33 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

DolfijnFM | NuKoraal Tabak Windparken wil windmolenpark op Sint Joris

NuKoraal Tabak Windparken B.V heeft bij het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur een vergunning aangevraagd voor een windmolenpark in Sint Joris. Het park moet voor de...

ParadiseFM | Overheid nieuwe eigenaar Campo Alegre

Openluchtbordeel Campo Alegre is nu officieel van de overheid. Vanmorgen bracht Premier Pisas een bod uit op het verlaten complex. De regering heeft het bordeel voor 8...

ParadiseFM | Hof introduceert regeling small claims

De drempel om naar de rechter te stappen is verlaagd. Per 1 oktober treedt een nieuw reglement voor civiele zaken in werking. Hierin is een speciale regeling...

ParadiseFM | Politie nog steeds op zoek naar verdachten autodiefstal

De politie is nog steeds op zoek naar twee mannen die verdacht worden van autodiefstal. Het gaat om de 19-jarige Amon Hesus Fraay en de 27-jarige Jason...

ParadiseFM | Young professionals bestieren Curaçao Pride

Een groep young professionals heeft zich verenigd in de Curaçao Pride Foundation. De stichting zet zich in om de acceptatie, inclusie en gelijkheid van de lhbti-gemeenschap op...

ParadiseFM | Kansspelbeurs Sigma van start

Curaçao is deze week de gastheer van de kansspelbeurs SiGMA. Het is het eerste officiële branche-evenement ooit dat op ons eiland wordt georganiseerd. Volgens minister Silvania is...
- Advertisement -spot_img

AD | Hato-zitting verplaatst

HomeMediaAD | Hato-zitting verplaatst
rechtbank-vonnis-uitspraak-curacao
Hato-zitting verplaatst

De zitting van de Hato-zaak zal morgen en woensdag niet in het gerechtsgebouw aan het Wilhelminaplein in Punda plaatsvinden, maar in het K-Center in Brievengat.
Dat heeft persrechter Sigmar Carmelia van het Gerechtshof desgevraagd laten weten. De rechtszaak behandelt de afrekening tussen twee rivaliserende bendes in juli dit jaar, waarbij zeven omstanders voor de aankomsthal op luchthaven Hato ook gewond raakten. Omdat de zitting morgen en woensdag extra veiligheidsmaatregelen kent, is besloten de zitting te verplaatsen naar het K-Center.

,, Er is voor deze alternatieve locatie gekozen, gelet op de veiligheidsmaatregelen. Het zou anders onmogelijk zijn geweest om gedurende die twee dagen de andere zittingen te houden. Dit zou dan betekenen dat de behandeling van die twee zaken een grote belasting teweeg zou brengen en andere rechtspleging in de weg zou zitten”, aldus Carmelia.

Het K-Center in Brievengat zal worden ingericht als rechtszaal en behoudt het openbare karakter. Zo is er plek voor 75 mensen op de publieke tribune. Zij moeten zich anderhalf uur van tevoren in de ochtend melden en mogen alleen een identiteitsbewijs en sleutels bij zich hebben.

,,Het openbaar karakter van de behandeling moet worden gewaarborgd”, stelt de persrechter.

Het is zeer uitzonderlijk dat een strafzaak buiten het Stadhuis wordt gehouden. Voor de zaak Magnus is vooraf ook bekeken of een andere locatie voor handen was, maar het Hof bepaalde toen dat de zitting gewoon plaats kon hebben op de normale locatie.
Drie verdachten staan morgen en woensdag terecht. Adrian ‘Venenu’ Martha, Judrin Martis en Raily Bart – leden van de gang No Limit Soldiers (NLS) – zouden op 15 juli vorig jaar het vuur hebben geopend op Buena Vista City-leden Jais Juliana en Shantley Arnhem, die daarbij omkwamen.
Twee van de vijf verdachten van de schietpartij – Givency Maria en Renaldo Martina – hebben spijt betuigd en belastende verklaringen over de andere verdachten afgelegd. Het duo is uit veiligheidsoverwegingen overgeplaatst. Het drietal dat morgen en woensdag terechtstaat, verklaarden tijdens de pro-formazitting niets met de schietpartij te maken te hebben.
De afrekening heeft volgens officier van justitie Gert Rip te maken met een ruzie tussen de bendes over veertig kilo cocaïne. Alle vijf worden verdacht van het medeplegen van moord c.q. doodslag van Juliana en Arnhem en van poging tot doodslag van zeven omstanders en politieambtenaren Suarez en Balentina en van vernieling op Hato.

Martis wordt ook verdacht van poging tot doodslag van de man Eugenia, die op de luchthaven achter de verdachten aanreed.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties