32 C
Willemstad
• zaterdag 22 juni 2024

Extra | Journaal 21 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, June 20, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, June 19, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

TPO | Op Curaçao bieden kiezers hun stembiljet liever te koop aan

HomeMediaTPO | Op Curaçao bieden kiezers hun stembiljet liever te koop aan

Plus: Het opmerkelijke bezoek van premier Gilmar Pisas aan de gevangenis | Column Ronald van Raak

Het opmerkelijke bezoek van premier Gilmar Pisas aan de gevangenis

Vrijdag zijn er verkiezingen op Curaçao. Gisteren bezocht premier Gilmar ‘Pik’ Pisas de gevangenis, waar hij gevangen die wilden stemmen 750 euro per maand beloofde.

Premier Pisas is van de partij van Gerrit Schotte, de veroordeelde oud-premier die nauwe banden heeft met de gokmaffia, maar vrijdag toch de verkiezingen op Curaçao dreigt te winnen. Pisas greep ook in bij het ‘Criminaliteitsfonds’, met geld dat is afgepakt van veroordeelde criminelen. Hij zou dat geld hebben ingezet voor de campagne van de MFK, de partij van Gerrit Schotte. In dat fonds zitten ook miljoenen van gokcriminelen. Op de sociale media verschijnen ondertussen berichten van mensen die hun vertrouwen in de politiek hebben verloren en hun stembiljet liever te koop aanbieden.

Moordverdachte met een button

Elk jaar bezoeken parlementariërs van Aruba, Curaçao en Sint Maarten de Tweede Kamer, om problemen te bespreken die alle landen in het Koninkrijk raken. Hoofd van de delegatie van Curaçao was de afgelopen jaren Elmer ‘Kade’ Wilsoe, oud-minister van Justitie onder Gerrit Schotte. Deze Wilsoe was ook voorzitter van de werkgroep ‘integriteit’. Bij deze bijeenkomsten liep Elmer Wilsoe vaak rond met een grote button van Helmin Wiels, de oud-leider van diens partij PS. Helmin Wiels werd in mei 2013 op het strand van Curaçao vermoord. Elmer Wilsoe werd vorige week genoemd in een rechtszaak tegen één van de betrokkenen bij deze moord. Wilsoe zou zijn ‘vriend’ Schotte hebben gebeld en onbewaakt naar het strand hebben gelokt, waar deze politicus door een huurmoordenaar werd vermoord. Ook oud-minister van Financiën onder Schotte George Jamaloodin, die onlangs is opgepakt in Venezuela, werd door het OM genoemd als één van de betrokkenen. Evenals zijn halfbroer en gokcrimineel Robbie dos Santos. Het OM bevestigde in deze rechtszaak ook dat Helmin Wiels zou zijn vermoord omdat hij criminele activiteiten in de gokindustrie wilde aanpakken.

De schaamte voor Schotte

Als ik mensen in Nederland vertel over de politiek en de verkiezingen op Curaçao, lijkt het soms net een slechte B-film. Als deze mensen vervolgens vragen waarom ik me toch zoveel bezighoud met de eilanden, moet ik ook wel even nadenken. Veel eer is er in de Tweede Kamer niet mee te behalen. Op Curaçao en de andere eilanden wonen veel maffiose criminelen en veel multimiljonairs die de eilanden gebruiken om belastingen te ontduiken. Vaak buitenlanders, die meestal niet veel hebben met de gewone mensen op de eilanden.

Een deel van die bevolking heeft een hekel aan de makambas uit Nederland, een ander deel hoopt juist dat wij het bestuur zo snel mogelijk overnemen. Maar de meeste bewoners van Curaçao zijn heel goede en aardige mensen, die vooral hopen op een beter leven voor hun kinderen en een betere toekomst voor hun eiland. Veel mensen schamen zich ook voor Gerrit Schotte en al die andere criminelen die het eiland in hun greep houden. Maar veel kiezers die het geloof in de politiek hebben verloren, lijken toch maar te kiezen voor het foute geld, omdat hun stem dan in ieder geval nog iets oplevert.

Vrijdag bepalen die kiezers of Curaçao een democratische rechtsstaat blijft, of een maffiastaat wordt.

Foto: Dienst Voorlichting in Willemstad, Curaçao.

Bron: ThePostOnline

7 reacties

 1. Er staat een storende fout in het artikel. Wilsoe belde niet zijn ‘vriend’ Schotte maar zijn ‘vriend’ Wiels.

 2. Laten we niet opgeven ken veel curacaowenaars en geen een die schotte stemt of die op die andere crimineel (bedoel dos Santos, ik weet er zijn er veel meer..)
  Schotte gaat zitten
  Dos Santos gaat zijn schroot verkopen
  En wij leefden nog lang en gelukkig

 3. ach ja Peter zolang ik nog niet net zoals jij achter de strontkar van Gerrit de Raaf loopt te duwen en ook geen Troll van de MFK/KFO ben voel ik mij een stuk prettiger als jou en je tweeling broer DpbT. Prettige Konings dag, strontekont.☺☺☺♪♪♪ waar is me feest neus gebleven☺♪♪.

 4. Diep triest is het ook dat er weer een ITer en makamba hater ( de zelfde als altijd) bij Flow met een schroevendraaier door de stekkerkast is gegaan hopie kortsluiting veroorzaakt zo vlak voor de feestdagen, valt mij mee dat het nederlans elftal niet moet voetballen??. altijd het zelfde liedje, en als ik lieg moet je het maar zeggen Flow

 5. Diep triest als je met deze stemmen een verkiezing wil winnen. Diep triest helemaalvoor die mensen die hun lief hebben verloren door toedoen van dit soort ongedierte, en waar onze Intrum pik pis lachend mee op de foto gaat staan, diep triest voor dames en meisjes dat zij hun verkrachter naast een MP moeten zien staan, waar is onze mentalitijd gebleven, de MFK/KFO stinkt nog erger als een koe die aan de dunne scheid is, dat de MFK/KFO zich zo laat verlagen, en zijn eigen volk zo belazerd en bedriegt.

 6. helaas het is waar…
  ik wordt er wel droevig van..
  Dat een volk zxich laat omkopen door de maffia…
  maar ja het volk krijgt de regering die het verdient..
  ze zullen er een zware prijs voor gaan betalen als de maffia wint…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties