29 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

NRC | Johannes Vermeer Prijs voor zangeres Tania Kross: ‘Ik droom van een schouwburg op Curaçao’

Mischa Spel Highlight: Zangeres Tania Kross (47) is de winnares van de Johannes Vermeeprijs, de grootste en belangrijkste staatsprijs voor de kunsten. „Waarom zou ik alleen optreden voor een...

NU | Curaçao koopt beroemd bordeel zelf op, opbrengst is voor bestrijden criminaliteit

De regering van Curaçao heeft het openluchtbordeel Campo Alegre gekocht voor acht miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 4,2 miljoen euro). Het geld gaat naar een fonds waarmee criminaliteit op...

Democracy now! | Dinsday, September 26, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DolfijnFM | Bouwexperts van Defensie oefenen op Curaçao en Aruba

Bouwexperts van de Koninklijke Landmacht zijn gisteren begonnen met een oefening op Curaçao en Aruba. De eenheid gaat in opdracht van Carmabi aan de slag bij Shete...

Extra | Journaal 26 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Samenwerking tussen CPA en N.V. Havenbeheer Suriname

Curaçao Ports Authority en N.V. Havenbeheer Suriname gaan samenwerken in de havenbusiness. Ze willen samenwerken op het gebied van vrachtvervoer, infrastructuur, cruiseschepen en scheepvaartdiensten, vooral voor olie-...
- Advertisement -spot_img

RTVNoord | Groningse crimineel geliquideerd op Curaçao

HomeMediaRTVNoord | Groningse crimineel geliquideerd op Curaçao
Na zijn vrijlating vertrok de 31-jarige Groninger naar Curaçao

De Groningse crimineel Raydjunior Jonathan Woelbaai (31) is doodgeschoten op Curaçao. Woelbaai werd eind september doodgeschoten in zijn auto, aldus lokale media.

Over het motief voor de liquidatie is niets bekend. Zijn lichaam is overgebracht naar Nederland en overgedragen aan zijn familie.

Woelbaai was een bekende van politie en justitie in Groningen. Het Openbaar Ministerie betitelde hem in augustus 2015 als een ‘zware’ crimineel. Hij had op zijn achtentwintigste al elf jaar gevangenisstraf uitgezeten.

Schietpartij in Groningen

Woelbaai werd in 2015 door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot vijftien maanden cel voor bedreiging en verboden wapenbezit. Hij had tijdens een ruzie in een buitenwijk van de stad Groningen wild om zich heen geschoten. Wonder boven wonder raakte toen niemand gewond.

Na zijn vrijlating vertrok de 31-jarige Groninger naar Curaçao.

‘Zware crimineel’ (28) gaat voor twaalfde jaar de cel in (2015)

Bron: RTVNoord

6 reacties

 1. Een 28-jarige Groninger Woelbaai moet vijftien maanden de cel. Hij schoot in november op klaarlichte dag met een vuurwapen in de wijk Lewenborg vanwege een ruzie. Niemand raakte gewond.

  Het schietincident gebeurde voor de ogen van voorbijgangers, onder wie kinderen. Dit rekent de rechtbank de man zwaar aan.

  Bekende bij de politie
  De officier noemde de Stadjer twee weken geleden een ‘zware crimineel’. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd, heeft hij al elf jaar achter de tralies gezeten. Daar komen er nu nog ruim twee bij.

  Vervroegde vrijheid
  De man was voorwaardelijk op vrije voeten, na een eerdere gevangenisstraf. Op het rechte pad bljiven is hem niet gelukt, dus moet hij nu naast de nieuwe vijftien maanden celstraf ook de resterende twaalf maanden cel uitzitten, ruim twee jaar dus.

  Geen positief vooruitzicht
  ‘Er is geen uitzicht op een positieve wending in het leven’, meent de rechter. De veroordeelde man wil niet behandeld worden

 2. Woelbaai is nou niet een Groningse achternaam. Zou me niks verbazen als er door de familie een fundrasing is gedaan zodat ie naar NL kon worden gestuurd. En zo’n actie is
  meestal omdat dat kind hier ook al het nodige heef uitgevreten. Zou me niks verbazen als de vereffening het gevolg was van wat er 15/16 jaar geleden hier is gebeurd.

 3. Nou, nou, zelf ik schrik van sommige reacties op deze krant, wie weet heeft de beste man Jezus ontmoet en was hij hier om een opleiding te volgen en werk te zoeken. Laten we hopen dat zijn vrouw en kinderen voor slachtofferhulp in aanmerking komen.

 4. Dus als ik het goed begrijp moeten de daders van deze moord een ‘veer in hun reet’ gestoken krijgen ? Ze hebben de maatschappij een dienst bewezen. Een misbaksel opgeruimd, waarvan de rechter al zei dat het nooit wat met hem zou gaan worden.
  Wie het ook gedaan mag hebben: Dank !

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties