Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...

ParadiseFM | Morgen laatste vaccinatiedag in Sambil

Winkelcentrum Sambil stopt woensdag als vaccinatiecentrum. Dat betekent dat morgen, dinsdag 18 mei, de laatste dag is dat mensen daar voor hun coronavaccin terecht kunnen. De sporthal...

DolfijnFM | Onduidelijkheid over strandbezoek

Er is dit weekend onduidelijkheid gerezen over het strandbezoek. Juristen van CHATA interpreteren artikel 11 over sport en lichaamsbeweging niet als een strandverbod, maar als een sportverbod...

DolfijnFM | Acht nieuwe besmettingen erbij

Dit weekend zijn er acht nieuwe coronabesmettingen bijgekomen op Curaçao. 993 mensen werden getest, zodat de testratio op 0,8 procent uitkwam. Eén patiënt in het CMC overleed...

DolfijnFM | Man ernstig gewond na val van dak

Een man is zondagochtend ernstig gewond geraakt nadat hij van het dak viel. Dat gebeurde bij een schoolgebouw in Ronde Klip. Uit onderzoek is gebleken dat de man...
- Advertisement -spot_img

Pisas suggereert dat ook Cleopa geld aangeboden kreeg

HomeMediaPisas suggereert dat ook Cleopa geld aangeboden kreeg

_Chester Peterson-Pik Pisas-2-Rozier
Gilmar ‘Pik’ Pisas (links) suggereert dat ook Cleopa geld aangeboden kreeg. Pisas werd door zijn advocaat Chester Peterson (rechts) zelf gehoord.

WILLEMSTAD — Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft afgelopen maandag gesuggereerd dat ook zijn collega Eugene Cleopa (Pais) geld aangeboden zou hebben gekregen om zijn steun aan het kabinet- Schotte in te trekken. Dat deed Pisas tijdens de behandeling van de rectificatiezaak die Dean Rozier, oud Statenvoorzitter voor dezelfde partij, heeft aangespannen tegen hem en de andere ex-partijgenoten Monique Koeyers-Felida en Rudney Garmers. Hij werd door zijn advocaat Chester Peterson gehoord.

De behandeling van de zaak werd maandagochtend voortgezet. Zoals bekend heeft een civiele rechter eerder besloten dat Koeyers-Felida, Garmers en Pisas moeten bewijzen dat Rozier getracht heeft hen om te kopen.

Pisas werd door Peterson verhoord over het verloop van de afspraken met Rozier onder meer bij hem thuis en de geldbedragen die zij aangeboden kregen, om hun steun aan het kabinet-Schotte in te trekken.

Volgens Pisas kregen zij allemaal 500.000 gulden per persoon aangeboden. Echter, tijdens een tweede en laatste gesprek half juli 2012 bij Rozier thuis, waarbij zij Rozier hadden aangegeven geen beloning te zullen accepteren, kreeg Pisas meer geld aangeboden van Rozier, zei hij gisterochtend.

“Ik bleef achter omdat ik naar het toilet moest. Op dat moment zei hij: Pik ban ku mi, ban ku mi. Mi por hasi’é 750.000 florin. (Pik, ga met mij mee, ik kan het tot 750.000 gulden verhogen).”

Volgens Pisas kregen zij geld aangeboden omdat Rozier zich zorgen zou hebben gemaakt over hun financiële positie, na de val van de overheid. Die dag zou Rozier ook boos zijn geworden, omdat hij onder druk zou hebben gestaan van de groep personen die hiervoor zou betalen, aldus Pisas.

Pisas benadrukte dat Rozier het bedrag nooit in de mond nam, maar schreef dat altijd op, op een papiertje. Dat papiertje is echter nooit boven water gekomen.

“Ik heb de rechercheurs van de Landsrecherche getipt over waar zij dat papiertje kunnen vinden in de woning van Rozier, maar zij hebben nagelaten een huiszoeking te doen”, zei Pisas op vragen van de rechter.

Er zijn dus vooralsnog geen harde bewijzen aan de rechter overgelegd waaruit zou blijken dat Rozier getracht heeft hen om te kopen.

Verder zou Koeyers-Felida een baan bij Girobank aangeboden hebben gekregen, zo werd gisteren herhaald. Directeur Eric Garcia ontkende eerder publiekelijk een baan te hebben gereserveerd voor de politica.

Volgens Pisas wilde hij zelf niet bij het politiekorps weg, dus kreeg hij geen baan aangeboden. Hij weet verder niet of Garmers een baan aangeboden kreeg.

Los van hun eigen verklaringen willen de Statenleden eigenlijk ook oud-gouverneur Frits Goedgedrag horen over een gesprek dat Rozier met hem zou hebben gehad over de dreiging van een aanwijzing door Nederland en dergelijke.

Bovendien vond Pisas het gisteren noodzakelijk om een gesprek dat hij met Rozier had over Statenlid Cleopa opgenomen te hebben in zijn verklaring voor de rechter. Volgens Pisas wilde Rozier hem met dat verhaal overtuigen dat ‘de groep personen’ – die zouden betalen voor het laten vallen van de regering – serieus waren. Pisas:

“Rozier vertelde dat hij een gesprek had met deze ‘groep personen’ samen met Cleopa en tijdens dat gesprek zou Cleopa aan Rozier hebben verzekerd dat hij zijn steun zou intrekken en dat hij zijn zetel zou meenemen.”

Volgens Pisas vertelde Rozier dit verhaal om hen aan te sporen het geld aan te nemen. De rechter wilde namen hebben van deze groep personen, maar die had Pisas niet. Volgens Pisas fungeerde een ene Lipo als tussenpersoon van deze groep.

In zijn verklaring bij de Landsrecherche op 6 augustus 2012 noemde hij Lipo Elhage – broer van voormalig premier van de Nederlandse Antillen Emily de Jongh-Elhage (PAR) – maar verzocht de rechter gisteren om dit aan te passen, daar hij ten onrechte de achternaam Elhage had genoemd.

Reactie Cleopa

Statenlid Cleopa wil niet eens reageren op deze beschuldigingen, zei hij gisteren desgevraagd tegenover de Amigoe.

“Ik was niet aanwezig bij een dergelijk gesprek. Ik heb nimmer te maken gehad met deze zaak en vind het niet eens nodig om hierop te reageren.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties