29 C
Willemstad
• zaterdag 4 mei 2024 21:12

PBC | 168 automobilisten op Curaçao mogen met geblindeerde ramen rijden

Persbureau Curacao

Wettelijk mag elke autoruit maar 35 procent licht tegenhouden. Wel of niet getint glas wordt nu in het parlement besproken | Extra

WILLEMSTAD – 168 automobilisten op Curaçao mogen met geblindeerde ramen rijden. Dat is inclusief 44 ambts- en gezagdragers, die ook ontheffing hebben gekregen. Dat zegt de MFK-fractie, die voorstander is van een breder gebruik van getint glas in het verkeer.

Eén van de redenen waarom MFK voor opheffing van een verbod is, is dat de zon genadeloos aan de hemel staat en mogelijk huidkanker veroorzaakt.

Persbureau Curacao

Wettelijk mag elke autoruit maar 35 procent licht tegenhouden. Wel of niet getint glas wordt nu in het parlement besproken.

Bron: Persbureau Curacao

4 reacties

  1. Ik blijf mij verbazen over de mens. Het is het enige wezen op aarde die zich niet baseert op feiten, maar op gewauwel van “experts en wetenschappers” die niet verder komen dan “wij denken, wij schatten in of gebaseerd op onze modellen bla bla bla”. Een ieder met een beetje verstand weet dat de zon op Curacao vooral in de middag ervoor zorgt dat het erg heet wordt. Tevens schijnt het erg fel en tast het het interieur aan van de autos. Je hele dashboard en binnenbekleding gaat naar de galemiezen. Tevens stijgt de temperatuur enorm in de auto en dat draagt niet echt bij aan de verkeersveiligheid. Hiervoor heeft men wat bedacht, namelijk ofwel folie voor op de ramen danwel getint glas. Medio jaren 90 waren er een paar heldere lichten op Curacao, die met het fenomenale idee kwamen om getinte ramen te verbieden. Het argument was dat men niet kon zien wie er in de auto zat. Uiteraard werden overheid autos vrijgesteld. Het argument daarbij was “men weet dat in die autos overheidsdienaars zitten, dus men hoeft niet te zien wie er in de auto zit”. Enfin heden ten dage hebben de gegoede burgers last van beschadigde interieur en de felle zon, terwijl de overheid dienaars en degenen die dit allemaal hebben bedacht prinsheerlijk in hun auto met donkere ramen rondtoeren. De zogenaamde atrakos die het zou voorkomen heeft dat niet gedaan. Vele moorden die zijn gepleegd zijn nog steeds niet opgelost ondanks dat men “kan zien wie er in de auto zit omdat ze geen donkere ramen hebben”. Ondertussen is de situatie zo dat gegoede burgers een boete mogen betalen aan agentje vetpens en de folie terplekke van de ramen halen als ze aan de kant worden gezet. Proefondervinderlijk kan men zien dat het verbod dus alleen helpt om de gegoede burger te pesten en op hoge kosten te jagen. En toch, en toch heb je nog steeds lieden die roeptoeteren dat het toestaan van donkere ramen ervoor zorgt dat atrakos gaan oplopen. Dat zijn dezelfde lieden die rustig tv kijken in hun huisje die in de fik staat, omdat de “experts en wetenschappers” hebben gezegd dat de kans dat je huis in de fik vliegt nihil is.

  2. Voordeel , deze auto’s worden niet gejat door criminals , die nemen alleen de huurauto’s . Deze wetsvoorstellen kunnen alleen van mfk af komen . Wat doen ze met belangrijke topics , niet door laten gaan, afzeggen, zonder afzeggen niet op komen dagen, uitstellen , noem maar op mfk mfkmfk.

  3. Hoe rijden ze in de rest van de wereld en hoeveel autorijders hebben in de loop der jaren huidkanker gekregen .
    Even graag wat cijfers , voor de zekerheid .
    Want anders is het vreemd , heel vreemd .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties