33 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | Nieuw tarievenplan CAP voor gebruik luchthaven

HomeNieuwsPBC | Nieuw tarievenplan CAP voor gebruik luchthaven
Nieuw tarievenplan CAP voor gebruik luchthaven
Nieuw tarievenplan CAP voor Hato

WILLEMSTAD – Curaçao Airport Partners (CAP) heeft vanochtend een nieuw tarievenplan voorgesteld voor gebruik van Hato Airport. Eind deze maand moet het voorstel naar toezichthouder BTP&U, de luchtvaartmaatschappijen kunnen ook nog hun mening geven. De bedoeling is dat het voorstel daarna wordt neergelegd bij de minister van Verkeer en Vervoer, die eind dit jaar een besluit moet nemen.  Het voorstel gaat uit van gelijke tarieven tot 2018 voor de passagiersluchthavenbelasting en de parkeertarieven voor vliegtuigen.

Het belastingtarief voor transferpassagiers wordt wel aangepast. Die is nu nog 5 dollar per passagier, dat moet 10 dollar worden. Grootste discussiepunt is het tarief dat airliners moeten betalen voor hun Landing Fee. Die wordt berekend naar het maximale startgewicht van een toestel (MTOW) per ton. Nu is die nog 6 dollar, dat moet 7 dollar 10 worden. De luchtvaartmaatschappijen hebben het voorstel vanochtend meegekregen om door te rekenen. Volgens insiders is het voorstel dat nu op tafel ligt acceptabel en reëel.

Het nieuwe tariefsplan moet zekerheid geven aan de voortzetting van het ‘Airport Expansion Project’. De daarin door CAP geplande uitbreiding zal de capaciteit op de luchthaven vergroten om zo 2.5 miljoen passagiers te kunnen verwerken. Volgens CAP is de uitbreiding nodig om tegemoet te komen aan de verwachte vraag van luchtvaartmaatschappijen voor het gebruik van Hato. De nieuwe uitbreiding betekent dat de passagierswachtruimte in de terminal verdubbeld wordt; een nieuwe jet brug wordt toegevoegd die de grote A380 klasse kan accomoderen.

Ook komt er een nieuwe ‘Arrivals Corridor’ om de passagierstroom te verbeteren en de ‘turn-time’ van de vliegtuigen te verlagen om zo aansluitmogelijkheden te verbeteren. De uitbreidingsplannen betekenen ook een toename aan commerciële ruimtes om nieuwe en uitgebreidere klantvoorzieningen aan te kunnen bieden en tevens worden er nieuwe retail en consumptiemogelijkheden gecreëerd, aldus CAP.

Het ‘Airport Expansion Project’ is ontworpen en gebouwd voor CAP door Corgan Associates, een international luchthaven architectuurbureau uit Dallas Texas, met deelname van lokale architecten en ontwerpbureaus die nauwe betrokken zijn bij Curaçao Airport Holding (CAH). Bekende luchthavens die door Corgan ontworpen zijn: Miami International Airport, Atlanta-Hartsfield International Airport, Incheon International Airport (South Korea), Dallas-Ft Worth International Airport, Los Angeles International Airport en Sacramento International Airport. Het Curaçao International Airport Expansion Project is voorbereid volgens de aanbevolen normen en richtlijnen zoals aangegeven door de Civil Aviation Organization (ICAO).

De bouwvergunningen zijn ingediend in afwachting van een bouwstartdatum gepland voor 11 Januari 2016 en voltooiing in April 2018.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties