NOS | Martina glundert toch bij huldiging

Martina glundert toch bij huldiging

Martina glundert toch bij huldiging

Het was een avond met twee gezichten voor Churandy Martina. Na zijn Europese titel op de 100 meter op donderdag dacht de 32-jarige Nederlander een dag later nog een keer toe te slaan op de 200 meter.

Martina won de finale ook, maar zette net als bij de Olympische Spelen in Peking (2008) een voet op de witte lijn van zijn baan. Het was in Amsterdam zo duidelijk, dat hij werd gediskwalificeerd. Net als in Peking.

Gelaten accepteerde Martina het besluit van de wedstrijdleiding, om twee uur later een diepe buiging te maken voor de vele fans die naar de huldiging van de 100 meter was gekomen buiten het Olympisch Stadion. Daar kreeg hij het goud omgehangen dat hij een dag eerder met magnifieke slotpassen had veroverd.

Vicaut te laat

De grote grijns ontbrak wederom niet bij de man, die altijd positief de wereld inkijkt en al had geaccepteerd dat hem opnieuw een prijs was afgenomen. Martina genoot van het eerbetoon en net als een dag eerder was de Franse favoriet Jimmy Vicaut te laat. Hij miste het volkslied. Hij meldde zich te laat en kreeg het brons omgehangen toen Martina al in het zonnetje was gezet.

Bron: NOS

3 Reacties op “NOS | Martina glundert toch bij huldiging

  1. He nep, ”Jos” schrijf onder jou eigen naam a.u.b.
    Laat mij buiten jullie steentjes werpen en handjes verbergen..

  2. Jos, En zorg er voor dat Gerrit Schotte je gouden plak niet steelt als je hem toond bij een bezoek in het gevang.

  3. Gefeliciteerd Churandy. Nederland en Curaçao zijn blij en trots op jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *