32 C
Willemstad
• zaterdag 13 april 2024 16:44

PBC | Plasterk: illegalen Sint Maarten zorgelijk

Plasterk: illegalen Sint Maarten zorgelijk | Foto Bea Moedt
Plasterk: illegalen Sint Maarten zorgelijk | Foto Bea Moedt

DEN HAAG (ANP) – De aantallen illegalen op Sint Maarten is ‘zorgelijk’, aldus minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) vrijdag. Illegalen komen onder meer terecht in de prostitutie op het Caribische eiland. De NOS meldde op gezag van het Openbaar Ministerie dat er op Sint Maarten naar schatting 40.000 illegalen zijn. Dat zijn er net zoveel als eilandbewoners. 

Mensenhandel, uitbuiting en prostitutie floreren op het eiland. Kamerleden zijn momenteel op Sint Maarten om over de situatie te praten.

Volgens Plasterk zijn er ‘serieuze zorgen’ over de rechtshandhaving op het eiland. Het kabinet trok vorig jaar al 20 miljoen euro extra uit om politie, douane, kustwacht en justitie te versterken. Met deze financiële injectie moet je ‘een heel eind komen’ richting oplossen van de problemen, aldus Plasterk.

Bron; Persbureau Curacao

8 reacties

 1. We hebben nog nooit zo’n zorgelijke minister gehad als Plasterk. Al jaren maakt hij zich zorgen? Waarom eigenlijk? Hij hoeft nooit iets te doen.
  Volgens zijn repeterend zeggen zijn eilanden als Sint Maarten autonoom. Waarom zou je je dan druk maken? Ze knappen het zelf wel op.
  Zorgelijk.
  Zeg dat wel.
  De heren van Alblas
  die dronken een glas
  en deden een plas
  en de zaak die bleef zoals ie was.

 2. Wat een gelul. Alsof er een indicatie is van alleen het aantal illigalen aan de nederlandse zijde van het eiland. Franse kant is even niet meegenomen? Heeft illigaliteit ook grenzen? Oftewel, wat een gezeik van die politici

 3. Volgens mij heeft Curaçao allang gevraagd om dit terug te draaien maar Nederland (Koenders?) wil dat niet. Heeft met de ”handel” te maken…

 4. Venezolanen en Colombianen mogen zonder visum naar de Antillen reizen. vraag me af of ze ook zonder Visum Holland in mogen…
  Dacht het niet!

 5. In Nederland is het aantal illegalen ook zorgelijk. Ik stel dus voor hetzelfde beleid te voeren als in Nederland: ogen dicht, niets doen.
  Zelden zie je de hypocrisie bij een minister zo openlijk tentoongespreid.

 6. Deze situatie bestaat al jaren en nu pas wordt de minister van Koninkrijkszaken wakker? Het lijkt erop dat het Koninkrijk de Statuutstaken deerlijk verwaarloosd heeft. Hoeveel Nederlandse politici zijn gefêteerd om een oogje dicht te knijpen en lichtvaardig & elastisch acceptabel op te treden? Zo krijgt lichtzinnigheid de schijn van degelijkheid. Een regionaal risicoprofiel kan wellicht direct worden uitgewerkt door het OM onder leiding van Judith Roumou? Weten we gelijk welke rampen en rellen nog te verwachten zijn. Velen zullen zich namelijk met hand en tand verzetten tegen opschoning. Hebt u hulp nodig om uw handen in vuil water schoon te wassen? Wij kunnen u enige saillante suggesties aan de hand doen. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties