PFM | Moeder en twee zoons worden niet uitgezet

Moeder om humanitaire redenen uit Vreemdelingenbarak

Moeder om humanitaire redenen uit Vreemdelingenbarak

Twee kinderen die door de Vreemdelingendienst tijdelijk waren opgepakt blijven gewoon op het eiland met hun moeder. Hun Dominicaanse moeder was op 27 april aangehouden en in de vreemdelingenbarak van de SDKK-gevangenis geplaatst om te worden uitgezet omdat ze niet over geldige verblijfspapieren beschikt.

Dat meldde de Extra. Haar zoons, halfbroers, die vanwege hun vaders Nederlandse paspoorten hebben, bleven alleen thuis achter tot de Vreemdelingendienst hen ook meenam.

Tot uitzetting is het niet gekomen. De moeder is om humanitaire redenen vrijgelaten en de aanvraag voor een verblijfsvergunning wordt in heroverweging genomen. Albert Schoop, divisiehoofd Immigratie, zegt tegen het Antilliaans Dagblad in een reactie:

“Elk geval van illegaal op het eiland verblijvende ouders met kinderen is weer anders. Maar het uitgangspunt is altijd hetzelfde: kinderen worden nooit en te nimmer verwijderd.”

Bron; ParadiseFM

 

2 Reacties op “PFM | Moeder en twee zoons worden niet uitgezet

  1. Abraham Mossel

    Hoe is het mogelijk, nou hier op curacrim woond Sinterklaas het hele jaar.

  2. Waar is mevr. advocate Geraldine Schepenboer-Parris, partijleider van de Democratische Partij (DP)? Of ging het bij de Syrische vluchteling alleen om stemmen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *