29 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

LB | Aruba vanaf nu belastingparadijs af

Door Alexander Bakker | De Limburger Aruba is gisteren door de Europese Unie van de 'grijze lijst' met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Dat land...

Democracy now! | Tuesday, February 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Brussel haalt Aruba van ’grijze lijst’ belastingparadijzen, huiswerk Curaçao

Brussel - Aruba is dinsdag door de Europese Unie van de ’grijze lijst’ met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Twee keer per jaar maakt de...

FTM | Nederlandse boekhouder is kroongetuige in smeergeldaffaire bij grootste oliehandelaar ter wereld

Follow The Money.nl | Lukas Kotkamp Een Nederlandse boekhouder speelt als getuige een belangrijke rol in een smeergeldproces rond een van ’s werelds grootste handelaren in olie en...

FD | Rechter Haags gerechtshof geschorst na valse ondertekening in 43 vonnissen

Bas Mos | Financieel Dagblad Een leidinggevende rechter aan het gerechtshof in Den Haag is op non-actief gesteld omdat hij de afgelopen twee jaar valse informatie in tientallen...
- Advertisement -spot_img

Wetsteksten aov en aww integraal gepubliceerd

HomeMediaWetsteksten aov en aww integraal gepubliceerd

Ivar AsjesWILLEMSTAD — Eindelijk worden de geconsolideerde teksten (GT) of ook wel doorlopende teksten van de Landsverordening Ouderdomsverzekering (aov) en de Landsverordening Algemene Weduwen- en Wezenverzekering (aww) opnieuw integraal gepubliceerd. Dat meldt minister-president Ivar Asjes in een recente brief aan Statenvoorzitter Mike Franco.

 

Advertentie

Asjes heeft de minister van Justitie op 20 maart per brief de GT’s aangeboden, met het verzoek deze te laten vaststellen.

Indien u, zonodig na overleg met uw collega van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, kunt instemmen met de teksten, dan geef ik u in overweging de ontwerp-landsbesluiten (met bijlagen) ter vaststelling aan te bieden aan de gouverneur.
Zodra de vastgestelde landsbesluiten van uw handtekening zijn voorzien, zie ik de betreffende omslag retour opdat door WJZ (Wetgeving en Juridische Zaken) wordt zorg gedragen voor de bekendmaking”, schrijft Asjes.

Hij heeft ook, anticiperend op publicatie in het Publicatieblad, de wetsteksten al naar de Staten gestuurd.
Dit op basis van een verzoek van fractievoorzitter Alex Rosaria (Pais).
Hij had op 15 februari 2013 al in een brief de toenmalige ministers van Algemene Zaken, Financiën en Soaw om de integrale teksten verzocht.
Dit onder meer in verband met de behandeling van een aanpassing in beide wetten.
De Centrale Commissie-vergadering stond gepland op 20 februari 2013 en Rosaria beklaagde zich erover dat de Staten hun werk niet goed kunnen doen zonder de integrale wetsteksten.
Ook wees hij erop dat in 2011 in de Landsverordening belastingvoorziening is bepaald dat door de overheid de wetstekst van onder meer de aow, inclusief alle wetswijzigingen, in het publicatieblad moet worden gepubliceerd.
Op die manier kan de bevolking ook kennisnemen van haar rechten en plichten.
De aov werd in 1960 geïntroduceerd, maar daarna ettelijke malen aangepast zonder dat ooit de volledige aangepaste wetstekst opnieuw integraal werd gepubliceerd.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties