere een Marina met watersportfaciliteiten voor in het grote binnenwater van Santa Martha en activiteiten in de natuur, zoals paardrijden. Ook zullen volgens het concept ‘farm to fork’ voor de gasten van het hotel zoveel mogelijk producten afgenomen worden van zichtbare naburige tuin- en landbouwers en vissers uit Groot Santa Martha, dat wil zeggen ook het dorp Soto en omgeving.

Directeur-eigenaar Will Vogels van Lions Dive sprak zijn waardering uit voor ‘de voortvarendheid’ waarmee de regering en de betrokken ministeries, vanaf juni dit jaar, gehoor hebben gegeven aan de verzoeken voor de benodigde vergunningen en regelingen.

,,Dit stelt de ontwikkelaars in de gelegenheid om op de kortst mogelijke termijn een aanvang te maken met uitvoering van een project op Bándabou dat zijn weerga niet zal kennen.”

De erfpachtovereenkomst met minister Jesus-Leito werd namens de ontwikkelaars getekend door de ‘jonge honden’ Robbin Vogels en Phillip van Alstede, terwijl hun vaders, de ‘oude vossen’ Will Vogels en Maarten van Alstede, goedkeurend toekeken. Minister Jesus-Leito beloofde dat het strand gratis en toegankelijk blijft voor de bevolking. Haar collega Martina zei dat de plannen ‘als muziek in onze oren klinken’ en noemt dit project een ‘game changer’ voor Curaçao.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | Nieuw leven voor voormalige Coral Cliff

 1. Wie het weet , mag het zeggen .

 2. ‘Kan’

 3. Je Jan er vergif op innemen dat er aantrekkelijke belastingvoordeeltjes zijn ‘beklonken’.

 4. Welke regeltjes zijn er inderdaad?

 5. “Directeur-eigenaar Will Vogels van Lions Dive sprak zijn waardering uit voor ‘de voortvarendheid’ waarmee de regering en de betrokken ministeries, vanaf juni dit jaar, gehoor hebben gegeven aan de verzoeken voor de benodigde vergunningen en regelingen.”
  Mag de bevolking ook weten aan welke “regelingen” gehoor werd gegeven door de regering? Zijn er weer belastingvoordeeltjes uitgedeeld ten koste van onze bevolking?
  Zijn deze “regelingen” in het kabinet besproken? of heeft een minister dit weer op eigen houtje beslist.
  Of het een mooi project is doet niet terzake. de gemaakte afspraken wel! Dus overheid , wees eens duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *