26 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...
- Advertentie -

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

ParadiseFM | Twee politieagenten gearresteerd

Twee politieagenten zijn vanmorgen aangehouden. In opdracht van het OM werden er verschillende huiszoekingen verricht. De agenten worden verdacht van het sjoemelen met vergunningen. Een van de verdachten...

RTL | Beruchte Gevangenissen ‘De Hel van het Koninkrijk’ op CuraçaoDe Koraal Specht-gevangenis op Curaçao wordt ‘De Hel van het Koninkrijk’ genoemd. Door de band van Curaçao met Nederland willen de gedetineerden niets liever dan uitgeleverd worden aan Nederland.

De omstandigheden zijn er slecht en de gevangenis staat bekend om de grootschalige corruptie. Vorig jaar is er vanuit de bewaarders een brandbrief naar de regering in Nederland gestuurd om de wantoestanden onder de aandacht te brengen.

Ewout en zijn team zijn de eerste Nederlandse ploeg die toegelaten is tot deze gevangenis. Ewout spreekt onder anderen een Nederlandse man die vastzit omdat hij zijn vrouw heeft omgebracht.

Bron: RTL5

Artikel delen

16 reacties

 1. @mano

  Prachtig !

  In deel 1 geef je Joep een pluim over zijn woorden.
  Dan komt deel 2 en 3 met overdenking en reflectie over deze woorden.
  En in deel 4 de onverwachte maar ware twist waar je hem terecht stelt met zijn woorden.

  Je hebt je roeping gemist en had schrijver moeten worden.
  Gaarne meer van dit spul Mano !!

 2. @Joep Citroen schreef;
  “Het lijkt gvd wel een dierentuin!
  Dit soort figuren wil je nooit, maar dan ook nooit meer in de samenleving loslaten, want je weet dat iemand daarvoor met zijn of haar leven mag betalen.”

  Inderdaad, ben het volkomen eens met Joep Citroen’s opmerking dat het gvd wel op een dierentuin lijkt. Ik moet z’n rake opmerking zelfs iets bijstellen/aanscherpen, want het ‘lijkt’ namelijk niet op een dierentuin, maar het ‘is’ gewoon een heuse dierentuin..en niets anders!
  Wat anders had je dan gedacht dat ‘de mens’ voor wezen is Citroen? Het wezen mens is gewoon een dier, een beest, sommigen zijn natural born predators, roofdieren, sommigen zijn door omstandigheden gedwongen predators geworden etc. In het dierenrijk bestaan er overigens geen gevaarlijker predators dan, shit alweer, – misschien heel vervelend voor sommigen om het te beseffen-, het dier/beest dat zich mens noemt!
  Ik vertel echt niets nieuws Joep C.
  Dus ja, het is een dierentuin, het lijkt er niet alleen maar op! Bovendien zeggen sommigen van die gekooide dieren zelf ook dat ze zich soms als beesten moeten gedragen.. 😆

  Naar mijn weten is en behoort de mens onherroepelijk tot het dierenrijk. Op de lagere school al leerden we dat de mens een zoogdier is, dat is voor zover ik weet tot nog toe het geval. Dus ja, ook jij Joep citroen behoort tot de laagste diersoort van het dieren rijk, je hoeft het niet te aanvaarden, maar je kan het niet verbergen, en dat kan ik bewijzen! En kom niet aanzetten met praatjes over rassen of kleur, want het geldt voor de gehele mensheid, voor alle soorten! Hetzelfde geldt voor jouw fans, met name “de Drie Eenheid”=> (Maurice, Hans en Bert), die gezien jouw wijsheid je tot je trots geregeld als zijn grote wijze mentor/leider op het KKC-podium verheft. enfin.. 😆

  De mens móét gestuurd worden, de mens móét tot slaaf gemaakt worden, de mens hééft zoiets als een godheid, godheden, godsdiensten/religies nodig, anders word het niets, niets anders dan alleen maar bloedbaden. Wie die grapjas is of die grapjassen zijn die uitgerekend de laagste diersoort op deze wereld van gebrekkig werkende hersens heeft voorzien, weet ik niet, maar het is een fait accompli. Overigens, ondanks dat de mens over een brein beschikt dat in staat is een georganiseerde mensensamenleving te creëren, kan de mens het niet laten om zijn medemensen met duizenden, miljoenen zelfs, af te slachten!! Bestaat er in het dierenrijk nog een ander diersoort oftewel wild beest dat zo desgraciado en gevaarlijk is als het ondier de mens?

  Ook over beschaving wens ik geen reet te horen! Want wat is beschaving? Beschaving op deze wereld is een farce, ik ken heel weinig mensen die zich een beetje beschaafd mogen noemen, want echte beschaving is de mens vreemd. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het door de mens verzonnen woord beschaving wél op mijn persoon van toepassing is, want ik kan me net zoals Joep Citroen en zijn volgelingen constant mee bezig zijn allessoort van bloederige denkbeelden voor de geest halen.

  Er bestaan moordenaars en andere beesten zoals die in het filmpje over de dierentuin, maar boven die moordenaars staan de massamoordenaars.. en tot de top behoren de geavanceerde moordenaars/predators, die zelf niet zo snel aan het moorden zullen gaan, maar wiens breinen wel de afschuwelijkste wensdromen en beelden produceren van massamoorden /massa-executies..

  Dus het plegen van massamoorden dan wel massa-executies wordt door beroeps forum-lafaards als Joep Citroen en z’n adjudant Maurice a.k.a. ‘drie Eenheid’ alleen maar gedacht, hun predator-gedachten plakken ze vervolgens op het of een forum, maar persoonlijk brengen ze hun constante bloederige gedachten/denkbeelden niet in praktijk, daar zijn zij te laf voor… typische lulletjes rozenwater zal ik maar zeggen.
  Alsof enkel erover denken je niet tot een moorddadige misdadiger maakt..

  Maar als iemand anders, een organisatie of een staatshoofd tot massamoord overgaat vinden zij het prachtig, niet waar Joep Kalkoen? Wie was ook alweer een grote held van jou, oh, Duterte, pres van de Filipijnen die vorig jaar is overgegaan tot volkerenmoord, z’n eigen volk welteverstaan, omdat ze óf drugsverslaafd zijn óf verdacht worden van dealen..

  Joep Citroen vond toen dat ook op Curaçao drugsverslaafden en mensen die verdacht worden van dealen allemaal doodgeschoten moesten worden..dat is dus zijn gedachtegoed, en niet voor het eerst..de teller in de Filipijnen staat inmiddels op 8000 doden Joep C., krijg je er nu een orgasme van? 😆
  Duterte is zoals ik heb voorzien, dat was en is niet zo moeilijk, in het vizier van het Internationale gerechtshof..

  @Joep Citroen schreef;
  “Willen we met Curacao vooruitgang boeken dan zullen we korte metten met dit soort idioten moeten maken. Een spuitje zou voor velen wellicht niet leuk zijn, maar voor de toekomst van Curacao is het “wellicht de enige oplossing.”

  Tja, ik heb het je al eens gezegd Joep C, en bovenstaande opmerking is het alweer het bewijs wat er in jouw kop speelt! Je bent gezien jouw morbide moorddadige gedachtegangen gewoon niets meer of minder dan een predator, je mag het het ontkennen tot je blauw ziet, al denk ik dat je juist trots bent dat jij over het brein beschikt van een gore massamoordenaar!! Als je herhaaldelijk dit soort predator-opmerkingen maakt, bén jij een predator en niets anders, ook al ben je te laf om zelf een paar honderd man te executeren!
  😆

 3. Juist Joep, invoeren van de doodstraf zou voor Curacao een zegen zijn.

  Dit soort ratten plant zich ook nog voort als konijnen, dankzij de niet door enige beschaving gehinderde Curacaose vrouw die voor een belkaartje of een nieuwe tattoo met hen het bed induikt.

  Dat brengt een nieuwe generatie criminelen voort. Het tuig vermenigvuldigt zich exponentieel.

 4. Het lijkt gvd wel een dierentuin ! Veel van deze figuren zouden nooit, maar dan ook nooit meer vrij mogen komen. Ze begrijpen totaal niet wat ze de maatschappij hebben aangedaan, leven in een eigen wereld en denk dat het beter is dat ze daar ook maar blijven leven.
  Dit soort figuren wil je nooit, maar dan ook nooit meer in de samenleving loslaten, want je weet dat iemand daarvoor met zijn of haar leven mag betalen.

  Wat bij mij naar boven komt is de vraag: ‘als de ouders van deze figuren dit zien…………..zijn ze dan trots op hun werk ?’.
  De ouders, of beter gezegd hun falen, is de oorzaak dat deze figuren totaal gevoelloos en werelvreemd zijn. Daar moeten we niet zomaar overheen willen stappen alsof het een soort van vast gegeven is.
  Willen we met Curacao vooruitgang boeken dan zullen we korte metten met dit soort idioten moeten maken. Een spuitje zou voor velen wellicht niet leuk zijn, maar voor de toekomst van Curacao is het wellicht de enige oplossing.
  Willen we geen spuitje geven dan is er maar 1 oplossing……….vastzetten en de sleutel de zee in smijten. Dit is uitschot van de bovenste plank en hoop op verbetering kun je volledig vergeten.

 5. De geinterviewde gevangenen hebben het spraakvermogen van Pik Pisas.

  Alleen het geluid van een geit die gecastreerd wordt dat Pisas erbij maakt ontbreekt nog.

  Mijns inziens zou onze maatschappij veel beter af zijn als een groot deel van de gevangenen de doodstraf had gekregen. Ze verdienen die voor hun misdaden, en het voorkomt dat ze na de gevangenis weer de maatschappij gaan teisteren. Een derde goede reden is de kosten. Vergelijk de kosten van een kogel of een gasfles met de kosten van 300 euro per dag die een gevangene kost. Kunnen we dat geld niet beter aan behoeftige beschaafden besteden dan aan gewetenloze criminelen?

 6. buiteng gewoon goed opgenomen, mag je afvragen waar de 50 milj is gebleven die NL heeft gegeven. Verantwoordelijken hiervoor alsnog oppakken.
  Uitermate respect voor de bewaarders en Sjasira in het bij zonder! Het is niet gemakkelijk dat blijkt.
  Meer doen voor de mensen om te resocialiseren lezen leren gesprekken enz

 7. We weten allemaal dat het zo werkt, die trolletjes moeten het voorbereidende vuile werk doen. Ze weten allemaal dat ze binnenkort haar het gevang moeten.

 8. De mate van beschaving meet je af aan hoe wij omgaan met de allerzwaksten in onze samenleving. Duidelijk was dat de meeste gevangenen een communicatie probleem hebben. Zodra ze niet uit hun woorden kwamen zag je de agressie opborrelen.

 9. @Enri
  Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar ook gevangenen hebben mensenrechten. Dus “batinan” is niet aan de orde en zou een grove schending zijn. Ga ervan uit dat Curaçao, hoewel het soms meer op een bananenrepubliek lijkt, nog altijd een beschaafd land in de wereld is dat ook de mensenrechten van gevangenen respecteert.

 10. Nix ervan kastigu batinan. Blijft maar lekker jullie castigu zitten op Curaçao. Zo zie je maar weer dat het zijn geen echte mannen.

 11. Die Ewout heeft het over de band tussen Curaçao en Nederland. Alsof het zomaar om een vriendschappelijke band gaat tussen twee landen? Met geen woord rept hij erover dat al die Curaçaonaars die daar vastzitten en waarbij sommigen de wens hebben geuit in Nederland hun straf te willen uit zitten, de Nederlandse nationaliteit hebben. Daarom opteren zij voor een Nederlandse gevangenis. Hij zegt met een Nederlandse gedetineerde te spreken (zegt niet Europese Nedrlander) en doet alsof de rest geen Nederlander is. Vraag mij af of hij überhaupt weet hoe het Koninkrijk in elkaar zit. Wat een eikel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -