28 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

AD | Crediteuren Insel Air stemmen in

HomeMediaAD | Crediteuren Insel Air stemmen in
Voorbeelden van de grotere schuldeisers die hebben ingestemd zijn OBNA Bank (5,3 miljoen) Curaçao Airport Partners (4,733 miljoen); en een aantal Maduro-genootschappen die goed zijn voor in totaal ruim 1 miljoen aan schuld. | Jeu Olimpio

Willemstad – De crediteurenvergadering van Insel Air International is succesvol verlopen. In totaal zijn 231 van de ruim 1.200 crediteuren gisteren akkoord gegaan met de uitbetaling van ongeveer 3.000 gulden op korte termijn, zoals dat is voorgesteld in de Heads of Agreement met interCaribbean Airways.

Op basis van deze ontwerpovereenkomst geldt voor 800 schuldeisers dat zij hun geld volledig zullen terugkrijgen. Zij werden om die reden automatisch geacht te hebben ingestemd met het voorstel. 51 Crediteuren uit deze groep hebben dat gisteren nog eens expliciet gedaan. De resterende 180 schuldeisers die hun goedkeuring hebben gegeven, hadden beduidend meer geld aan Insel Air uitgeleend.

Deze geldverstrekkers hebben onderaan de streep de doorslag gegeven, want in totaal moest niet alleen een tweederdemeerderheid van het totaalaantal crediteuren groen licht geven. Samen moesten die ook nog eens 75 procent van de hele schuldenlast dekken. Zo legt bewindvoerder Rogier van den Heuvel desgevraagd uit.

Voorbeelden van de grotere schuldeisers die hebben ingestemd zijn de OBNA Bank, die 5,3 miljoen had verstrekt; Curaçao Airport Partners waarbij Insel voor 4,733 miljoen in het rood staat; en een aantal Maduro-genootschappen die goed zijn voor in totaal ruim 1 miljoen aan schuld.

Waarom zij dan toch akkoord gaan met de uitbetaling van om precies te zijn 2.998,80 gulden, is volgens Van den Heuvel toe te schrijven aan het hogere belang. ,,Op een gegeven moment is het belangrijker om te zeggen: jongens we gaan door. Dat is voor de hele economie het gunstigste.”

Gisteren was tijdens de zitting overigens nog niet zeker hoe interCaribbean de overeenkomst denkt na te komen. In totaal zou de bv volgens de overeenkomst, verdeeld over negen jaar, 11,05 miljoen dollar beschikbaar stellen voor de overname van de aandelen, waarvan 1.319.567 dollar ten goede komt aan de uitbetaling van de crediteuren op korte termijn.

Maar bewindvoerder Van den Heuvel maakte zich daar niet al te ernstige zorgen over. De potentiële partner is namelijk verplicht te zorgen voor voldoende verzekering van het akkoord, zodat het de homologatie doorstaat. Bij de homologatie, die voor 18 december gepland staat, zal de rechter de kans van slagen beoordelen. En pas als die akkoord geeft, is de deal rond.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 reacties

  1. Voorbeelden van de grotere schuldeisers die hebben ingestemd zijn de OBNA Bank, die 5,3 miljoen had verstrekt; Curaçao Airport Partners waarbij Insel voor 4,733 miljoen in het rood staat; en een aantal Maduro-genootschappen die goed zijn voor in totaal ruim 1 miljoen aan schuld.

    Waarom zij dan toch akkoord gaan met de uitbetaling van om precies te zijn 2.998,80 gulden, is volgens Van den Heuvel toe te schrijven aan het hogere belang. ,,Op een gegeven moment is het belangrijker om te zeggen: jongens we gaan door. Dat is voor de hele economie het gunstigste.”

    Dat is allemaal leuk en wel maar wie betaald uiteindelijk deze rekening dan?

  2. Ongelooflijk dat de lolo van een commissaris Karel Frielink nog steeds vrij rondloopt.

    Deze slappe nietsnut had al lang in Bon Futuro moeten zitten voor zijn falen bij Insel Air.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties