27 C
Willemstad
• vrijdag 1 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PFM | Gemenebest-voorstel maandag in Tweede Kamer

HomeMediaPFM | Gemenebest-voorstel maandag in Tweede Kamer
Motie SP’er Ronald van Raak en VVD’er André Bosman a.s. maandag
Motie SP’er Ronald van Raak en VVD’er André Bosman a.s. maandag

Aanstaande maandag wordt in de Tweede Kamer een voorstel besproken van SP’er Ronald van Raak en VVD’er André Bosman. In de notitie die beiden hebben gemaakt wordt een toekomstige gemenebest-achtige band bepleit tussen Nederland en de landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

In het kort gezegd komen de parlementsleden tot de conclusie dat de landen steeds verder uit elkaar drijven. De Rijksministerraad, waarin Nederland altijd de meerderheid heeft, neemt maatregelen bij slecht bestuur en bij het uit de hand lopen van de financiën van Aruba, Sint Maarten en Curaçao. Die maatregelen leiden op de eilanden tot een groeiende weerstand tegen Den Haag.

Van Raak en Bosman vinden het hoog tijd dat de Caribische landen werkelijk autonoom worden. Nederland zou met ieder land een verdrag over samenwerking kunnen sluiten, al naar gelang de wensen en behoeften van elk eiland.

Nederland zelf kan aan die samenwerking ook voorwaarden stellen. De bevolking van elk eiland blijft volledig vrij om haar eigen toekomst te bepalen en de hulp van Nederland op te zeggen, aldus de Tweede Kamerleden in hun initiatiefnota.

Bron: Paradise FM

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Dus wij moeten naar de pijpen dansen van een paar Nederlandse Parlementariers die het maar even in hun hoofd halen dat wij Nedrlanders op de eilanden het zelf maar moeten doen zonder onze toestemming-Wij zijn Nederlanders en laten ons niet wegzetten door een stel zelf zakken vullende politici-Wij Nederlanders op de eilanden bepalen zelf wel wat we willen-Nu er niets meer valt te halen door de Shell Philips en VOC en alle schandalige winsten zijn opgedroogd denken de kereltjes even ons volgende lot te kunnen betalen-dan komen we lekker als Nederlander massal naar Nederland voor een wettelijk gerechtigde uitkering en pensioen-ook wij hebben bakken belasting geld betaald-en geen enkele politicus kan mij mijn geboorterecht afnemen.

  2. Kaalslag in het Koninkrijk, nu de Nederlands politiek met voorbeeldige inzet het Koninkrijk afbreekt. Daarbij kennelijk gesteund door de vernuftige inzet van een gemenebestconstructie van Hirsch Ballin. Deze staatsrechtdeskundige zal verrast zijn te worden afgestoft door zulke nieuwerwets denkende partijkaders die zijn inzet alsnog willen toepassen. Waar kunnen de SGP en de VVD elkaar vinden? Bij meer van minder voor Nederland? Waar blijft een onderbouwd Nederlands tegengeluid? Genoeg superbe staatsrechtgeleerden toch?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties