29 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PFM | Zaak-Babel waarschijnlijk uitgesteld

HomeNieuwsPFM | Zaak-Babel waarschijnlijk uitgesteld
Getuigenverhoor zaak Babel niet afgerond
Getuigenverhoor zaak Babel mogelijk nog niet afgerond

Het is nog maar de vraag of de inhoudelijke behandeling van de zaak Babel aanstaande woensdag wordt gehouden. In de zaak staan politicus Gerrit Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs terecht voor onder meer witwassen en valsheid in geschrifte.

Woensdagochtend laat de rechter-commissaris weten of hij alle door de verdediging opgeroepen getuigen – die door het hof zijn gehonoreerd – al heeft gehoord. Zo niet dan wordt de zaak uitgesteld.

Advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran heeft vandaag op de radio gezegd dat niet alle getuigenverhoren zijn gerealiseerd en het proces daarom waarschijnlijk nog niet van start kan gaan.

Wellicht is daarom officieel ook alvast één zittingsdag al geschrapt, meldt althans Persbureau Curaçao. Eerder was sprake van woensdag en donderdag. De laatste dag is vervallen.

Bron: ParadisefM

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Ter verduidelijking: de Rechter Commissaris is een soort onderzoeksrechter; de voorzitter van de rechtbank is een andere rechter …en is degene die uiteindelijk oordeelt.

 2. Justia, het blijft wachten tot de RC gereed is..als dat zo is gaat de zaak gewoon verder. Om te voorkomen dat advokaten (of OM) de zaak onnodig proberen te traineren bepaalt de rechter welke extra getuigenverhoren gehonoreerd worden en welke niet. De RC voert dit vervolgens uit.
  Vwb mijn nieuwe kabinet: ook zin in een staatssecretariaat ?? :)

 3. Feitelijk vind ik de reactie van de rechter op zijn plaats. Vergeet niet dat de verdediging dit in hoger beroep altijd zal gebruiken. Depersoon is verdachte, maar nog niet vveroordeeld. Dus wij kunnen standpunten hebben, strookt niet met, gelukkig onze rechtsstaat. Soms moeten wij geduld hebben. Ik geloof in onze rechtelijkemacht. Gelukkig hebben wij die. De verdediging en openbare ministerie moeten het nu aantonen. Ik leees de stukken en weet dat het verloop goed gaat. Goede zaak van de rechter.

 4. Bartje,
  het is mij niet geheel duidelijk. De RC keurt toch wel of niet goed of de aangedragen getuigen mogen worden gehoord? En dat is al een gepasseerd station, De RC ondervraagt ze toch niet zelf en hoort toe en stelt mogelijk af en toe een vraag ter verduidelijking . Dus mijn vraag blijft : hoe lang kan dit voortduren ?
  ps je voorstel voor een nieuw kabinet deed mij glimlachen !

 5. Harold en beste iedereen: we hebben allemaal de mond vol over de corrupte politici…zowel regering als vooral niet te vergeten de Statenleden.
  Laten we die nu zelf gekozen hebben….so who really is to blame ???!!!
  Enige oplossing is een nieuwe partij met onafhankelijke, integere bestuurders, bv Sander (MP), Tuna (Financien), van Aller & de Vries (Justitie), Herbie (Onderwijs en natuurlijk Godsdienstzaken)), Stanley (Politie en Geschiedenis)) en natuurlijk onze Abraham Mossel (Ontwikkeling en Handel)
  Sonny heeft geen verstand van regeren, die wordt zodra hij uit de Caprileskliniek komt, voor halve dagen fractieleider bij de oppositie omdat-ie bij de Marine heeft gezeten…
  Het KKC-team kan er als bijbaan wel de rol van Ombudslui bijdoen en SMOC neemt milieuzaken….
  OK, als jullie perse willen neem ik zelf natuurlijk heel bescheiden de rol van Gouverneur op me en teken gewoon alles wat jullie willen….. :)

 6. De Rechter Commissaris hoort de getuigen , die weliswaar in dit geval zijn aangevoerd door de verdediging. Dat mag het OM ook en de rechter bepaalt uiteindelijk of die voorgestelde getuigen inderdaad gehoord mogen worden…. :)

 7. Het is toch godsgeklaagd dat gewetenloze criminelen geholpen door hun op geld beluste ratvocaten keer op keer weer de samenleving weten te ontregelen.

  Wanneer rekent ons volk eindelijk eens af met deze patsers?

 8. Hoe lang kan de verdediging van een verdachte de zaak traineren door het bewust niet horen van door henzelf opgeroepen getuigen?

 9. Wat een tuig….uitstel tactiek….hoelang kan het volk wachten op gerechtigheid?
  deze maffiakliek weet altijd de mazen van de wet te vinden.
  ik blijf optimist, maar wordt van dit soort berichten een beetje beroerd.
  het zal wel weer om Irma Lips gaan die de maffia wil beschermen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties