27 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 22:18

ParadiseFM | Verkeerslichten Schottegatweg uitgevallen

Let op als je vandaag de weg op moet, verschillende verkeerslichten functioneren niet. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant zijn de lichten bij kruispunten uitgevallen. De...

ParadiseFM | In afgelopen maand veel coronapatiënten overleden

In de afgelopen weken is aantal overleden coronapatiënten op Curaçao flink gestegen. Op 21 april waren er 95 mensen overleden, twee weken daarvoor ging het om 58...

Democracy now! | Thursday April 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inflatie Bonaire lager door toeslagen overheid

Consumentengoederen en diensten op Bonaire waren in het eerste kwartaal van dit jaar goedkoper dan een jaar eerder. Dat meldt het Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook...

Nu.cw | Vaccinatiemarathon op Aruba

Op Aruba wordt komende zaterdag en zondag een vaccinatiemarathon gehouden. Het doel is 10.000 burgers hun eerste prik te geven. ,,Vaccineren is een daad van solidariteit en gezamenlijke...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoUrgent overleg CBCS

Urgent overleg CBCS

centrale bankWillemstad – Sint Maarten wil zo snel mogelijk overleg over de toekomst van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). In een brief aan premier Daniel Hodge heeft premier Sarah Wescot-Williams van Sint Maarten aangegeven zo snel mogelijk bijeen te willen komen.

Dat liet Wescot-Williams gisteren weten.

,,Ik heb een brief naar de premier gestuurd met daarin het verlangen om zo snel mogelijk met de nieuwe regering bijeen te komen om te discussiëren over de Centrale Bank. We moeten het een en ander kunnen afsluiten omtrent dat onderwerp.”

Volgens de premier is het van belang om te kijken of er in de huidige vorm verder gewerkt kan worden, of dat een afsplitsing naar twee losse centrale banken onafwendbaar lijkt.
Hoewel de brief premier Daniel Hodge van Curaçao nog niet heeft bereikt, ziet ook Hodge de noodzaak in van een spoedig overleg met Sint Maarten over de Centrale Bank.

,,Deze discussie duurt al veel te lang.
We zijn inmiddels twee jaar bezig met discussiëren over wat er gaat gebeuren.
We moeten als volwassenen elkaar recht in de ogen kijken en bepaalde beslissingen nemen. Het is een heikel punt.
De Centrale Bank is een te belangrijk instituut om steeds in het openbaar te bespreken”

, aldus Hodge gisteravond tegenover deze krant.
Eind deze maand zal er opnieuw een Rijksministerraad plaatsvinden, en het is goed mogelijk dat de Centrale Bank ook dan weer op de agenda staat. Hodge:

,,Er is enige teleurstelling bij de Nederlandse premier dat Curaçao en Sint Maarten er nog steeds niet zijn uitgekomen.
Er moet een voorstel komen van de twee landen gezamenlijk.
Ik wil heel graag met mevrouw Wescot- Williams om de tafel zitten, het is het streven van deze regering om de relatie met de koninkrijkspartners te verbeteren, met Aruba en Sint Maarten maar ook met Nederland.”

Wescot-Williams gaf gisteren tijdens de persconferentie van de Raad van Ministers op Sint Maarten aan dat het land zich in principe nog steeds schaart achter het besluit uit 2006 – waarin een gezamenlijke monetaire unie en munteenheid werden vastgelegd – maar er hebben zich de afgelopen jaren wel problemen voorgedaan met de Raad van Commissarissen, met de Raad van Bestuur en de president van de bank.

,,Dat heeft zijn effect op zowel Curaçao als Sint Maarten. Op papier leek het een goede manier om vooruit te gaan op basis van gelijkheid, maar daar is politieke wil voor nodig, anders heeft het geen zin. Als het de afgelopen jaren zo zou zijn gegaan zoals het op papier is besproken, dan had het gewerkt.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Vorig artikel
Volgend artikelIngetogen afscheid van medewerkster Campo

Zoeken

Recente reacties