PFM | Head tax cruisepassagiers gaat omhoog

Head tax cruisepassagiers gaat omhoog

Head tax cruisepassagiers gaat omhoog

De zogenoemde head tax die per passagier van cruiseschepen wordt betaald, gaat omhoog. Hiermee moet de bouw van de tweede megapier worden bekostigd. Dat schrijft de Èxtra.

Uiteindelijk zal er acht dollar per cruisepassagier moeten worden betaald. De prijsstijging wordt gefaseerd doorgevoerd. Er wordt nu nog 3,50 dollar geïnd, dat wordt volgens de krant eerst 4 dollar gaat vervolgens naar 5,50 dollar en tenslotte naar acht dollar. Dit moet in een periode van tien jaar gebeuren.

Er wordt januari volgend jaar begonnen met de bouw van de Tweede Megapier.

Bron: ParadiseFM

9 Reacties op “PFM | Head tax cruisepassagiers gaat omhoog

 1. Het volk is de bankier van de overheid. Als de kas van de overheid in problemen zit, kloppen ze aan bij het volk door middel van hogere premies en belastingen.

 2. Dat heet : jezelf uit de markt prijzen. Als Curacao zelf vindt dat ze een leuke cruisebestemming is, moet ze eens rondkijken in de regio. Volgens mij is alleen Belize beroerder.
  Voor de bezichtiging van autowrakken en plastic in de bush is het bijzonder geschikt. Rif Fort en de Pontjesbrug, zijn die het geld waard?

 3. Natuurlijk gaat de Head tax niet genoeg opleveren voor een miljoenenverslindende 2e megapier.
  De rekening ligt straks gewoon bij de belastingbetaler, mark my words. Tenzij een regering weer een hele lage rente uit Ned. kan krijgen, wat ik waag te betwijfelen.

 4. Joep Meloen

  Dus een schip dat Curacao moet bezoeken met 3500 passagiers moet nu nog ongeveer 11.000 USD aftikken, maar dat gaat dus naar 28.000 USD.

  Mag iedereen drie keer raden wat er dan gaat gebeuren ?

  Vooruitzien is regeren, maar zowel regeren als vooruitzien hebben we hier nog nooit voor elkaar gekregen. Wij slachten liever de kippen met de gouden eieren.

 5. De financiele risico’s liggen bij de overheid, dus het volk. We mogen hopen dat de head tax voldoende blijft opbrengen en niets mis gaat.

 6. De Head Tax zal het betalen

 7. caribbeancynic

  Wie betaalt dan die 2e megapier? De overheid en dus het volk.

 8. Wees blij dat het volk niet moet betalen..

 9. En als er OOK daardoor nog eens steeds minder cruiseschepen gaan komen? Die vragen niet om die nieuwe pier! Maar dan heffen we er straks toch nog gewoon een ‘Cuba-PREMIE’ bovenop 🙂 Weer een staaltje van domme hoogmoed! PLONS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *