Telegraaf: Curaçao in staat van paraatheid

Curaçao in staat van paraatheid wegens start proces tegen vier verdachten van de moord op Helmin Wiels

WILLEMSTAD – Heel Curaçao verkeert vandaag in staat van paraatheid vanwege de start van het proces tegen vier verdachten van de moord op Helmin Wiels. Rond het gerechtsgebouw in Willemstad zijn zeer zware veiligheidsmaatregelen van kracht omdat vrees bestaat voor ontsnappingspogingen of nieuwe aanslagen.

Vanuit Nederland zijn zwaar bewapende leden van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) van de koninklijke marechaussee overgevlogen om lokale arrestatieteams te ondersteunen. Een van de hoofdverdachten, Elvis K. alias Monster is afgelopen zaterdag per KLM-vlucht vanaf de Extra Beveiligde Inrichting in Vught overgebracht naar Curaçao. Ook K. werd tijdens de vlucht zwaar bewaakt door leden van de anti-terreureenheid BSB van de marechaussee.

Tijdens het onderzoek naar de moord op de populaire politicus Wiels stierven al twee andere verdachten. Hoofdverdachte ‘Monster’ staat ook nog terecht voor twee andere moorden.

Hij is voorman van de beruchte straatbende No Limited Soldiers, die momenteel op voet van oorlog staat met de rivaliserende straatbende Buena Vista. Deze vete leidde vorige maand tot een wildwest-schietpartij op vliegveld Hato van Curaçao, waarbij twee doden vielen.

Naast de vier verdachten die vandaag terecht staan heeft het OM op Curaçao nog vier vooraanstaande politici en de beruchte gokbaas Robbie dos Santos op de korrel.

Zij worden gezien als de opdrachtgevers van de moord op Helmin Wiels, die de gokmaffia op het eiland wilde aanpakken maar in mei vorig jaar bruut werd geliquideerd.

Bron: Telegraaf

door John van den Heuvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *