26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 03:19

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Milieunormen strikter

AD | Milieunormen strikter

Hindervergunning Klesch in begin nog gelijk aan PdVSA | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Klesch Group krijgt in verband met de exploitatie van de raffinaderij en olieterminal in het begin nog een hindervergunning die gelijk is aan die zoals deze voor Refineria Isla/PdVSA gold.

Binnen een paar jaar worden de milieunormen geleidelijk aan opgeschroefd tot internationaal/Europees niveau. Dat verklaarde minister-president Eugene Rhuggenaath gisteren tijdens een ontmoeting met de pers.

,,Dat is geen verrassing voor Klesch en maakt deel uit van de Government Agreement, waarin de normen zullen worden opgenomen vooruitlopend op nieuwe wet- en regelgeving. De milieu-investeringen die daarvoor nodig zijn komen dan volledig voor rekening van Klesch als nieuwe operator, in tegenstelling tot het vorige leasecontract met PdVSA, waarbij overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) voor 50 procent van de vereiste investeringen moest opdraaien.”

Deze aanpak geeft Klesch ‘even de ruimte’, zo motiveert de premier, die er echter op wijst dat er ook niet zoveel tijd is gezien het vonnis dat er ligt. In vervolg op een gerechtelijke uitspraak moet de Curaçaose overheid vanaf 1 september 2020 garanderen dat bij meetstation Kas Chikitu geen overschrijding plaatsvindt van de luchtkwaliteitsnormen voor zwaveldioxide en fijnstof. De milieunormen moeten niet alleen worden vastgesteld, maar ook worden gehandhaafd.

Stichting Schoon Milieu op Curaçao (Smoc) vraagt – ‘gezien onze reeds jarenlang aangeboden hulp aan de regering inzake het opstellen van een hindervergunning’ – een (digitale) kopie van de ter inzage gelegde hindervergunning. ,,Zodat wij in de korte tijd die nog rest onze bijdrage kunnen leveren aan een hindervergunning die voldoet aan de daaraan te stellen eisen, middels door ons in te dienen commentaar c.q. bezwaarschrift.”

Rhuggenaath gaf gisteren aan dat ‘in versneld tempo’ werk wordt gemaakt van de uitvoering van de afspraken met Klesch. Het geeft volgens de premier iedereen ‘animo’ om te zien hoe Klesch de zaken voortvarend oppakt, mede dankzij de goede medewerking die de groep krijgt van staf en personeel van de raffinaderij.

De verwachting is nog altijd dat de operatie in het tweede kwartaal door Klesch kan worden overgenomen, maar als het aan Curaçao ligt ‘zo spoedig mogelijk’. ,,Dat is naast de werkgelegenheid goed voor de export en daarmee de deviezen van het land”, licht de regeringsleider toe.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 reacties

  1. De schande wordt gecompenseerd door een beloning van 5 cijfers in de maand + extraatjes die, al dan niet legaal, ook nog 5 of meer cijfers per maand binnen brengen en de bewondering van sommige oplevert.
    Deze schande is goed te dragen. Ook als je mensen daar mee vroeger in hun graf krijgt. De een zijn dood is de anders happy hour.

  2. Weeeeer een hoop LOZE WOORDEN en er gaat niets gebeuren en er gaat geen enkele handhaving plaatsvinden. Gewoon de mensen blijven vergiftigen en vroeger dood laten gaan, dat is het credo van dit moraalloos spul met een dikke portemonnaie, dat de ogen uit hun bolle hoofd moeten schamen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties