26 C
Willemstad
• vrijdag 23 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Rapport over klimaatbeheersing op scholen overhandigd aan regering

Een rapport over klimaatbeheersing op scholen is klaar en aan de regering overhandigd. Dat zei de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Sithree van Heydoorn...

Nu.cw | Snackbar Lik je Vingers in Saliña afgebrand

In snackbar Lik je Vingers in Saliña heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Bij aankomst van de...

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...
- Advertisement -spot_img

Politiekorps heeft enkele rotte appels

HomeMediaPolitiekorps heeft enkele rotte appels

politie-curacaoWILLEMSTAD — Binnen het politiekorps KPC zijn enkele rotte appels die voor veel problemen zorgen. De corruptie die hierdoor ontstaat, belemmert zelfs de veiligheid van de bevolking. Dit zei Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) tijdens het debat gisteren in de Staten over de criminaliteit op het eiland.

Advertentie

De minister werd bekritiseerd om zijn uitlatingen, onder andere over het feit dat er corrupte agenten zijn in het politiekorps.
Statenlid en ex-agent Gilmar Pisas van MFK stelde dat de uitlatingen van de minister demotiverend zijn voor de KPC-agenten, waardoor zij met tegenzin gaan werken.
Minister Navarro verklaarde dat hij niet heeft gezegd dat alle agenten corrupt zijn, maar dat hij bewijzen heeft dat er enkele rotte appels zijn binnen het politiekorps.

Ik heb deze informatie niet uit mijn duim gezogen. Ik word door diverse integere agenten benaderd met verhalen waardoor je denkt dat er sommige agenten zijn die hun taak simpelweg niet kennen.”

De minister noemde als voorbeeld een verhaal over patrouillerende agenten die geen assistentie wilden verlenen na een overval, omdat een van hen geen zin had.

Corruptie is heel breed. Het gaat niet alleen om mensen die geld aannemen, maar ook om mensen die hun taak niet uitvoeren.”

De minister wees wederom op het aantal ziektemeldingen bij het korps en hoe er misbruik wordt gemaakt van het overwerksysteem.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties