28 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 05:46

Laatste reacties

- Advertentie -

Verbazing Sehos: druktank geen gift

Minister Jacinta Scoop-Constancia van Gezondheid neemt samen met lokale duiklegende Eric Wederfoort (links) een kijkje in de splinternieuwe drukcabine.

WILLEMSTAD — Bij het Sehos werd er tot voor kort van uitgegaan dat de nieuwe druktank een schenking was. De verbazing was groot toen dat vorige week niet het geval bleek. Er kan geen sprake zijn van een schenking, omdat de druktank door een bedrijf van de Venezolaanse zakenman Vittorio De Stefano geëxploiteerd wordt. Het feit dat de exploitatie in handen van het behandelcentrum ligt, betekent dat het ziekenhuis de zorg in zal moeten kopen.

- Advertentie -

Het Sehos is heel blij dat het eiland nu weer over een drukcabine, ofwel hyperbare kamer, beschikt. Men kan zich niet als duikbestemming profileren zonder over een druktank te beschikken. Dat moet voorop worden gesteld, we waren alleen verbaasd te horen dat de druktank geen schenking van de Venezolaanse overheid aan Curaçao blijkt te zijn, zoals tot tien dagen geleden door de overheid naar voren werd gebracht”, aldus medischdirecteur Cai Winkel van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos).

Minister van Gezondheid Jacinta Scoop-Constantia heeft herhaaldelijk voor de ingebruikname van de druktank gesteld, dat het om een donatie van de Venezolaanse overheid zou gaan.
Met de aanleg van deze faciliteit is een bedrag van 300.000 gulden door de overheid geïnvesteerd.
Onlangs bleek dat de druktank van de Venezolaanse zakenman Vittorio De Stefano, de man achter het World Trade Center en de Caribbean International University, is.
De druktank wordt nu beheerd door The Medical Center of Curaçao, een behandelcentrum, dat ook eigendom is van De Stefano.

De minister heeft tien dagen geleden tegenover ons ook haar verbazing uitgesproken over het feit dat het geen schenking van de Venezolaanse overheid betrof. We kregen van haar de uitleg dat het bedrijf van De Stefano de exploitatie met een team van gecertificeerde Venezolanen op zich zal nemen, waarbij de opzet is dat zowel medisch als technisch personeel, zowel op lokaal niveau als uit de Zuid- Amerikaanse en Caribische regio, getraind kan worden”, aldus Winkel.

De minister zou tevens hebben gesteld dat het behandelcentrum een vergunning tot zorginstelling heeft ingediend, waardoor zorg kan worden verleend wanneer zich duikongevallen voordoen en onder andere bij behandeling van grote wonden.

- Advertisement -

Ons is mondeling door het ministerie verzekerd dat de druktank door een strenge inspectie is gekomen en dat de Venezolaanse medisch specialisten (Adolfo Gonzales en Diana Pineda Monsalve, red.) over de juiste papieren en kwalificaties beschikken. Omdat we dit ook op papier bevestigd willen zien, hebben wij hieromtrent een brief naar de Inspectie voor Volksgezondheid gestuurd. We wachten nog op antwoord”, aldus Winkel.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Minister Hoekstra mikpunt bij oproep EP tot actie tegen brievenbusfirma’s

Chris Koenis Het Europees Parlement eist meer inspanning tegen brievenbusfirma's, witwassen en belastingparadijzen naar aanleiding van de onthullingen in de Pandora Papers. Bij een breed aangenomen resolutie kreeg...

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....
- Advertentie -