PBC | Plasterk wil helpen bij koraalschade Megapier

Grote schade aan koraal Curaçao, vermoedelijk door bouwer BAM | Goby Divers

Minister Plasterk staat open voor hulpvragen van Curaçao vanwege de koraalschade bij de bouw van de Tweede Megapier. Dat schrijft hij in antwoord op Kamervragen.

Eind april werd bij Rif een koraalgebied zo groot als 8 voetbalvelden vernield door de Nederlandse bouwer BAM. De schade wordt op dit moment door de havendienst gecalculeerd. Over de aansprakelijkheid van de schade laat Plasterk zich niet uit. Dat moet in Curaçao worden uitgezocht.

Bron Persbureau Curacao

4 Reacties op “PBC | Plasterk wil helpen bij koraalschade Megapier

  1. Enri, je bent feitelijk een renpaard met oogkleppen aan. Volgens jou is de wereld zwart en wit en opgesplitst in goed en kwaad. Je bent het oneens over mijn aantijging naar CPA, maar is de rest van mijn commentaar volgens jou ook BS? Beledig niemands intelligentie met bouwopdrachten en bestekken. Ik de jouwe ook niet. Zo te zien werk je bij CPA of ben je namens hun betrokken bij het project, omdat je precies weet wat in de RAW staat. Ik wil aanduiden dat iemand verantwoordelijk is en de rekening toegeschoven dient te worden. Ik verwijs naar BAM en kom met een hypothetisch alternatief, uitgaande van een visie die een Nederlandse beleidsmaker erop na kan hebben en leg de eindverantwoordelijkheid bij de opdrachtgever. Dat is een discussie waardig, maar jij omschrijft het als pure BS. Ik ga er zelfs vanuit dat BAM volgens de RAW bepalingen heeft gehandeld, maar door de onstuimigheid van de zee in deze periode is verrast. Force majeur. Wat nu? Schrijven wij de schade af op ontwikkeling en gaan vrolijk verder? Zet a.u.b. die oogkleppen af, vriend.

  2. Je schrijft bullshit, in die bouwopdracht stond duidelijk dat die koralen niet beschadigd mag worden.

    BAM weet heel goed wat hij doet omdat zo’n project wordt uitgevoerd volgens RAW. Dus BAM is aansprakelijk voor die schade.

    CPA, die haar handen wast in onschuld? CPA is niet schuldig.

    Als je niet weet wat RAW is ga maar googelen.

  3. Klopt, een gebied ter grootte van 8 voetbalvelden duurt minimaal een paar decennia om aan te groeien. Maar het kan. Met deze wijsheid kunnen we nu nog meer vernielen door nonchalant te werk te gaan en simpele fouten te maken die voorkomen konden worden. Schrijf toch een fikse boete uit voor BAM of wil Min. Plaskerk dat niet omdat het een Nederlands bedrijf is? Stuur de rekening dan naar de opdrachtgever en eindverantwoordelijke, CPA, die haar handen wast in onschuld. Iemand moet aangepakt worden voor de schade.

  4. Koraal kan je weer kweken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *