28 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 06:31

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Clean-up Day 21 september

De actie was vorig jaar op Curaçao een groot succes. Meer dan 3.000 vrijwilligers haalden meer dan een miljoen kilo vuil op.

Willemstad – Houd de datum 21 september vrij in de agenda. De organisatie van Curaçao Clean Up roept iedereen op deze zaterdag weer massaal mee te doen aan de jaarlijkse nationale schoonmaakactie.

Het is alweer zeven jaar geleden dat de eerste Clean Up Day op Curaçao plaatsvond. Doel van de actie is op één ochtend zo veel mogelijk rotzooi op te ruimen om zo het eiland schoner te maken. Maar vooral ook om de bevolking bewust te maken geen vuil meer op straat of in de natuur achter te laten. De insteek dit jaar is: ‘

Laten wij de generatie zijn die Curaçao weer mooi maakt’.

- Advertentie -

,,We hebben één eiland. Als Curaçao straks vol ligt met afval, waar gaan we dan naartoe? Klein Curaçao?”, vraagt voorzitter van de stichting Curaçao Clean Up Maarten Schakel zich af. Steeds minder mensen laat vuil achter op straat, ‘maar we zijn er nog niet’.

,,We zijn op de goede weg. Laten we nu doorpakken om de mentaliteit te veranderen, zodat Curaçao schoon blijft. Voor onszelf en de generaties na ons.” Een video met kinderen die zich zorgen maken over de toekomst van het eiland gaat een dezer dagen viraal op sociale media.

Tijdens World Clean Up Day organiseren individuen, bedrijven, buurtbewoners, scholen en andere verenigingen of organisaties hun eigen schoonmaakactie op een plek die zij belangrijk vinden. De organisatie van World Clean Up Day Curaçao ondersteunt die acties met tips, materialen en overige zaken. Ook krijgen de deelnemers die zich officieel hebben aangemeld op de dag van het evenement toegang tot Landfill Malpais van Selikor om kosteloos hun opgeruimde afval weg te brengen.

Aanmelden kan via www.worldcleanupdaycuracao.org. Niet willen deelnemen, maar wel sponsoren? Dat kan ook. De organisatie is elk jaar blij met sponsoren die financiële of materiële donaties willen doen, zoals containers, advertentieruimte, pick-ups en loaders.

- Advertisement -

In 2013 werd de eerste schoonmaakactie op Curaçao gehouden, toen nog onder de naam Curaçao Clean Up. In 2018 vond de actie plaats onder de vlag van Let’s Do It, World!, organisator van World Clean Up Day, een internationaal evenement waarbij op de derde zaterdag van september in meer dan 150 landen wordt schoongemaakt.

De actie was vorig jaar op Curaçao een groot succes. Meer dan 3.000 vrijwilligers haalden meer dan een miljoen kilo vuil op. Curaçao won toen de prijs ‘Meeste afval opgeruimd per hoofd van de bevolking’. Het streven is natuurlijk om het resultaat van vorig jaar te overtreffen.
www.worldcleanupdaycuracao.org

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. Als we de clean up day in de Staten doen, doe ik mee.

    Ik sleep het criminele viswijf Constantia wel naar buiten, en bring ook Menki ‘Moe’ Rojer naar het casino. Voor Anparro dos Santos heb ik 5 man hulp nodig.

    Stephen Walroud en dj Doran zorgen voor de muzikale omlijsting.

    Helaas is verpleegster McWilliam er niet meer voor de medische zorg, want daarvoor ben ik niet graag op de mislukte huisarts Mozes aangewezen.

  2. dit is als water na de zee brengen: 1 dag per jaar opruimen zodat de YDK de rest van het jaar er weer een bende van kan maken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AD | Kaag stapt op na motie van afkeuring door Tweede Kamer

Hanneke Keultjes en Tobias den Hartog | Algemeen Dagblad Sigrid Kaag neemt ontslag als minister van Buitenlandse Zaken nadat de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar...

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...
- Advertentie -