27 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 20:06

Democracy now! | Monday, March 8, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Noodregeling met drie maanden verlengd

Persbureau Curacao De avondklok wordt teruggezet naar 22.00 uur en is van kracht tot 4.30 uur. De maatregel gaat per direct in. De noodregeling is daarnaast verlengd met...

NOS | ‘Diepste recessie ooit’ voor Aruba, IMF adviseert belastinghervormingen

Als gevolg van de coronacrisis is de staatsschuld van Aruba vorig jaar opgelopen tot ruim 2,5 miljard euro. Dat komt overeen met 117 procent van het bruto...

PBC | Moord Godett gevolg van oude familievete

Persbureau Curacao De moord op politicus Almier Godett is het gevolg van een oude vete in de familie Godett. Almier is zondagochtend een uit de hand gelopen ruzie gaan...

PBC | Aantal coronabesmettingen stijgt weer op Curaçao

Persbureau Curacao Het aantal coronabesmettingen op Curaçao is de afgelopen dagen flink gestegen. 38 mensen werden dit weekend positief getest op 920 uitgevoerde testen. Een testratio van 4,1 procent....
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Bron Telegraaf: Curaçao in staat van paraatheid

Telegraaf: Curaçao in staat van paraatheid

Curaçao in staat van paraatheid wegens start proces tegen vier verdachten van de moord op Helmin Wiels

WILLEMSTAD – Heel Curaçao verkeert vandaag in staat van paraatheid vanwege de start van het proces tegen vier verdachten van de moord op Helmin Wiels. Rond het gerechtsgebouw in Willemstad zijn zeer zware veiligheidsmaatregelen van kracht omdat vrees bestaat voor ontsnappingspogingen of nieuwe aanslagen.

Vanuit Nederland zijn zwaar bewapende leden van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) van de koninklijke marechaussee overgevlogen om lokale arrestatieteams te ondersteunen. Een van de hoofdverdachten, Elvis K. alias Monster is afgelopen zaterdag per KLM-vlucht vanaf de Extra Beveiligde Inrichting in Vught overgebracht naar Curaçao. Ook K. werd tijdens de vlucht zwaar bewaakt door leden van de anti-terreureenheid BSB van de marechaussee.

Tijdens het onderzoek naar de moord op de populaire politicus Wiels stierven al twee andere verdachten. Hoofdverdachte ‘Monster’ staat ook nog terecht voor twee andere moorden.

Hij is voorman van de beruchte straatbende No Limited Soldiers, die momenteel op voet van oorlog staat met de rivaliserende straatbende Buena Vista. Deze vete leidde vorige maand tot een wildwest-schietpartij op vliegveld Hato van Curaçao, waarbij twee doden vielen.

Naast de vier verdachten die vandaag terecht staan heeft het OM op Curaçao nog vier vooraanstaande politici en de beruchte gokbaas Robbie dos Santos op de korrel.

Zij worden gezien als de opdrachtgevers van de moord op Helmin Wiels, die de gokmaffia op het eiland wilde aanpakken maar in mei vorig jaar bruut werd geliquideerd.

Bron: Telegraaf

door John van den Heuvel

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties