28 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 22:28

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

AD | Konket: KFO houdt volk voor de gek

HomeMediaAD | Konket: KFO houdt volk voor de gek

Armin Konket PAR | Antilliaans Dagblad
Armin Konket PAR | Antilliaans Dagblad

Willemstad – In een felle verklaring neemt Statenlid Armin Konket (PAR) stelling tegen de roep om een nieuw referendum van advocaten Eldon ‘Peppie’ Sulvaran en Chester Peterson.

Namens hun groepering Kòrsou Fuerte i Outónomo (FKO) betoogden zij vorige week dat het referendum van 2009 over de invulling van de autonome status niet eerlijk is verlopen, onder andere omdat de ‘ja’-campagne zou zijn gefinancierd met geld van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS).

Konket noemt in zijn verklaring geen namen, maar spreekt steeds over ‘de heren advocaten’. KFO probeert de bevolking voor de gek te houden, aldus het parlementslid. Hij noemt een aantal argumenten waarom een nieuw referendum onzinnig is. Ten eerste is het tegen het algemeen belang van Curaçao.

,,De bevolking heeft zes zware jaren achter de rug, doordat de regering van MFK, PS en MAN het twee jaar lang heeft gemarteld met een premier die vast in zijn eigen fantasie en leugens geloofde.”

Het Statenlid haalt een aantal misstappen van de regering Schotte aan: aanvallen op de gouverneur, het Openbaar Ministerie (OM), de Centrale Bank en veiligheidsdienst VDC.

Onlangs is uit de civiele enquête nog gebleken dat er 260 miljoen gulden is ‘verdampt’ door overheids-nv’s Aqualectra en Refineria di Kòrsou (RdK) naar hun hand te zetten, vervolgt hij. Het gevolg was dat het kabinet van PS, PAIS, PNP en Sulvaran na 2012 de zaken recht moest zetten en pijnlijke maatregelen moest nemen. Maar ondertussen is enorme schade aangericht aan de economie en de sociale structuren, aldus Konket.

,,Het is nu niet de tijd om de ja of nee-discussie opnieuw te gaan voeren. De heren advocaten kun je niet serieus nemen en zijn niet eerlijk.”

Verder wijst het PAR-Statenlid erop dat het rapport van de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC), waar Sulvaran en Peterson zich op baseren, al zes jaar oud is. Niet alleen halen ze daarmee oude koeien uit de sloot om een nieuw referendum bij de bevolking ‘door de strot te duwen’, ze geven ook een verkeerde voorstelling van zaken.

De ARC onderzocht de informatiecampagnes van de Bestuurscolleges (BC) voor de verkiezingen van 2007 (over de afwijzing van de slotverklaring) en het referendum van 2009 (over de ja-optie). De conclusie was dat er geen wet is die het gebruik van overheidsgeld verbiedt. Dus kan het ook niet illegaal zijn, zegt Konket.

Zijn derde punt is dat ‘de heren advocaten’ met twee maten meten. Het is hun bedoeling om de PAR en andere partijen schade toe te brengen met valse stellingen. Lees verder op: Antilliaans Dagblad

,,Leugens hebben in het verleden gewerkt, dus dat zal nu ook wel zo zijn”,

verwoordt Konket de vermeende gedachtegang van Sulvaran en Peterson. Hun stelling dat er in 2009 geld ‘gestolen’ is voor een ‘illegale’ campagne komt voort uit hun eigen fantasie. Want het college van 2007 deed precies hetzelfde voor de verkiezingen van 2007, maar die conclusie trekken ze niet. En over de verdwenen 260 miljoen gulden bij RdK hoor je ze helemaal niet, aldus Konket.

Verwijzend naar de zaak Babel, waarin hun cliënt Schotte is veroordeeld, vindt het Statenlid het ook merkwaardig dat ‘de heren advocaten’ er kennelijk geen moeite mee hebben dat een politicus zich laat omkopen tijdens een verkiezingscampagne en mensen geld geeft in ruil voor gunsten ten koste van de gemeenschap.

Tot slot stelt Konket dat het beter is samen te werken met Nederland dan de confrontatie te zoeken. Zijn partij PAR houdt vast aan de staatkundige banden in het Koninkrijk, omdat dit gunstig is voor Curaçao.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dossier KFO

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Zo!.Mijn vraag aan Konet is, waarom heeft u meer als 1 week nodig om deze twee advocaten ‘peppie&kokkie ” de als bekend staande pathologische beroeps leugenaars en lid van het bekende schorum & afval maffia clubje Curacrim”, tegen spraak te geven in een verklaring die wij al 5 jaar lang zelf hadden kunnen schrijven, deze verklaring heb ik wel honderd keer gelezen in de kranten, alleen elke keer met een ander sausje overgoten, dus niks nieuws. Ik heb eerder de indruk dat deze verklaring door een adviseur (spindokter) van Konet moest worden opgesteld en na goedkeuring? van de partij mocht worden geplaatst. TIP voor Konet kom iets sneller uit de kast met reageren, dan komt het niet zo erg over als stemmetje winnerij, PAR leden hebben zeker de lagereschool doorlopen, en dan bedoel ik niet zoals Gerrit de Raaf, die heeft alleen maar door! de scholen gelopen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties