PBC | Rapport Ombudsman Marvelyne Wiels is openbaar

Marvelyne Fatima Wiels en Ivar Onno Asjes 2

Rapport Ombudsman Marvelyne Wiels is openbaar

WILLEMSTAD – De Ombudsman van Curaçao heeft vandaag haar rapport naar het functioneren van de Gevolmachtigde minister in Den Haag, mevrouw Marvelyne Wiels gepubliceerd.

– later meer –

2015 06 30 Onderzoek Ombudsman Gevolmachtigd Minister Van Curacao Marvelyne Wiels


Bron: Persbureau Curacao
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

32 Reacties op “PBC | Rapport Ombudsman Marvelyne Wiels is openbaar

 1. JJ.Capello

  Glenda, helemaal gelijk in wat je stelt , maar ik vrees dat wij als volk , te opportunistisch zijn om cojones te hebben . De zet is aan PAIS/Sulvaran/Leeflang/PNP/PAR. Samen zouden zij genoeg’cojones’ moeten hebben om dit op te lossen en haar de laan uit te sturen. Dan valt de regering maar en an kunnen wij kijken hoeveel lijken er nog meer in de kast liggen. Het valt trouwens te overwegen om Fraudelyne aansprakelijk te stellen voor het geldmisbruik vanuit haar ambt…..

 2. Uit het ruim 50 pagina’s tellende rapport komt een helder beeld van mevrouw Wiels naar voren:

  Een arrogante op macht beluste vrouw, die haar positie probeert te bevestigen met een fantasierijke CV.
  Een vrouw die verstrikt is geraakt in haar eigen leugens en fantasieën en zich ten koste van alles wil handhaven.
  Haar (wellustige) machtsuitoefening heeft in het Curaçaohuis – en bij de politici in Nederland en Curaçao – grote weerstand opgewekt.

  Er hangt een lichte sluier van subjectiviteit om het rapport. Die sluiter is waarschijnlijk – logisch – opgewekt door de tegenwerkende houding van Asjes en Wiels.

  De controverse tussen Wiels en een journalist hoort niet in het rapport thuis. Ook de mening van Tweede Kamerleden hoort hier niet thuis, dat zijn gezochte spijkers op laag water.

  De aanbevelingen van de ombudsman kunnen regelrecht de vuilnisbak in. Dat is een politiek correct gezochte oplossing.

  Een valse verwilderde pitbull laat je niet los lopen tussen andere honden. Het advies aan de eigenaar om de hond wél een halsband om te doen – maar niet aangelijnd en zonder muilkorf – te laten lopen, werkt niet. Een utopie. Hij blijft bijten.

  Mijn eindconclusie:
  Gewoon een spuitje geven en in laten slapen. In de kennel zitten nog genoeg honden om de plaats van de pitbull in te nemen.

 3. Held op sokken is iemand die zijn aangepraat slavernijverleden nog niet heeft afgeschud en voortdurend in het verleden leeft. Daarom krijgt Nederland c.q. Nederlanders van alles de schuld. Het is zij, maar nooit wij. De lange tenen worden regelmatig uitgeschoven als er maar iets van kritiek komt op Curacao c.q. Curacaoenaars die Held op sokken niet bevalt.
  Kortom een zielig type dat hulp nodig heeft maar dit zal ontkennen, omdat hij overtuigd is van zijn eigen gelijk en kunnen.

 4. Beste Stanley, luisteren en lezen is de kunst van communiceren. Geen enkel moment heb ik getracht de wandaden uit het verleden door Nederland te verdedigen. Vind het jammer dat je gemakshalve de rol van de Portugezen, Libanezen en de buurlanden van de landen waar de mensen werden ontvoerd in deze vergeet. Vergeet ik bijna de huidige mensenhandel en moderne slavenerij hier op Curacao, denk niet dat ik moet uitleggen wat ik mee bedoel. Toen de politiek door Nederland is ingevoerd was het de bedoeling een gezonde democratie met welvaart voor iedereen te maken op Curacao. Nooit is het de bedoeling geweest dat er machtwellustige politici ten koste van de bevolking aan zelfverrijking en vriendjes politiek de zakken zouden vullen. Btw met alle respect voor uw standpunt kan ik mij niet van het gevoel ontdoen dat u ons het standpunt van een politieke partij probeert op te dringen hiermee de discussie probeert te ontwrichten. Sorry.

 5. stanley Held

  Beste Sander, wat jij wil is het verleden vergeten, wetende dat na vermenigvuldiging het jouw in problemen zal brengen. Jij wil in de toekomst kijken om meer mogelijkheden te bewerkstelligen. Snap jouw. Zolang als jij geen respect toont voor een bevolking die jouw voorouders eeuwen lang hebben ondrukt, blijf ik mijn stelling vasthouden. Naar mijn mening speelt bij jouw de overdracht of internalisatie een rol. Heb er begrip voor. Denk dat wat wij hebben meegemaakt anderzijds bij jouw dat ook speelt.

 6. blijf vooral lekker in het verleden hangen.
  het is niet onze schuld maar de schuld van het verleden.
  onze ouders gaven ons een tik en nu loop ik bij een psychater omdat ik dit nog niet verwerkt heb.
  zielige figuren die steeds weer de slavernij als excuus gebruiken om hun eigen onkunde en domheid goed te praten.
  ik heb me niet gesneden, het mes heeft mij gesneden.
  natuurlijk is NL fout geweest, maar dat was toen in die tijd betrekkelijk normaal.
  nu leven we in de 21e eeuw en het verleden is begraven..
  en ja, het leven is onrechtvaardig….maar je moet roeien met de riemen die je hebt.
  zwemmen of verzuipen

 7. stanley Held

  Beste ikke, snap uw Nederlandse stanpunt. Ook u heeft het recht om de wandaden die uw land decennia lang heeft gepleegd te verdedigen. Kent u het woord internaliesatie of overdracht? Deze eilanden heeft Nederland zelf ingepikt en naar hun denkwijze politiek ingericht. Vindt u het gek dat op bijna alle eilanden corruptie heerst? Na 1948, toen Nederland in Indonesië flink huis had gehouden werd Nederland onder druk van de VN en VS gesteld, Dit het gevolg. U wilt de eilanden kwijt maar het kan niet zonder instemming. Het is uw taak dat er een rechtvaardig sociale samenleving is. Het ligt niet aan de Antiliaansebevolking dat het nu zo is. Vanaf 1634 heeft u deze eilanden. In 1863 heeft als laatste land de salvernij afgeschaft. In 1916 heeft u de Shell het eiland laten uitbuiten. Niet Curacao heeft met Venezeula onderhandeld was Nederland. Voor Nederland was het altijd pappen en nat houden. Waar praat u over. Corruptie is ingeslopen door uw wanbeleid onrechtvaardigheid en achterstelling van de Antillaanse bevolking. Kom op. Net op deze dag . Hoe durft u.

 8. Henriques

  De bal ligt nu bij de staten. Het kan niet zo zijn dat dit zomaar even overwaait. Hier ligt een taak voor coalitie en oppositie. Dit is te erg voor woorden allemaal. Het kan niet zo zijn dat iedereen zwijgt. Want wie zwijgt stemt toe. Wat een cojones allemaal.

 9. Het probleem van een gebrek aan integriteit is onomkeerbaar.

  We lachten eerst om Eric Garcia omdat die de Ctex oplichter Anthony de Lima ‘a true Yu di Korsow’ had genoemd. Wie had kunnen denken dat Garcia nu zelf, met zijn marionet Al Capella, voor de rechter staat wegens grootschalige fraude?

  Constancia, Fraudelyne, de olievlek breidt zich uit.

 10. Glenda ottenheim-vinck

  Ik heb geen moment gerwijfeld aan de moed van onze ombudsman noch aan haar professionaliteit. Mevr Wiels heeft weliswaar een stevige deurstop die haar beschermt tegen het dichtklappen van de deur naar alle vrijheid maar er is ook nog zoiets als rechtvaardigheid. Beide bewindslieden, zowel mevr Marveline Wiels als Dhr minpres Ivar Asjes verdienen het om op staande voet de laan uitgestuurd te worden. Wie meewerkt en toestemt en alles weglacht is net zo goed schuldig aan deze barbaarse praktijken. Ik denk vaak aan de twist die mijn pa vroeger aan bepaalde spreekwoorden gaf zoals: Wie van niets komt tot iets verdient eigenlijk de glorie niet. Wat doen wij nu als het volk, de sterkste macht van het eiland? Hopelijk niet weer NIETS! Afstraffen bij de eerstkomende verkiezingen. Jacques hebben wij als volk die cojones?

 11. Beste Stanley, jammer dat u en misschien anderen met u het gevoel hebben om tweederangsburgers van het koninkrijk te zijn. Zeker gezien de aandacht, energie en financiële middelen die Nederland door de vele jaren heen aan Curaçao en de overige eilanden van de Antillen heeft gespendeerd. Ik denk niet dat wij het mis management van politici, de gedragingen van politici en het politieke systeem van Curaçao dat er voor gezorgd heeft dat alle investeringen niet zichtbaar zijn op Curaçao aan Nederland kunnen verwijten.

  Laten wij (de bevolking van Curaçao) voor nu en altijd er voor zorgen dat Nederland geen redenen heeft om op ons af te geven en waardoor u en misschien anderen het gevoel van tweederangsburger te zijn krijgen.

  Dit is misschien wel het beste en mooiste moment om te laten zien dat de trotse Yu di Korsow van vroeger weer serieus genomen wil worden door. Laten we de Ombudsvrouw volgen eb de regering laten weten en voelen dat het anders moet dan de laatste 7 jaar.

 12. JJ.Capello

  Hulde aan de ombudsman(vrouw) die een dermate stuk kan neerzetten , dat de rechter haar in het gelijk stelt.
  En nu is het parlement ( het volk) ; de minpres en de overige coalitieleden (Rosaria) aan zet . Kijken of zij net zo veel ‘cojones’ hebben als mw. Martijn……

 13. stanley Held

  Beste Bas van Toor, heb begrip voor uw uiteenzetting. De associatie met banaan zegt al veel. De onderhuids gevoelens ken ik. Heb ze meegemaakt in alle facetten. Ik blijf bij mijn standpunt. Een eilandje die deel uitmaakt in een koninkrijk waar de bewoners als tweederangs burgers binnen onze koninkrijk worden beschouwd zegt al veel. De sociale tegenstellingen zijn groot. Wanneer het de moederland goed uitkomt handelt zij. De jaren lange achterstelling zegt al veel. Kijk goed naar uw geschiedenis. Juist vandaag is het een mooie dag om een reflectie te plegen op uw of onze geschiedenis. Onlangs werd een voetbalclub gestraft voor een banaan. U mag zeggen wat u wilt ik blijf bij mijn standpunt. Overal heerst er corruptie weten wij. Dat geeft niemand het recht om een hele samenleving dom te noemen.Daar ga ik echt in geweer. Het moment als men praat over wij en zij is het begin van een zachte raracistische ondertoon. Mijn reactie zal ik altijd geven. De tijd is voorbij. Heb er nu vrede mee.

 14. Henriques

  Nederland wordt regelmatig in de media bananenrepubliek genoemd en wel om reden dat er erg veel mis is, veel mn VVDrs zijn opgepakt de laatste tijd, ook de bekende PVV brievenbuspisser of een parlementarier die sympathien met rechtsextremistische clubs had (vRhoon bijv) vreemde zaken komen frequent voor, maar ook wel aan het licht doordat de media flink graaft, enige verschil is dat zij wel worden berecht, Hooijmaaijers bijv,. danwel aftreden om declaratiegedrag, inlaten met jonge jongens, en enz.
  Dat maakt van een land een bananenrepubliek. Hier kan men rustig blijven zitten.

 15. Bas van Toor

  Beste Stanley,
  Wie nu over racisme begint heeft het niet begrepen.
  Mist de kern van de zaak.
  En slaat de plank geheel mis.
  Natuurlijk is het hier een bananenrepubliek! Een corrupte regering, politieke moorden, graaiende bestuurders, banden tussen de regering, de politie, en georganiseerde misdaad en personen met macht die niet op hun taak berekend zijn.
  Niemand heeft het over huidskleur of afkomst.
  En ja, wanneer mensen hun stem verkopen voor een wasmachine of koelkast zijn ze dom en krijgen ze de regering die ze verdienen. Ongeacht hun huidskleur of afkomst.
  Wanneer de huidige club kan regeren zonder dat het volk massaal in opstand komt is het volk dom. Ongeacht kleur of afkomst.

  Het is hier politiek gezien net zo erg als in Nederland, alleen in Nederland hebben ze er meer ervaring mee en doen het minder opvallend.

 16. En voor stanley Held heb ik een nieuw woord Groepisme. Groepisme is je zelf verrijken over de rug van je medemens, en je medemens laten verhongeren.
  deze zogenaamde regering verrijkt zich over de rug van ons volk,en jij loop maar met andere dingen te gooien. Rascisme is een woord wat ik niet ken of wil kennen, aleen de gedachte aan maar al veel stuk.

 17. Hoe zal vandaag de sfeer zijn in het Curaçao-huis ?
  Loopt er iemand nu briesend ,stampvoetend , de vuist op tafel slaand, gillend, personeel schofferend door de gangen aldaar?
  Oh, dan is het daar een dag als alle andere….

 18. De vraag is nu alleen, Wat doen we met dit Rapport? maken we er werk van of stoppen we het weer in de doofpot, net als vele andere zaken van alle Mafia leden op deze rots. of hebben de Rechters geen tijd omdat ze druk zijn met alle andere zogenaamde Ministers en ex Ministers.
  Het wordt tijd voor echte schoonmaak, en opsluiten al deze gasten die ons Eiland kapot maken.

 19. stanley Held

  Beste Henriques, juist in deze dagen dat racisme bewust of onbewust komt opdoemen, zal ik altijd reageren. Hoe vervelend het voor u is. Die strijd zal ik tot mijn dood voeren. Het is vandaag 1juli. Vanaf 1863 voeren wij nog steeds deze strijd. Voor mij is het geval Wiels, ondergeschikt aan rascisme. Over haar geval weet een ieder dat het niet pluis is. Elk zelfrespecterende overheid had de stekker allang uitgetrokken. De zet is nu aan de Premier. Neemt nirt weg dat als ik enige racistische ondertoon proef, ik gelijk zal reageren hoe vervelend het ook voor u is. Het is nu tijd om zulke handelingen en uitspraken te stoppen.

 20. Uitstekend rapport van onze ombudsvrouw, alleen haar conclusie is idioot.

  Fraudelyne heeft een gigantisch bevret van onvermogen afgegeven, aanhoudend gelogen en daarmee onherstelbare schade aan haar positie in het Curacaohuis aangebracht. Ze heeft vertrouwen verloren dat ze nooit meer kan terugwinnen.

  Als de ombudsvrouw dan na haar vernietigend rapport met de aanbeveling komt om Fraudelyne een assessment te laten doen, dan is dat een belachelijke aanbeveling. Haar periode in het Curacaohuis was een assessment waarbij Fraudelyne volledig heeft gefaald en door het ijs gezakt is.

  Fraudelyne is een schande voor Curacao, en een schande voor de vrouwelijke bestuurder.

 21. Je weet niet eens wat een bananenrepubliek is. Lees goed Held op sokken, het is een populaire benaming voor een politiek instabiel en corrupt land. Dus M. heeft gewoon gelijk.
  Als jij dit racisme vindt ben je nog dommer dan ik al dacht.

 22. Wat een domme lange tenen reactie weer en uiteraard weer over racisme en de oorlog. Je hebt de oorlog niet eens meegemaakt sukkel.
  Als je niets zinnings hebt toe te voegen blijf dan in godsnaam weg van dit forum.

 23. Wat een geweldige moedige vrouw onze ombudsman

 24. Henriques

  @Stanley Held
  @ M.
  Kunnen we ook een keer over zinniger zaken debatteren ipv ieder keer hetzelfde. Wordt het niet een beetje erg vervelend? Volwassenen toch, of vergis ik mij deerlijk.

 25. Heniques

  Ik heb het volgende geconstateerd na het lezen van het stuk

  a/ Wiels spoort absoluut niet is een narcist pur sang
  b/ het is een familietrek, er zitten meer fam.leden in de Capriles
  c/ het wordt tijd dat Rosaria zich een keer roert, desboods de stekker eruit rukt omdat dit niet langer mag voortduren
  d/ Wiels heeft het eiland te schande gemaakt in het Haagse en ervoor gezorgd dat we we als Land weer terug bij 2010-12 zijn gekomen en als Land af zijn gegaan
  f/ Asjes dient zich onherroepelijk teug te trekken
  g/ Wiels idem ditto met terugbetaling van alles
  h/ dit is een ongelooflijke blamage

 26. John Baselmans-Oracle

  Onze ombudsman heeft zonder dat ze weet vastgelegd wat er achter de moord zit. Of dit door andere begrepen wordt is nog de vraag maar de tijd zal het leren en ik heb in ieder geval nogmaals de bevestiging gekregen op wat ik van dag een al naar buiten bracht.

 27. ” T.a.v. de leidinggevende capaciteiten van de GevMin
  Het is aan te bevelen op korte termijn de GevMin een assessment te laten afleggen teneinde vast te stellen in hoeverre zij in staat is om op een adequate wijze leiding te geven aan het Curaçaohuis, haar contactuele eigenschappen te ontwikkelen en haar agressie jegens haar ondergeschikten en derden te beteugelen”.

  Ik meen te mogen concluderen dat wij een behoorlijke “assessement” gezien hebben in dit rapport waar volgens mij geen reden is om aan te twijfelen; De dame is volledig `gezakt` voor alles wat met leidinggeven en menselijkheid en betrouwbaarheid te maken heeft.

 28. stanley Held

  Nee, mijn beste vriend M. Gaat mij niet om een klein groepje die met geld het vol onderdrukt. Gaat bij mij om het woord banenrepubliek. Wat jij hier aangeeft dat de hele bevolking dom is. Terwijl dat niet zo is. De bevolking bepaald welke weg zij wil. Wie bent u, om hun weg te zetten als een banenrepubliek. Het woordje banen zegt al veel. Val de overheid aan niet de bevolking. Als ik het woordje zou moeten ontleden kom ik bij racisme terecht.

 29. Stanley Held, is het niet een bananenrepubliek waar iemand als Fraudelyne, door coalitie noch oppositie geremd, schaamteloos de ene wandaad op de andere mag stapelen?

  Is het geen bananenrepubliek waar een MAVO3-er met een uitgebreide lijst veroordelingen door de rechter ministerpresident kan worden om vervolgens maandelijks op snoepreis te gaan met een geestelijk beperkte privefotoslaaf en een blonde stoeipoes in mantelpak?

  Is het geen bananenrepubliek waarin van de grootste partij in de Staten momenteel 75% justitieel verdacht is en 50% dit jaar al gevangen heeft gezeten?

  Is het geen bananenrepubliek waarin Elmer Wilsoe die geen greintje integriteit bezit naar Nederland wordt gestuurd om een integriteitscommissie voor te zitten? Dezelfde Wilsoe die schaamteloos van zijn partijband met Fraudelyne Wiels gebruik maakt om geestelijk niet volgroeide zoon in het Curacaohuis onder te brengen.

  Sorry, beste Stanley, maar it is what is is. Maar wat zou ik het graag anders zien. Uw gezicht daarvan afwenden zoals u doet brengt ons niet verder.

 30. stanley Held

  Wat er in het rapport staat wisten wij. Ik had het al voorspeld. Beste M, dat jij op het eiland woont en dient is een pre. Dat jij het een banenrepubliek noemt vind ik, van u puur racisme. Zou u graag willen ontmoeten. Trouwens het is nu 1 juli 2014, in 1863 kregen wij onafhankelijkheid. De erfenis van jouw voorouders heb jij nog diep in jouw genen. Jij toont geen respect voor het eiland waar jij je broodje verdient. Hoe durf je. Heb u al eerder gezegd. In de oorlog waren mensen als u die in het geniep informatie verschafte aan de onderdrukker. Vaak waren jullie politieagent.

 31. die foto is super…..spreekt boekdelen….

 32. SCHANDALIG OPTREDEN VAN FRAUDELYNE WIELS!

  Het optreden van haar is nog schokkender dan ik dacht. Haar moet met onmiddellijke ingang de toegang tot het Curacaohuis ontzegd worden, en eigenlijk is jAsjes die haar schaamteloos de hand boven het hoofd heft gehouden ook niet meer te handhaven.

  Het is nu aan de Staten om actie te ondernemen. Fraudelyne kan hier zelfs in onze banananrepubliek niet mee wegkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *