27 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Achterstand sédula’s weggewerkt

HomeMediaAchterstand sédula’s weggewerkt

Etienne van der HorstWILLEMSTAD — Overheidsdienst Publieke Zaken/ Kranshi heeft de achterstand voor het krijgen van een identiteitsbewijs/sédula tot twee maanden terug weten te brengen. Dit stelt minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais).

Advertentie

Vorig jaar was door een defecte sédula-machine de wachttijd voor het maken van een nieuw identiteitsbewijs opgelopen tot zeven maanden, maar door extra mensen in te zetten, die overuren draaien, is de wachttijd teruggebracht tot twee maanden.
De lange wachttijden ontstonden toen een van de sédula- machines defect raakte. Hierdoor konden opeens maar 80 afspraken per dag worden behandeld, terwijl er dit hiervoor tussen de 150 en 175 waren.
De overheid besloot toen om personen die een nieuw identiteitsbewijs wilden hebben, alleen via een afspraak bij informatieloket Bentana di Informashon in staat te stellen om een nieuwe sédula te laten krijgen.
Er werd in eerste instantie getracht om de defecte machine te laten repareren.
Toen dit niet mogelijk bleek, werd besloten tot de aanschaf van drie nieuwe machines. Hiermee was een bedrag van drie ton gemoeid.
De nieuwe machines werden in november vorig jaar ingezet.
De overheid gaf indertijd aan dat het de bedoeling was dat de lange wachttijden voor personen die een nieuwe sédula moesten krijgen, inmiddels tot acht maanden opgelopen, in de maanden november en december zou worden weggewerkt.
Indertijd werd gesproken van het streven om in januari de wachttijd tot acht weken terug te brengen.
Vanochtend bevestigde Van der Horst tegenover de Amigoe dat de wachttijd nu twee maanden bedraagt.
Het streven van de overheid is om de wachttijd nu via structurele maatregelen terug te brengen naar twee weken.
Op dit moment kunnen burgers die onder meer een nieuwe sédula willen aanvragen, een verzoek voor een afspraak ook per mail indienen.
Dit kan door een mail te sturen naar sita@gobiernu. cw.
Inmiddels krijgt de Bentana di Informashon rond de 200 mails per dag.
Het is de overheid, volgens de minister, tot nu toe telkens gelukt om binnen twee dagen op de binnengekomen mails te reageren.
Op termijn wil de overheid toe naar een systeem waarbij burgers online zelfs afspraken kunnen maken voor een van vele diensten of documenten die Kranshi voorhanden heeft.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties