Asjes: Pers tast goede naam Curaçao aan
WILLEMSTAD — De gehele Curaçaose regering staat achter haar afgevaardigde minister in Nederland, gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels. Ook gaf premier Ivar Asjes aan dat de regering op Curaçao nauw betrokken is geweest bij de beslissingen die minister Wiels genomen heeft betreffende personeelsbeleid en de renovatie van het Curaçaohuis. Dat werd duidelijk tijdens de persconferentie die met spoed werd afgekondigd om gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels gisteren tekst en uitleg te laten geven over alle controverses die rondom haar persoon en haar handelen zijn ontstaan.
Advertentie
Volgens de berichtgeving in de media zou zij niet de volledige waarheid hebben verteld over haar opleiding en over haar werkervaring.
Ook zou zij zich bedienen van ‘vriendjespolitiek’ bij het aannemen van personeel en vakantiekrachten voor functies binnen het Curaçaohuis en zou een en ander niet in orde zijn met de ‘verbouwing’ van het Curaçaohuis.
Premier Asjes opende de persconferentie en zette daarmee meteen de toon met woorden als ‘betreurenswaardig’, ‘op de vrouw gespeeld’, ‘onderdeel van een gecreëerde negatieve golf’ en ‘slechts een kant van de medaille is belicht’.
“Negentig procent van de berichtgeving is niets meer dan insinuatie. Onjuiste informatie en onnodig grievend.”
Premier Asjes liet ook weten dat de goede naam van Curaçao is aangetast door de negatieve berichtgeving omtrent de handel en wandel van zijn gevolmachtigde minister.
Negatieve berichtgeving die feitelijk alleen maar diegenen die Curaçao geen goed hart toedragen van munitie voorzien en die voortkomt uit de ‘Nederlandse’ journalistiek op Curaçao.
De ‘zaak Wiels’ haalde deze week ook de Tweede Kamer waar door zowel Ronald van Raak (SP) als Sietse Fritsma (PVV) vragen werden gesteld over de gevolmachtigde minister.
Gevolmachtigde minister Wiels kreeg vervolgens het woord en gebruikte haar tijd om de pers op de hoogte te brengen van een samenzwering tegen haar persoon waarvan de aanstichter het vertrokken hoofd van de afdeling Communicatie van het Curaçaohuis, Marije Berkhouwer, zou zijn.
“Alles wat ik heb gedaan is in overleg gegaan met Curaçao. Ik heb niets te verbergen.”
Wiels trok gisteren flink van leer tegen de ‘toestand’ waarin zij het Curaçaohuis aantrof.
Ze liet weten dat met name de financiële administratie daar een puinhoop was en dat zij daar direct de Stichting Overheid Accountantsbureau (Soab) op had gezet om orde op zaken te stellen.
“Er was geen beleid daar en geen financiële administratie.
Dat concludeert het conceptrapport ook.
Ik pak dingen aan, neem beslissingen waar dat moet en breng verandering.
Dat geeft altijd weerstand.
Ik sta achter alle maatregelen die ik genomen heb en Curaçao was van alles op de hoogte.
Steeds in goed overleg.”
Op de drie ‘kritiekpunten’ waarop Wiels in de media was ‘aangepakt’ kwam echter geen bewijs behalve datgene wat de minister er zelf over te zeggen had.
- “De renovatie van het Curaçaohuis was al gepland voordat zij het ambt aannam,
- haar master-studie was in de ‘koelkast’ gezet omdat zij daar nu geen tijd voor heeft en
- over de zes mensen die zij zou hebben aangenomen liet zij weten dat die allemaal in overleg met de Curaçaose regering waren goedgekeurd en dat er geen dienstverbanden zijn ‘uitgedeeld’, en dat er slechts tijdelijke werkplekken zijn ingevuld.
Over het vakantiewerk van haar dochter liet ze weten dat het ondoenlijk is daarvoor iemand te vinden middels bijvoorbeeld een .
“Daar komen zoveel mensen op af.
Dat kunnen wij niet aan om dat te verwerken. Ik heb gekozen voor een snelle oplossing.”
Wiels liet tijdens de persconferentie verschillende documenten zien waarmee zij wilde aantonen dat er geen sprake is van ‘bedrog’ of ‘leugens’ van haar zijde.
Ze toonde onder andere tijdschriften waarin publicaties over haar waren opgenomen.
Harde bewijzen echter, volgens Wiels in de stapel stukken die zij bij zich had en die op de vergadertafel lag, wilde zij gisteren niet overleggen.
“Op afspraak met de partijvoorzitter van de PS kunnen journalisten deze stukken in komen zien.”
Wiels liet verder weten dat zij nog niet wist of zij de journalist die de informatie wereldkundig maakte aan zou pakken.
“Ik ben daarmee bezig. Wat ik wel weet is dat ik hem op Curaçao wil aanpakken en niet in Nederland. Ik zou namelijk niet willen dat hij naar een Nederlandse gevangenis gaat.”
Tot slot deelde Wiels nog een uitspraak van haar ‘stalker’ Berkhouwer, die haar zaak moest onderbouwen.
“Je denkt toch niet dat een zwarte vrouw een blanke vrouw kan ontslaan.”
Soab onderzoek Het Soab onderzoek en concept Soab-rapport waarnaar de gevolmachtigde minister gisteren verwees en waarover zij zei ‘Ik heb direct toen ik er zat een Soab-onderzoek laten instellen bij het Curaçaohuis’, blijkt een regulier Soab-onderzoek te betreffen dat al liep voordat Wiels werd aangesteld als gevolmachtigde minister.
Halverwege dit jaar werd de tussentijdse rapportage daarvan met Wiels besproken en kreeg zij de ruimte om aanvullende aandachtspunten toe te voegen. |
Kijkend naar haar diepe ademhalingen, blijvend kijken naar heer Asjes als zij bepaalde vragen moest beantwoorden, het eromheen blijven draaien van haar antwoorden en geen exacte detailes geven ( bijv. geen namen noemen, geen beroepsfuncties, bedrijfsnamen) kan ik alleen concluderen dat zij tijdens de persconferentie niet helemaal de waarheid sprak.
Die is mooi. Houwen we erin.
Overigens blijkt uit allles wat een los vast regering Curacao heeft. En PAIS die letterlijk en figuurlijk fungeert als slippendrager.
Ja Ja, alles ging in overleg met de regering op Curacao. En dacht mevrouw dat het volk van Curacao dat geloofd. Nu probeerd ze krampachtig anderen ( de pers ) de schuld te geven van haar leugenachtige verhaaltjes, nu is ook Berkhouwer schuldig. Ik zie hier zelf het racisme van Mevr. wiels boven komen drijven. Mevrouwtje toch. U weet toch nog wel waar u vandaan komt uit welk milieu? Het huis stonk naar de urine, weet u nog wel? U gaf leiding over 300 mensen bij de ABN-MRO? U bedoelde zeker de Toiletten bij de ABN-AMRO, ja daar kwamen per dag dik 300 mensen.