29 C
Willemstad
• donderdag 18 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Zoover | Top 10 Mooiste stranden van Curaçao

HomeMediaAlgemeen nieuwsZoover | Top 10 Mooiste stranden van Curaçao
Top 10 Mooiste stranden van Curaçao
Top 10 Mooiste stranden van Curaçao

Schitterende stranden, heerlijke cocktails drinken, prachtige palmen, ritmische muziek en eindeloos snorkelen en duiken. Zie je jezelf al helemaal zitten? Ga dan naar het strand van Klein Curaçao! Dat is één van de fraaiste stranden van de wereld, met bovendien een mooi koraalstrand.

Het is een onbewoond eiland bij Curaçao horend, leuk om te bezoeken als dagexcursie. Zie hier een top 10 mooiste standen van Curaçao.

Curuçao telt zo’n veertig stranden. Langs de zuidwestkust, ten westen van Willemstad, zijn de allerbeste stranden te vinden. Maar eigenlijk is het de moeite waard om álle stranden te bezoeken. De meeste stranden zijn niet heel groot,  maar er zijn genoeg baaitjes met tropische palmbomen, een wit strand en helderblauw water. Uiteraard is het mogelijk om bij de (meeste) strandjes duik- en snorkeluitrusting te huren.

Grote knip, Westpunt

Dit strand ligt aan de westkant van Curaçao. Authentiek is een goede beschrijving voor Grote Knip. Dit omdat hier geen kolossale strandtenten te vinden zijn of luxe bedjes, maar vooral rotsen en veel zand. Veel locals gaan hier in het weekend relaxen. Zij nemen dan koelboxen mee met eten en drinken en gaan lekker rustig genieten daar. Wanneer je vanaf de parkeerplaats naar het strand loopt, heb je een erg mooi uitzicht!

De grote brede strook felblauw water en het feit dat je hier van kliffen af de zee in kunt duiken, is een opvallend pluspunt van dit strand. Het is dan ook niet vreemd, dat veel lokale jongeren hier te vinden zijn. Als je goed kunt zwemmen, is het leuk om naar het rif toe te zwemmen. Dit is echter wel alleen voor geoefenden, omdat dit een stuk vanaf het strand is. Ook is het leuk om te snorkelen nabij de rotsen, daar kun je ook veel visjes aanschouwen.

Playa Lagun Playa Lagun Foto: Shutterstock

Playa Lagun

Het mooie strand van Lagun is te vinden tussen twee kliffen. Het is een rustig strand met een prachtige groenblauwe heldere zee. Het is niet alleen een mooi sfeerplaatje maar ook een ideale locatie om te gaan snorkelen. De rotsen aan de twee zijden zijn een perfecte schuilplek voor allerlei soorten vissen en zeeschildpadden.

Het is amusant om te zien hoe vissers hier hun werk nog doen, op zowel het water als op het strand, waar zij de vis schoonmaken en trachten te verkopen. Je kunt hier legaal barbecueën. Ook is dit strand graag gezien bij de lokale inwoners. Het is aan te raden om bij een rondrit over Curaçao absoluut hier even een bezoekje te brengen voor een drankje en een hapje bij de bar op de westelijke klif.

Mambo Beach Mambo Beach Foto: Vakantie-curacao.nl

Cabana en Mambo Beach

Dit is zeker één van de populairste stranden van Curaçao. Als het altijd je droom is geweest om met dolfijnen te zwemmen, moet je naar het aangelegde strand Sea Aquarium Beach gaan! Aan dit strand ligt ook Mambo Beach, dit is de bekendste uitgaansplek van Curaçao. Een tijdje terug is dit strand verbouwd, en het resultaat is niet onverdienstelijk. Er is een boulevard aangelegd met allerhande winkeltjes en een nieuw Mambo Beach waar optredens verzorgd worden door een groot aantal bekende DJ’s en artiesten, zoals Alain Clark, Guus Meeuwis, Armin van Buuren en vele anderen.

Qua drukte is dit strand goed te vergelijken met bijvoorbeeld Zandvoort of Schevingen. Ook de sfeer en het publiek zijn ongeveer hetzelfde op deze Nederlandse badplaatsen. Stagiaires, Nederlandse bewoners van Curaçao en uiteraard ook toeristen komen voornamelijk in het weekend hier naartoe om lekker in de zon te liggen, te zwemmen en te feesten.

Het zandstrand staat vol met palmbomen. Ook zijn er vele bars, cafés, winkels en watersportfaciliteiten. Omdat er een golfbreker in de zee geplaatst is, is het rustige zeewater perfect om in te zwemmen.

Barbara Beach Barbara Beach Foto: Honeymoonsinc.com

Barbara Beach

Dit strand is zeer fraai, en daarom was tot voor kort ook één van de meest favoriete stranden van de lokale bewoners. Het strand was niet strak aangelegd en over het algemeen vrij rustig. In weekend was het drukker, want dan kwamen er veel boten met locals om te picknicken en te kletsen. Deze gewoonte is er nog steeds wel. Alleen is Barbara Beach vandaag de dag onderdeel van een nieuw, maar leuk resort. Daarom kun je dit strand uitsluitend bezoeken tegen betaling.

Zest, Jan Thiel Zest, Jan Thiel Foto: janthielresort.com

Jan Thiel

Dit is dé plek waar een groot aantal toeristenresorts (denk aan Papagayo Beach Resort, Livingstone Jan Thiel Resort en het Chogogo) verrezen zijn. Veel toeristen kiezen voor het strand van Jan Thiel. Deze vroeger ooit zo rustige baai is hedendaags één van de populairste trekpleisters van Curaçao geworden.  Hoewel het strand van Jan Thiel eigenlijk niet eens zo speciaal is, is het toch leuk om de Jan Thiel Beach te bezoeken, en dan vooral in het weekeinde.

Het strand aan de Jan Thiel Baai ligt dichtbij de villaparken en wijken rondom Spaanse Water. Bij de strandtent Zanzibar is er in het begin van de middag happy hour. Wanneer je nog wat langer blijft hangen, kun je vaak een liveoptreden van een leuk salsabandje zien. De sfeer is er dan ook geweldig! En dan nog een tip: vanaf het strand bij Jan Thiel is het een prachtig gezicht om de zon in zee onder te zien gaan! (dit is niet bij elk strand in Curaçao).

Playa Porto Mari Playa Porto Mari Foto: Shutterstock

Playa Porto Marie

Dit strand is vooral populair bij toeristen. Het strand heeft een fascinerende onderwaterwereld. Hoewel dit strand overigens wel tegen betaling bezocht kan worden, is het absoluut aan te raden. Ook liggen er riffen voor de kust en is er een leuke snorkelroute uitgestippeld. Je kunt duik- en snorkeluitrusting huren bij een gezellige bar met een omvangrijk terras.

Door menigeen wordt Playa Porto Marie als de beste duiklocatie van Curaçao gezien. Dit komt voornamelijk door de aanleg van een kunstmatig rif door rifballen (dit is gedaan om de veroorzaakte schade van orkaan Lenny in 1999, weer te herstellen).

Playa Cas Abou Playa Cas Abou Foto: Panoramio.com

Playa Cas Abou

Dit strand is uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van de wereld. Het is goed te begrijpen waarom. Zowel het strand is geweldig, maar ook kun je hier eindeloos snorkelen en duiken. Voor de kust ligt een groot vastgelegd vlot waarop je heerlijk kunt zonnen.
Door het heldere water en het grote scala aan vissensoorten is Playa Cas Abou een populaire locatie voor zowel snorkelaars als duikers.

Het strand is dé hotspot van Curaçao. Je kunt er allerhande activiteiten doen (zwemmen, snorkelen, duiken, kajakken etc) en zonnen. Bovendien worden de daiquiri bar en de massage-gazebo als een grote meerwaarde van het strand gezien.

Blue Bay Blue Bay Foto: Shutterstock

Blue Bay

Het grootste strand van Curaçao is Blauwbaai. Maar het is geen Palm Beach á la Aruba bijvoorbeeld. Het is nu een enorm resort geworden: Blue Bay. Er zijn appartementen, villa’s en een golfbaan te vinden, en uiteraard het strand van Blue Bay. Hoewel het strand eigenlijk bij het resort hoort, kan iedereen er gebruik van maken.

Playa Kalki Playa Kalki Foto: Shutterstock

Playa Kalki

Playa Kalki ligt op Westpunt en zijn naam is te danken aan de kalksteen klippen. Eerst kom je op een steile trap terecht, waarvan je van de parkeerplaats naar beneden kunt lopen. Daar vlakbij is een snackbar en een duikshop te vinden. Het strand ligt onder het resort Kura Hulanda.

Curacao “,”Shutterstock “);’> Klein Curacao Klein Curacao Foto: Shutterstock

 

Klein Curaçao

Dit is de onmiskenbare nummer één. Het is slim om er dagje voor uit te trekken, want je zult er wel even voor moeten reizen. Het ligt minstens tien kilometer van Curaçao en je kunt er met een excursie met de boot komen. Het zand is prachtig wit en het water kraakhelder. Je kan hier daarom heel goed duiken en snorkelen!

Bron: Zoover

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties