PBC | Taxichauffeurs stoppen met werk

Persbureau Curacao

Veel chauffeurs zouden overwegen om hun heil in Nederland te gaan zoeken. Volgens de vakbond zijn er al veel gegaan | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Taxichauffeurs overwegen in groten getale te stoppen met hun werk. De lasten om de auto te betalen zijn niet meer te dragen in deze tijd. Dat meldt de Èxtra.

Door het wegvallen van toerisme staan de meeste taxi’s op Curaçao stil. Chauffeurs krijgen weliswaar geld uit de NOW-regeling, maar dat is volgens vakbond STO niet voldoende om te overleven.

Veel chauffeurs zouden overwegen om hun heil in Nederland te gaan zoeken. Volgens de vakbond zijn er al veel gegaan.

Bron: Persbureau Curacao

12 Reacties op “PBC | Taxichauffeurs stoppen met werk

 1. Tijd voor de taxituig om de handdoek in de ring te gooien inderdaad! Laten we taxi’s op Curacao afschaffen, alleen nog maar Uber. Geen schandalige tarieven meer zoals 60 dollar vanaf Hato!!

 2. Gewoon elke taxi een meter.
  Dan houdt het gedrag wel op.

 3. Taxi chaffeurs zijn vaak te duur en maken vaak ook nog extra rondjes voor een duurdere prijs. Op Curacao zijn ze al helemaal duur. Hopen met 1 ritje per dag binnen te zijn

 4. In Nederland heeft Uber de taxi markt voor een groot deel overgenomen. De reguliere taxi bedrijven hebben daar ook hun inkomsten door de komst van Uber gehalveerd zien worden.

 5. Idioot / crimineel hoge taxi tarieven op deze rots, en nu huilie huilie doen omdat je je eigen branche daarmee de nek hebt omgedraaid ? Hoe dom kan je zijn ?

 6. In NL is het in de taxi branche nu ook dood en doodstil (avondklok en de horeca die al maanden stil ligt). Taxichauffeurs worden weliswaar als zzp’ers financieel ondersteund, maar ze redden het ook niet, omdat ze de aflossing van hun auto’s niet meer kunnen betalen. Daanaast is er ook enorme concurrentie van Uber, waar een ritprijs zwaar beneden de officiële taxi branche prijzen ligt.

  Senioren reizen met Valys ( luxe auto vervoer) heel Nederland rond voor peanuts en mogen ook niet ouderen met hen meereizen. In sommige gemeenten is gratis senioren openbaar vervoer beschikbaar of kunnen zij met Connection (kleine luxe busjes) eveneens gratis reizen naar family and friends binnen de gemeente.

  Dus nee veel kansen om werk te vinden in deze branche zijn er zeker momenteel niet.

 7. Hopelijk wordt er een werkvergunning geëist voor deze chauffeurs in Nederland. En opnieuw een rij- examen doen.

 8. De taxitarieven vanaf Hato liggen vast. Soms neem ik ook een taxi vanaf de luchthaven naar huis (zone 2) Ik vraag dan eerst naar de prijs. De laatste keer was 3 jaar geleden en heb toen $ 40 betaald. Het ‘officiële’ tarief is nu $ 60. Dat staat ook op het grote bord bij de airport.

 9. Nou Taxi chauffeurs hebben dit aan zichzelf of in elk geval aan hun collegae te danken.

  Heb zelf ooit een taxi voor een dame van HATO naar een nachtclub dichtbij betaald. Ze kwam net uit Colombia en had alleen geld voor de kamer bij zich.

  Nou heb ik het niet gemeten maar ik schat dat de afstand tussen 2 a 3 km is, de taxi chauffeur wilde 45,00 NAF hebben.

  Een andere keer heb ik zelf een taxi van HATO naar Wilhelminaplein genomen, 65,00 NAF.

  Moeten wij medelijden met deze hufters hebben? Ze hebben zelf de invoering van meters in taxi’s tegengewerkt omdat ze te dom zijn om aan de lange termijn te denken.

 10. Ik zou zeggen eigenschuld dikke bult .
  Je moet de tering naar de nering zetten .
  Maar ja nan mes por .

 11. En ook geen machete uit kofferbak toveren voor je collega’ s

 12. Abraham Mossel

  De vakbonden liegen tot aan de hemel toe, dat het hier slecht gaat is een feit, maar in het makamba land komen zij ook niet meer aan de bak, daar word er taxi gereden voor bijna niks nada een Euro, daar rijden de buitenlanders voor een kwartje de wereld rond en word je niet op gelicht zoals op curacrim waar de taxi boys in staat zijn om voor een ritje van nog geen 10 km 150.00 te vragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *