PFM | Liquiditeitspositie VPCO ‘nijpend’

Geen schoolvervoer op eerste schooldag

Liquiditeitspositie VPCO ‘nijpend’

De Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs, de VPCO, heeft de bijdrage van ouders nodig om de komende maanden financieel te kunnen overbruggen. Dat laten ze weten in een brandbrief aan ouders van leerlingen schrijft het Antilliaans Dagblad.

Van de rechter mag de VPCO geen verplichte bijdrage vragen omdat dit in strijd is met de wet gratis onderwijs. Volgens de VPCO is er een verzoek gedaan bij de overheid om het subsidietekort aan te vullen maar is daar vooralsnog geen reactie op gekomen.

De liquiditeitspositie van de onderwijsvereniging begint nu, naar eigen zeggen, nijpend te worden. Als de contributie, die is verhoogd naar 700 gulden, niet wordt gestort kan het onderwijsniveau in gevaar komen waarschuwt de scholengemeenschap.

Volgens de VPCO is de subsidie van de overheid niet toereikend om op het gewenste niveau les te kunnen geven.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | Liquiditeitspositie VPCO ‘nijpend’

 1. p.s. weer een manier gevonden om het volk dom te houden en stemvee te kweken voor de toekomst.
  De maffia blijft de baas met dit domme deel van het volk…

 2. gratis onderwijs..
  wat gratis is, is niets waard.
  dus waardeloos onderwijs….met dank aan Monk (toen nog PS).

 3. Sommige personen hebben gewoon geen idee hoeveel schade ze richten in de gemeenschap. Dat heeft puur te maken met het steeds groeiende egocentrisme, waardoor menig alleen maar vannuit hun eigen (voordeel) situatie, verschillende omstandigheden en vraagstukken benaderen zonder het grote geheel te kunnen / willen zien.

 4. En hier weer een prachtig voorbeeld hoe een paar ouders een heel schoolsysteem om zeep kunnen helpen. Met hulp van de rechter, dat dan weer wel.
  Wil je zo’n contributie niet betalen dan ga je gewoon naar een andere school,hoe moeilijk kan het zijn ?
  Maar nee, we gaan naar de rechter en helpen de hele school gewoon om zeep. Kunnen de ouders alsnog op zoek naar een andere school !
  Slim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *