33 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PFM | Isla-raffinaderij sneller gemoderniseerd

HomeMediaPFM | Isla-raffinaderij sneller gemoderniseerd
Isla-raffinaderij sneller gemoderniseerd
Isla-raffinaderij sneller gemoderniseerd

De Isla-raffinaderij wordt sneller gemoderniseerd. Dat heeft premier Ben Whiteman gezegd in de wekelijkse persconferentie, meldt het Antilliaans Dagblad.

Bij de modernisering zal de raffinaderij overschakelen naar gas. Eind maart zal de openbare aanbesteding voor de te bouwen gasterminal worden uitgegeven.

De premier zei dan ook dat hij de motie die in de Tweede Kamer werd aangenomen om de Isla binnen drie maanden schoner te krijgen, betreurt. Hij noemt de motie onnodige druk vanuit Nederland. Desondanks zegt hij dat iedere motie welkom is die in het voordeel is van de gezondheid van de Curaçaose bevolking

Bron: ParadiseFM

7 reacties

 1. Whiteman is van de eerste leugen niet echt gebarsten. Dat verhaal over gas lijkt heel simpel, maar is het niet. Dat Venezuela in deze situatie geld investeert in Curacao is helemaal onbegrijpelijk. In het land dreigt hongersnood en de olieproducten zijn niet te verkopen zonder allerlei bijvoegingen.
  Monitort u via MarineTraffic.com maar eens de grote stilte die er soms heerst bij de terminal van Bullenbaai.

 2. Naar ik van anderen heb begrepen, is het huidige gedrag en uitlatingen van Whiteman niet te rijmen met zijn eerdere gedrag als praktiserend arts. Zou Whiteman binnen PS gecorrumpeerd zijn geraakt?

  Als ik het goed heb is er een onderzoek naar geldstromen van de gok maffia naar de antilliaanse politiek. Ziet er naar uit dat er ook hard een onderzoek nodig is naar geldstromen van de olie maffia naar de antilliaanse politiek.

 3. Wat een draaikont die Whiteman. “Moderniseren” is verhullend/manipulerend taalgebruik. “Moderniseren” betekent gewoon een nieuwe raffinaderij bouwen en de oude slopen. Dat kan niet zonder een miljarden investering van buiten Curaçao met alle daarbij horende verplichtingen. Met andere woorden uitlevering aan nieuw kolonialisme.

 4. Nogmaals, dit is een fopspeen. Een fopspeen is een mute-knop. Whiteman en Werner (beiden PS) hebben Isla bijgepraat ook m.b.t. de motie die in de Tweede Kamer. Verder heeft Werner waarschijnlijk een stukje inkomen (aanbesteding enz.) na de verkiezingen veilig gesteld.

 5. Dit is salami-tactiek. Straks blijkt de investering in een gasterminal alleen maar rendabel als de ISLA openblijft en ‘kan’ de raffinadery niet dicht om financiele redenen. Er moet eerst een besluit worden genomen over de toekomst van de ISLA!

 6. aanbesteding wil nog niet zeggen uit besteden.
  Hoezo wie betaald het dan, CFT geeft nooit toestemming nu Nederland de ISLA in de gaten houdt.
  Trouwens de ISLA is waarschijnlijk 1 grote witwas operatie voor onze grote broer aan de overkant.
  Nu je ziet dat de Hr schotte op de meest rare plaatsen bankrekeningen heeft vraag je je toch af als er meer politici zijn die dat hebben en hun rente opgeven .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties