Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Radio Direct moet rectificeren

sheldry Osepa
Radio Direct moet rectificeren

WILLEMSTAD – Radio Direct moet haar beschuldiging dat advocaat Sheldry Osepa een vonnis zou hebben vervalst, inslikken. Dat zegt de rechter in kort geding. Die was aangespannen door Osepa omdat hij vindt dat de uitlatingen van het radiostation hem in zijn eer en goede naam aantasten.

De rechter geeft hem daarin gelijk.

Geschil
Osepa stond in april 2013 een pindaverkoper juridisch bij. De sportstichting van de overheid, de FFDK, had hem verboden om nog langer zijn etenswaren in het SDK-stadion te verkopen. Zowel in eerste aanleg als in hoger beroep, verloor Osepa de zaak. De pindaverkoper moest zijn advocaat 4.000 gulden betalen.

- Advertentie -

Radio Direct nam het daarna met succes op voor de pindaman, zodat die toch weer aan het werk kon op het sportcomplex in Brievengat. Het station was van mening, dat Osepa daarom de 4.000 gulden zou moeten terugbetalen. De pindaverkoper betoogde voor de microfoon dat Osepa het vonnis vervalst zou hebben. Dat oordeel werd zonder journalistiek onderzoek door Direct overgenomen. Dat rekent de rechter het radiostation zwaar aan.

Oordeel
De rechter is van oordeel dat de beschuldiging aan het adres van Osepa zeer ernstig is en bovendien onwaar. Vonnissen worden namelijk door een rechter gemaakt en niet door een advocaat. Direct had de beschuldiging van de pindaman met een korreltje zout moeten nemen of hem tegen zichzelf in bescherming moeten nemen.

Het verweer dat Direct Osepa alle gelegenheid bood om de beschuldigingen te weerleggen, houdt volgens de rechter geen stand. De zender had dat zelf moeten toen, toen Osepa weigerde om voor de microfoon te komen. Daarmee is een onrechtmatige daad gepleegd tegen Osepa.

Radio Direct moet nu op maandag en dinsdag een rectificatie voorlezen op prime-time zonder daar verder commentaar op te leveren. Een dwangsom van 5000 gulden moet betaald worden, als daar niet aan wordt voldaan. De pindaman en het radiostation worden veroordeeld in de kosten van het proces. De rechter ging niet mee in het verzoek van Osepa om schadevergoeding.

- Advertisement -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Hoe kan Osepa zich in zijn goede naam aangetast voelen als hij helemaal geen goede naam heeft?

    Iedereen kent hem immers als een laffe meeloper van Schotte die daarvoor net als Stella van Rijn beloond werd met een zwaar overbetaald overheidsbaantje.

    Iedere wandaad van Schotte werd door Osepa op zijn Facebook pagina aan en er waren momenten dat zijn verering van Schotte ramsaysoemantiaanse vormen aannam.

    Nee, Osepa is een eng mannetje dat je niet kunt vertrouwen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten...

PBC | Minister van Financiën wil weten hoeveel directie SVB zichzelf toebedeeld

Persbureau Curacao Javier Silvania wil weten welk deel van de bijna 30 miljoen aan...
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch Caribbean gezegd dat het beleid van Minister van Financiën Javier Silvania ernstige gebreken vertoont....

Nu.cw | Overheid wil onrust Playa Piskado aanpakken

Het heeft een aantal jaar geduurd, maar de overheid heeft inmiddels besloten dat ook zij de overlast bij Playa Piskado op Westpunt willen aanpakken. Het wordt steeds drukker...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...
- Advertentie -