27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Terugbetaling SXC laat op zich wachten

Het model van het ruimtevaartuig Lynx op ware grootte.
Het model van het ruimtevaartuig Lynx op ware grootte.

 

Willemstad – De 350.000 dollar die Curaçao Airport Holding (CAH) in 2010 in het space-project van Space Expedition Corporation (SXC) heeft geïnvesteerd, wordt nog altijd niet terugbetaald.

- Advertentie -

Begin februari maakte CAHdirecteur Maurice Adriaens tegenover deze krant al bekend dat het bedrag zou zijn omgezet in een lening en dat werd onderhandeld over een terugbetalingsregeling.
Die onderhandelingen zijn onlangs spaak gelopen, bevestigt Adriaens tegenover deze krant. SXC had Curaçao benaderd met de vraag of er interesse was om het schaalmodel van de Lynx – het vliegtuig waarmee de commerciële ruimtereizen vanaf eind 2014 moeten worden uitgevoerd – over te kopen.
De kosten hiervan zouden dan van de lening afgetrokken worden.

,,Dit is besproken met het Curaçao Tourist Board (CTB) die mogelijk geïnteresseerd zou zijn in dat vliegtuig.
Onlangs heeft het bestuur mij laten weten niet de financiële ruimte te hebben om het aan te schaffen en dus zullen we niet op dat aanbod ingaan”

, verklaart Adriaens tegenover deze krant.
Nu zal er opnieuw onderhandeld moeten worden over een betalingsregeling, bevestigt Adriaens desgevraagd.
In eerste instantie werd het bedrag van 350.000 dollar op verzoek van het toenmalige Bestuurscollege gedaan, met het idee om dat om te zetten in aandelen zodra SXC zijn naamloze vennootschap (nv) op Curaçao had opgericht.
Ook zou de holding een beslissende bevoegdheid krijgen binnen de nv om te kunnen garanderen dat SXC ook in de toekomst op Curaçao zou blijven.
Curaçao zou dan ook verankerd worden in de naam, die voorheen nog Space Experience Curaçao heette.
In 2011 adviseerde een taskforce echter om niet langer in het project te investeren en het geld niet in aandelen om te zetten maar in een lening.
De voorwaarde dat Curaçao in de naam verwerkt werd is komen te vervallen nu er niet langer een financiële bijdrage wordt geleverd en dus heeft het project de naam veranderd in Space Expedition Corporation.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -