28 C
Willemstad
• maandag 20 mei 2024 08:20

ZN | KLM dumpt prijzen naar de Antillen

KLM dumpt prijzen naar de Antillen
KLM dumpt prijzen naar de Antillen

DRIEBERGEN – KLM is weer gestart met een nieuwe actieweek en dumpt de tarieven op de Antillen met vele honderden euro’s. Zo kost bijvoorbeeld een retourvlucht naar Aruba nu €498. Ook Bonaire en Curaçao mogen voor dit bedrag de deur uit.

Wel betaalt men 10 euro boekingskosten. De prijzenacties vormen voor KLM inmiddels een steeds vaker voorkomend middel om de kisten tot de laatste stoel vol te krijgen.

Ook zijn de actieweken een effectief middel om het directe verkoopkanaal KLM.com meer onder de aandacht te brengen.

Andere aanbiedingen zijn: Santo Domingo, Dominicaanse Rep. – met overstap €681, Guadeloupe – met overstap €692, Martinique – met overstap €692 Punta Cana, Dominicaanse Rep. – met overstap €748, Havana €822, Paramaribo €849, San Juan, Puerto Rico – met overstap €969.

Concurrent ArkeFly heeft direct gereageerd door onder het KLM tarief te kruipen. Reizigers kunnen met ArkeFly vanaf €479 naar de Antillen vliegen.

Bron: Zakennieuws

15 reacties

 1. VB | 24 april 2015 at 20:37 | Beantwoorden

  Als de route AMS-CUR zo lucratief is, waarom vliegt Insel Air daar dan niet op?

  Omdat je dan het laatste stuk moet zwemmen. De vliegers die IA heeft zijn te klein.

 2. Als de route AMS-CUR zo lucratief is, waarom vliegt Insel Air daar dan niet op?

  Vreemd dat Stella van Rijn haar partner, de directeur van Insel Air, daar niet op gewezen heeft.

  Ik bedoel, Stella kickt zo op geld dat ze twee jaar als geisha van Schotte op onze kosten over de wereld heeft gereisd en zelfs lid werd van zijn mafiapartij MFK om haar baantje als secretaris generaal te kunnen krijgen.

 3. Caraibisch gebied en Suriname zijn nu net die vluchten waar de KLM flinke winst maakt wat al speelt vanaf midden 70er jaren. Bijna elke vlucht op het MO en Verre Oosten moet er geld bij, de concurrentie is gigantisch en deze route niet.
  Ik wacht met grote spanning tot weer een airline komt die hierheen wil vliegen. De tijden veranderen in rap tempo ook naar deze kant vd oceaan.

 4. “Wij zijn hier gelijk. Mensen als jullie verstoren de boel. Ons bloed is even rood. Ook ons kennen en kunnen.”
  Met dat laatste ben ik het nou helemaal NIET eens….gek he?

 5. Prijsverschillen zijn veelal een kwestie binnen de wet van vraag en aanbod.
  Als ik vanuit Nederland drie maanden naar Curacao wil , betaal ik ook de hoofdprijs. Twee weken, inclusief hotel is iets heel anders. Zeker als je bij Corendon boekt en KLM vliegt. Appels en peren vergelijken.

 6. Ik heb het woord ‘internaliesatie’ even opgezocht in de Dikke van Dale:
  Geen resultaat voor ‘ internaliesatie ‘ Het woord is verkeerd gespeld of het staat niet in het gratis woordenboek. – See more at: http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=internaliesatie&lang=nn#.VTm_wnl0zcc
  En zo staan er nog wat meer woorden in je betoog die dus niet bekend zijn.

  Dus kom ik terug op mijn eerder advies: ga een cursus Nederlands schrijven en begrijpen lezen volgen. Steek je hopelijk nog iets van op.

 7. Wat een zielige en domme reactie. Typisch weer de lange tenen reactie en alles herleiden naar slavernij of discriminatie. Het gaat hier om prijsdifferentiatie en niet om slavernij of discriminatie.
  Wat jij moet doen Held op sokken is je eigen na laten kijken en daarna een cursus schrijven en begrijpen lezen volgen.
  Wat is jouw bijdrage aan het eiland ? Die gefrustreerde stukjes in de knipselkrant ?

 8. Stanley; Het ras wordt helemaal niet gebruikt, jij bent degen die dat geheel onterechte hier het theater binnensleept. Zoek eens bij luchtvaartmaatschappijen die op Azië vliegen bijvoorbeeld en kijk eens naar de op de ticket prijs verschillen van en naar Azië, ook daar zul je dezelfde marktwerking tegenkomen, maar daar staat niemand over slavernij te zeuren.Daar heeft men het over het prijsverschil en meer niet.
  Wees blij dat het deze kant op goedkoper is, dat bevordert toerisme. Stel jezelf eerst op de hoogte voordat je iedereen voor egoïst uit gaat maken, en weer vervalt is het gezeur wat hier zo typisch is als men zich benadeelt voelt.

 9. Stanley, zoek eens uit wat een Ticket Amsterdam – Bangkok of Singapore oj Jakarta kost, en ook andersom. Denk je dat daar iemand over slavernij staat te zeuren omdat het ook daar zoals op zoveel plaatsen verschilt, en daar kan je zoeken op minstens 5 luchtvaartmaatschappijen. Wees blij dat het goedkoper deze kant op is, en niet andersom, het zorgt voor toerisme en daar schiet het eiland wat mee op. Het is gewoon marktwerking, en als je dat niet eerlijk vindt dan heb je pech gehad, net als ik. De veel misbruikte dooddoener van slavernij gaat ook hier niet op.

 10. Kan hier echt boos om worden. Het ras wordt wederom gebruikt. Feit is dat wij onderdanen waren of slaaf. Kijk echt naar jullie reactie Sander en die cynische persoon. Zoek het woord internaliesatie op is voor jullie van toepassing. Vanaf 1 jullie 1863, wordt dit spelletje gespeeld. Het is nu tijd in wij te soreken dan zij. Meen het echt. Mijn beste vriend is een wij. Jij? Oke. Jij woont hiertracht de bevolking te begrijpen. Onder een schuilnaam bereik jij niets. Jammer dat jullie energie gebruiken op een misplaatste boodschap.

 11. Caribeancynic, de naam zegt het al. Het is niet typisch. Wij hebben een geschiedenis die wij niet kunnen vergeten. Jij wil die geschiedenis vergeten. Terwijl het niet kan. De Antilliaan heeft een geinternalisatie proces meegemaakt die onderzoek waardig is. Het feit dat jij dit zegt begrijp ik. Het is achterstelling. In Nederland goedkoop hier duur. Waarom? Duik in jouw geschiedenis. Kijk dan waarom. Raar toch, in een koninkrijk dat je twee prijzen hanteert. Of Niet? Het is onze koninkrijk. Dat jij cynisme gebruikt. Wat doe jij hier? Geniet je hier lekker, zonder zich druk te maken? Of jij werkelijk een bijdrage leveren aan dit zeker mooie eiland waar jij op hun bewoners kritiek levert. Was het maar opbouwend. Juist mensen als jullie zijn egoïstisch bezig. Vindt jij het gek dat jij agressie krijgt. Zoek een ander eiland. Wij zijn hier gelijk. Mensen als jullie verstoren de boel. Ons bloed is even rood. Ook ons kennen en kunnen. Wil graag wie jij bent. Weer onder een schuilnaam.

 12. @carebencynic,

  als jij het normaal vindt, het zij zo….
  maar ik denk niet dat het geoorlooft zou moeten zijn.
  zelfde maatschappij verschillende prijzen???
  en waarschijnlijk is het ook nog de schuld van de makamba”s….

 13. Prijsdifferentiatie is een standaard marketing instrument. Leuk is anders maar niet verboden.
  Typisch Curacao’s om gelijk discriminatie te schreeuwen.

 14. @opmerker…
  ja, dat is totaal fout.
  ik heb er ooit over geklaagd bij de KLM.
  als iedereen nou eens een klacht daarover in gaat dienen.
  dan gaat er misschien wat gebeuren.
  het is gewoon discriminatie.
  Het zou bij het europese hof aangeklaagd moeten worden.
  voor dezelde vlucht, zelfde vliegtuig, zelfde periode gewoon 600 of meer extra te moeten betalen!!

 15. Waarom geldt zo’n prijs ook niet voor de inwoners van Curaçao? Waarom moeten zij het dubbele betalen voor een retour?
  Wordt het niet eens tijd dat de KLM ter verantwoording wordt geroepen voor deze minachting voor de Curaçaose klanten?
  Bewoners van Curaçao zorgen er grotendeels voor dat familie en kennissen vanuit Nederland naar het eiland komen en voor hen rekent de KLM dan een lage prijs voor. Waarom andersom dan ook niet.
  Misschien moet men zich eens gaan beraden bij zowel de Curaçaose overheid als de Nederlandse om het prijsbeleid van deze “Koninklijke” maatschappij eens in ogenschouw te nemen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties