30 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

LB | Aruba vanaf nu belastingparadijs af

Door Alexander Bakker | De Limburger Aruba is gisteren door de Europese Unie van de 'grijze lijst' met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Dat land...

Democracy now! | Tuesday, February 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Brussel haalt Aruba van ’grijze lijst’ belastingparadijzen, huiswerk Curaçao

Brussel - Aruba is dinsdag door de Europese Unie van de ’grijze lijst’ met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Twee keer per jaar maakt de...

FTM | Nederlandse boekhouder is kroongetuige in smeergeldaffaire bij grootste oliehandelaar ter wereld

Follow The Money.nl | Lukas Kotkamp Een Nederlandse boekhouder speelt als getuige een belangrijke rol in een smeergeldproces rond een van ’s werelds grootste handelaren in olie en...

FD | Rechter Haags gerechtshof geschorst na valse ondertekening in 43 vonnissen

Bas Mos | Financieel Dagblad Een leidinggevende rechter aan het gerechtshof in Den Haag is op non-actief gesteld omdat hij de afgelopen twee jaar valse informatie in tientallen...
- Advertisement -spot_img

AD | Wilsoe: 80/20 voor advocatuur

HomeMediaAD | Wilsoe: 80/20 voor advocatuur
Wilsoe: In 2015 moet de Wet 80/20 ingesteld worden
Wilsoe: In 2015 moet de Wet 80/20 ingesteld worden

Willemstad – In 2015 moet de Wet 80/20 ingesteld worden en deze moet ook van toepassing zijn op alle kantoren met Nederlandse advocaten, aldus Statenlid Elmer Wilsoe van regeringspartij Pueblo Soberano zaterdag tijdens de wekelijke bijeenkomst van de partij.

,,Het is onmogelijk; hoe is het mogelijk dat er jaarlijks 13 Curaçaoënaars in de rechten afstuderen, en dat er nergens plek is voor hen? Is er bij geen enkel advocatenkantoor plek voor hen in eigen land?”

Wilsoe kondigde ook aan dat volgend jaar de landsverordening voor werk en verblijf van advocaten veranderd moet worden.

,,De landskinderen die een rechtenstudie afronden – sinds 2010 gaat het om 53 personen – moeten daarna stage lopen bij een patroon, daar ben ik het mee eens.”

,,Als die afgestudeerde rechtenstudent naar Nederland gaat, moet hij daar examen doen omdat de Nederlandse wet en de Curaçaose van elkaar verschillen.”

Maar omgekeerd is dat niet zo, zo stelde de politicus.

,, Als een Nederlander (die afgestudeerd is in de rechten, red.) hier naartoe komt, hoeft hij geen enkel examen af te leggen.”

Als de Curaçaose wetten van de Nederlandse verschillen, is het vice versa ook zo, aldus Wilsoe.

,,Dan denk ik dat wij de wetten moeten aanpassen, zodat de regels die gelden voor de Curaçaose advocaat die in Nederland wil werken, ook gelden voor de Nederlandse advocaat die op Curaçao wil werken.”

,,Wij zullen daarin (de landsverordening, red.) ook zetten dat als je landskinderen wil verdedigen, je Papiaments moet leren, zodat men onze taal, onze cultuur en gewoonten leert kennen.”

De parlementariër kondigde ook aan Justitieminister Nelson Navarro te zullen benaderen.

,,Ik wil weten hoeveel van de 53 rechtenstudenten die sinds 2010 afstudeerden, de raio-opleiding zijn gaan volgen om officier van justitie of rechter te worden, ik ben benieuwd, volgens mij heeft niet één dat gedaan. Worden wij zo voorbereid op een autonomie die naar onafhankelijkheid moet leiden?”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Wilsoe is een karikatuur van zichzelf…..
  hij denkt belangrijk te zijn, maar na de volgende verkiezingen kan hij zich met Monk gaan bedrinken.
  Aan zijn opgeblazen gezicht te zien is hij al zwaar aan de drank, dus dat zal ze wel lukken…

 2. en meneer discrimineert niet? wij zijn toch allemaal Nederlanders?-wij willen zonder horten of stoten zo kunnen gaan wonen en werken in Nederland omdat we Nederlanders zijn-dat betekent omgekeerd hetzelfde mr Huppelepup de discriminateur wilsoe-je bent een belachelijk en dom figuur en moet eigenlijk wettelijk worden vervolgd voor discriminatie.

 3. probleem is dat de afgestudeerden voor het grote geld gaan. Van de 53 zullen er weinig kiezen om voor de rechtbank te gaan werken. Helemaal als je peppie als advocaat tegenover krijgt te staan. Bedreigingen, ik weet waar je woont, ik ken je familie.

 4. De lijnen kunnen niet duidelijker worden. Sulvaran c.s. Dos Santos, Wilsoe, Schotte, alle duistere crimineel-politieke spelbedervers op een rij En allemaal met elkaar verbonden in de Curamaffia. En maar roepen over autonomie.
  Maar daarvoor moeten ze bij Commissie C24 zijn van de UN in New York.
  Kunt U zo naar schrijven dat u autonoom wilt worden. Zij organiseren dan samen met u een referendum onder het volk. Als het Curacouse volk dat autonomie het beste is, dan is dat zo gebeurd. Maar de Curacaouwenaar weet ook dat hij voortaan een Curacaous paspoort heeft en dat Nederland dan buitenland is. En dat de boeven ongehinderd het land over kunnen nemen. En dat ze dan niet meer naar Nederland kunnen gaan. Dus hoe denkt u dat dat referendum gaat lopen ? Nooit van z’n langzaltieleven en dat weet Nederland ook. Dus is het uit met de liefdoenerij en “dat is een kwestie van de landen zelf”

 5. Je zou bijna denken dat dit Hangbuikzwijntje een doos gratis pep pillen heeft gekregen van de georganiseerde maffia MFK/KFO en consorten. Ze werken in ieder geval prima zo te horen en te lezen. Een nadeel van dit soort pillen is dat als ze uitgewerkt zijn je niets meer van het genen wat je gezegd hebt meer kan herinneren, je houd er alleen maar pijn in je hoofd van over, bewijs duidelijk te zien op de foto.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties