Ctex-topman Anthony de Lima ontkent en ontkracht niet dat het Businessplan voor het miljoenenproject om bij Mahuma een data-center te realiseren valse en verzonnen documenten bevat, zoals door het Antilliaans Dagblad onthuld. Wel wast hij als ceo en chairman zijn handen in onschuld.
Ik was er niet voor verantwoordelijk, zo stelt hij feitelijk in het communiqué ‘Ctex response to latest press coverage’. Zondagmiddag kregen de media het persbericht. Zaterdag werd dit grotendeels hetzelfde bericht al verspreid onder de aandeelhouders (waaronder overheidstelecommunicatiebedrijf UTS, Girobank en de Stichting Ontwikkeling Projecten Logistieke Sector) en kredietverleners (Girobank, MCB, Orco, PSB, Aruba Bank, ontwikkelingsbank Obna, pensioenfonds APC en de Aruban Investment AIB Bank als agent), naar aanleiding van het artikel ‘Nepbrieven van Ctex’ in deze krant over vervalste intentieverklaringen in het finale businessplan.
Lees meer…
Lees verder…
Bron: Antilliaans Dagblad
Ik hebben het niet gedaan.
Het was iemenad anders.
gek, dat hoor je hier nooit…
De Girobank is van de overheid en volgt dus de onverstandige opdrachten uit van de zittende regering.
Idem voor Aqualectra die nu met een aantal dure windmolens zit. En idem voor alle andere overheidsbedrijven, zoals UTS.
Er is geen reden voor de overheid om een bank, elektriciteitsproductiebedrijf of telecom bedrijf te hebben behalve om er misbruik van te maken.
Allemaal privatiseren voordat ze failliet gaan.
Dit is zo typisch Anthony de Lima. Zijn bedrijf is gebouwd op list en bedrog en daarbij heeft hij ongetwijfeld uitstekend voor zichzelf gezorgd met een megasalaris en een gouden handdrukregeling. En dat terwijl zijn personeel in grote onzekerheid is over hun baan.
Hun baan die ze helaas kwijt raken, want geen enkele zichzelf respecterende klant wil hun data nog onderbrengen bij een organisatie die zo negatief in het nieuws is als Ctex. Je kunt je klanten toch never nooit niet uitleggen dat je zijn prive gegevens gaat onderbrengen bij een uiterst dubieuze organisatie als Ctex?
Verder is het de vraag in hoeverre Girobank, of liever de directive van Girobank, betrokken is bij de Ctex gate. Want het is opvallend hoeveel bedrijven die absoluut niet levensvatbaar waren (DAE!) een fikse lening kregen van Girobank. Bedrijven die elders onmogelijk een lening konden krijgen maar bij Girobank wel. Dan denk je toch snel dat de directie van de bank daarvoor onder de tafel betaald is.