29 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Wiels reageert beknopt over vermeend nepotisme

Bron: Versgeperst

CURAÇAO – De Gevolmachtigde Minister van Curaçao 10_Marvelyne_Wiels_04_nieuwin Nederland Marvelyne Wiels “heeft kennis genomen van het feit dat in bepaalde media op het eiland suggestieve nieuwsberichten in omloop zijn die haar goede naam trachten te bezoedelen”. Ze ‘betreurt’ de acties en neemt afstand van de berichtgeving.
Met deze reactie reageert Wiels op de berichten dat zij haar eigen dochter een baan zou hebben bezorgd bij het Curaçaohuis. De persverklaring van Wiels besluit met de mededeling dat er geen enkel commentaar meer wordt gegeven op de beschuldigingen.

- Advertentie -

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
 1. Hans van den Broek heeft gelijk: Het is de taak van de pers om zulke zaken te signaleren. En dat is dus gebeurd. En het doet er niet toe of de bestuurder zich arrogant gedraagt, geen tegenspraak duldt, een opvliegend karakter heeft en begint te schreeuwen als iets niet naar haar zin gaat. Die genen runden al in de familie.

  En inderdaad klopt het wat Hans zegt: incompetente politici en nepotisme zijn niet eens een groot probleem, als het ambtenarenapparaat maar goed functioneert. Maar er is wel een probleem politici vriendjes gaan benoemen op posities waar ze onheil kunnen aanrichten en competente mensen ontslaat of op non-actief stelt. En management-by-fear wordt gecreëerd. Dan begint het overal te lekken. En dat is precies wat in dit geval gaande is.

  Van Asjes hoeven we geen actie te verwachten. Van hem kwam juist het benoemings-akkoordje op de begrafenis van Helmin Wiels, door MW een politiek statement te laten roepen op de begrafenis van haar broer. Het is wat Luigi dos Santos destijds Asjes al zei: “vergeet niet dat je die vrouw iets hebt laten roepen”. Daarmee schakelden ze samen in 1x eventuele andere premierkandidaten uit. De beloning was voor een ieder duidelijk. Het etteren van binnenuit is begonnen. Het wachten is op stinkende wonden.

 2. quote; in België was er onlangs meer dan een jaar geen regering omdat de politiek het niet eens kon worden. De zaken liepen nog nooit zo goed.
  Laissez-faire Capitalism a separation of state and economics, in the same way and for the same reasons as the separation of state and church.
  Laat ons met rust en room mijn zweet niet af zodat jij riant(misbruik) kan leven

 3. Het is de taak van de pers om zulke zaken te signaleren. Dat is dus bij deze gebeurd. Vervolgens is het de taak van het parlement om de betreffende bewindspersoon ter verantwoording te roepen als men dat opportuun acht. Als naar de mening van het volk haar vertegenwoordigers hun taak niet goed verrichten dan moet het volk bij de volgende verkiezingen andere vertegenwoordigers kiezen.
  In de praktijk blijkt helaas dat de meeste politieke partijen populistisch van aard zijn en spelen op emoties in plaats van op rationele argumenten. Als het volk dan toch door gaat met zich voor de gek te laten houden door zakkenvullers, tja, wat zeurt men dan. Men heeft deze mensen toch zelf aan de macht geholpen!
  Gevolmachtigd minister is natuurlijk een functie waar je geen enkele bekwaamheid voor hoeft te hebben, dus veel kwaad kan mevrouw Wiels niet doen in Den Haag. Bovendien heeft ze, naar ik aanneem, een budget dat ze naar eigen inzicht mag besteden, dus dat ze haar dochter in dienst neemt, ach, zo gaat dat toch.
  Incompetente politici en nepotisme zijn niet eens een groot probleem, als het ambtenarenapparaat maar goed functioneert. In België was er onlangs meer dan een jaar geen regering omdat de politiek het niet eens kon worden. De zaken liepen nog nooit zo goed.
  Een probleem ontstaat er pas als politici incompetente familieleden en vriendjes gaan benoemen op posities waar ze onheil kunnen aanrichten.
  Je kunt als politicus dom, incompetent en crimineel zijn, maar zorg er altijd voor dat je de juiste, dat wil zeggen bekwame en integere, personen op de juiste plaatsen zet. Dan ben je toch een goede bestuurder.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -