PFM | Curoil maakt winst van 49,2 miljoen

Curoil heeft weer een winst geboekt

Curoil heeft weer een winst geboekt

Curoil heeft een winst geboekt van 49,2 miljoen gulden. Dat weet het Antilliaans Dagblad. De miljoenen winst komt door verkoop op de internationale markt. Dat ondanks de daling van de olieprijs wereldwijd. Volgens het bedrijf dat brandstofproducten verspreid is er door de overheid 101 miljoen gulden opgestreken. Dat gaat het om 11 miljoen aan winstbelasting, 15 miljoen aan dividend, 27 miljoen omzetbelasting en 48 miljoen aan accijnzen. Die omzetbelasting en accijnzen zijn verrekend in een liter benzine of diesel en zijn dus betaald door de consument. Curoil is blij met de winst en zegt deze nu te investeren in continuïteit en groei.

Bron: Paradise FM

3 Reacties op “PFM | Curoil maakt winst van 49,2 miljoen

 1. caribbeancynic

  Curoil is uitsluitend downstream, dus maakt nu bij lage olieprijs veel winst. Geldt ook voor Shell en andere oliemaatschappijen: nu relatief veel winst uit downstream, veel minder uit upstream. Zie kwartaalberichten oliemaatschappijen.

 2. @caribbeancynic

  Leg dat een duidelijker uit, ik kan het niet helemaal volgen.

 3. caribbeancynic

  In de olieindustrie weet iedereen dat als de olieprijs hoog is je weinig winst maakt met ‘downstream’ (raffinage en verkoop) en veel met upstream (olie oppompen). Bij lage olieprijs is het net andersom.
  Een hogere winst voor Curoil is dus iets wat je mag verwachten bij de huidige olieprijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *