28 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 00:49

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Wilsoe: 80/20 voor advocatuur

Wilsoe: In 2015 moet de Wet 80/20 ingesteld worden
Wilsoe: In 2015 moet de Wet 80/20 ingesteld worden

Willemstad – In 2015 moet de Wet 80/20 ingesteld worden en deze moet ook van toepassing zijn op alle kantoren met Nederlandse advocaten, aldus Statenlid Elmer Wilsoe van regeringspartij Pueblo Soberano zaterdag tijdens de wekelijke bijeenkomst van de partij.

,,Het is onmogelijk; hoe is het mogelijk dat er jaarlijks 13 Curaçaoënaars in de rechten afstuderen, en dat er nergens plek is voor hen? Is er bij geen enkel advocatenkantoor plek voor hen in eigen land?”

Wilsoe kondigde ook aan dat volgend jaar de landsverordening voor werk en verblijf van advocaten veranderd moet worden.

,,De landskinderen die een rechtenstudie afronden – sinds 2010 gaat het om 53 personen – moeten daarna stage lopen bij een patroon, daar ben ik het mee eens.”

,,Als die afgestudeerde rechtenstudent naar Nederland gaat, moet hij daar examen doen omdat de Nederlandse wet en de Curaçaose van elkaar verschillen.”

Maar omgekeerd is dat niet zo, zo stelde de politicus.

,, Als een Nederlander (die afgestudeerd is in de rechten, red.) hier naartoe komt, hoeft hij geen enkel examen af te leggen.”

- Advertentie -

Als de Curaçaose wetten van de Nederlandse verschillen, is het vice versa ook zo, aldus Wilsoe.

,,Dan denk ik dat wij de wetten moeten aanpassen, zodat de regels die gelden voor de Curaçaose advocaat die in Nederland wil werken, ook gelden voor de Nederlandse advocaat die op Curaçao wil werken.”

,,Wij zullen daarin (de landsverordening, red.) ook zetten dat als je landskinderen wil verdedigen, je Papiaments moet leren, zodat men onze taal, onze cultuur en gewoonten leert kennen.”

De parlementariër kondigde ook aan Justitieminister Nelson Navarro te zullen benaderen.

,,Ik wil weten hoeveel van de 53 rechtenstudenten die sinds 2010 afstudeerden, de raio-opleiding zijn gaan volgen om officier van justitie of rechter te worden, ik ben benieuwd, volgens mij heeft niet één dat gedaan. Worden wij zo voorbereid op een autonomie die naar onafhankelijkheid moet leiden?”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Wilsoe is een karikatuur van zichzelf…..
  hij denkt belangrijk te zijn, maar na de volgende verkiezingen kan hij zich met Monk gaan bedrinken.
  Aan zijn opgeblazen gezicht te zien is hij al zwaar aan de drank, dus dat zal ze wel lukken…

 2. en meneer discrimineert niet? wij zijn toch allemaal Nederlanders?-wij willen zonder horten of stoten zo kunnen gaan wonen en werken in Nederland omdat we Nederlanders zijn-dat betekent omgekeerd hetzelfde mr Huppelepup de discriminateur wilsoe-je bent een belachelijk en dom figuur en moet eigenlijk wettelijk worden vervolgd voor discriminatie.

 3. probleem is dat de afgestudeerden voor het grote geld gaan. Van de 53 zullen er weinig kiezen om voor de rechtbank te gaan werken. Helemaal als je peppie als advocaat tegenover krijgt te staan. Bedreigingen, ik weet waar je woont, ik ken je familie.

 4. De lijnen kunnen niet duidelijker worden. Sulvaran c.s. Dos Santos, Wilsoe, Schotte, alle duistere crimineel-politieke spelbedervers op een rij En allemaal met elkaar verbonden in de Curamaffia. En maar roepen over autonomie.
  Maar daarvoor moeten ze bij Commissie C24 zijn van de UN in New York.
  Kunt U zo naar schrijven dat u autonoom wilt worden. Zij organiseren dan samen met u een referendum onder het volk. Als het Curacouse volk dat autonomie het beste is, dan is dat zo gebeurd. Maar de Curacaouwenaar weet ook dat hij voortaan een Curacaous paspoort heeft en dat Nederland dan buitenland is. En dat de boeven ongehinderd het land over kunnen nemen. En dat ze dan niet meer naar Nederland kunnen gaan. Dus hoe denkt u dat dat referendum gaat lopen ? Nooit van z’n langzaltieleven en dat weet Nederland ook. Dus is het uit met de liefdoenerij en “dat is een kwestie van de landen zelf”

 5. Je zou bijna denken dat dit Hangbuikzwijntje een doos gratis pep pillen heeft gekregen van de georganiseerde maffia MFK/KFO en consorten. Ze werken in ieder geval prima zo te horen en te lezen. Een nadeel van dit soort pillen is dat als ze uitgewerkt zijn je niets meer van het genen wat je gezegd hebt meer kan herinneren, je houd er alleen maar pijn in je hoofd van over, bewijs duidelijk te zien op de foto.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...

PBC | Sint Eustatius wil verhoging minimumloon van tien procent

Persbureau Curacao Sint Eustatius wil een verhoging van het minimumloon van tien procent. Een voorstel van de politiek en sociale partners is neergelegd in Den Haag. Maar de...
- Advertentie -