32 C
Willemstad
• vrijdag 24 mei 2024

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 21 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 20, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Kluivert boekt overwinning met Curaçao

HomeMediaPBC | Kluivert boekt overwinning met Curaçao
 | Foto Persbureau Curacao
Kluivert boekt overwinning met Curaçao | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD (NOS) – Patrick Kluivert heeft met Curaçao zijn eerste overwinning geboekt in de lange route naar het WK van 2018. De voetballers van het Antilliaanse eiland versloegen in Willemstad in de eerste wedstrijd van de WK-kwalificatiereeks Montserrat met 2-1.

Voor Curaçao scoorden Papito Merencia (ADO Den Haag) en Felitciano Zschusschen (NAC Breda). Dinsdag volgt de return op Montserrat. De winnaar gaat naar de tweede ronde, waarin Cuba wacht voor een tweeluik in juni.

Kluivert werd begin deze maand officieel aangesteld als adviseur van het nationale elftal van Curaçao, maar zat in Willemstad ook als coach op de bank.

In totaal zitten er acht eredivisiespelers in de selectie van Curaçao: Cuco Martina, Darryl Lachman (FC Twente), Guyon Fernandez, Felitciano Zschusschen (NAC Breda), Charlton Vicento (Willem II), Rihairo Meulens (FC Dordrecht), Vidarrell Papito Merencia (ADO Den Haag) en Zeus de la Paz (PSV).

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Kluivert is niet schuldig aan het waardeloze voetbal gisteren.

  De voetbalbond is niet schuldig aan de chaotische en levensgevaarlijke toestanden bij de toegangscontrole in het stadion.

 2. Die dure coach en spelers invliegen was weggegooid geld, gezien de benauwde 2-1 overwinning tegen een notabene beter voetballend team van een steen met daarop een handvol inwoners.

  Jacintha Constantia had als coach een nog beter resultaat gehaald.

  Maar o, wat was Kluivert tevreden terwijl het publiek zich doodgeegerd had aan zoveel onkunde en een waardeloze instelling in het team.

 3. @MS, dan moet jij bij de organisatie zijn en niet bij mij, ik was er niet bij en weet daar niks van. Ik geef alleen mijn mening over de twee teams, amen.

 4. Bert, als jouw kind bijna was doodgedrukt tegen een hek zou je wel anders piepen.

  De organisatie was een drama en dat heeft niets te maken met voorverkopen zoals Opmerker opmerkt. De mensen die gisteravond bijna doodgedrukt werden hadden allemaal een kaartje.

 5. Wat een negativiteit zeg. Men moet niet vergeten dat het team van Curaçao een samengeraapt nieuwe team is. Montserrat heeft een bestaand team waar iedereen mekaar al kent, dat is een pluspunt. Maar Curaçao komt er wel, de beste stuurlui staan aan wal.

 6. Kaartverkoop in het vervolg bij voorverkoop adressen laten doen, Catering tegen een vergoeding uitbesteden aan derden die dit wel kunnen organiseren.
  Het is geen wonder dat men in dat stadion grote verliezen lijdt maar dat is niet van nu. Sinds jaren is het een ongeorganiseerde bende waar men nu eens een eind moet gaan maken.
  Maar zoals gewoonlijk “kunnen we het zelf”!! Nou niet dus.
  Over het voetbal kan ik weinig zeggen, heb alleen een stukje van de 2e helft gezien. Een “adviseur coach” kan binnen enkele dagen geen goed draaiend elftal op de been brengen. Een heel goede voetballer, Kluivert, is nog geen goede coach zeker als hij op korte termijn een 2e keus elftal goed moet laten spelen. Maar al met al wensen we hem wel veel succes.

 7. Vraag: Wat is het verschil tussen Patrick Kluivert en Stevie Wonder?
  Antwoord: Stevie Wonder ziet beter.

  Zie hier de reactie van Kluivert in de Nederlandse pers na de draak van een wedstrijd gisteravond:
  ‘We waren dominant aan de bal en ons positiespel was bij vlagen uitstekend. Ik denk dat we voetballend gezien een hele goede wedstrijd hebben gespeeld en de kansen niet hebben benut helaas’

  Degene die bij de Curacaose voetbalbond verantwoordelijk is voor het inhuren van deze payaso dient meteen op te stappen,

 8. Ik was er ook en heb me gruwelijk geergerd aan het slechte ongeorganiseerde voetbal van Curacao dat in de tweede helft werd weggespeeld door een eilandje met minder inwoners dan er gisteren in het stadion zaten. Was het daarvoor nodig de kosten te maken van invliegen en hotels voor spelers uit Nederland en een dure trainer?

  De catering was super slecht, 45 minuten in de rij voor een cola, en de toegang levens gevaarlijk, Werd in het begin iedereen gecontroleerd en gefouilleerd, toen de massa in opstand kwam na een uur wachten en de wedstrijd inmiddels begonnen was ging de poort helemaal open en stormde iedereen naar binnen, met of zonder kaartje en zonder te fouilleren.

  Als een FIFA waarnemer dit gezien heeft kan Curacao een forse straf krijgen, en terecht.

  Van Monserat uit winnen we nog wel vrees ik, maar laat Cuba daarna maar snel een eind maken aan onze WK nachtmerrie.

 9. Op Curaçao denken we dat als er een tafel wordt neergezet met microfoons er op en we een soort van een bondscoach? aantrekken dat de rest er omheen vanzelf ook wel goed komt. Voetbal interesseert mij helemaal niets, echter ik sprak met iemand die daar wel belangstelling voor heeft en deze is dus weggegaan vanwege het duw en trekwerk bij het kaartjes gedoe, de man was bang dat hij onderuit en plat gelopen zou worden. Hierboven ook de reactie van MS gelezen te hebben kan men niet anders dan alweer tot de conclusie te komen dat organiseren niet onze nationale sport is, misschien moeten we daar eerst eens een “bondscoach” voor inhuren. Wat een afgang om dan maar iedereen toe te moeten laten omdat er eigenlijk geen keuze meer is.

 10. Beschamende prestatie, met moeite en slecht voetbal winnen van de nummer laatst van de FIFA ranglijst, een eiland met iets meer dan 5,000 inwoners!

  Duidelijk werd waarom Patrick Kluivert nergens aan de bak komt (bij Fc Twente werd zijn contract als trainer van het tweede elftal niet verlengd), hij is gewoon geen people manager en dat bleek gisteravond wel. Het elftal hing als los zand aan elkaar. Daarentegen was de inzet van Monserat hartverwarmend.

  De organisatie rond de wedstrijd was ook waardeloos. Vele mensen konden niet op tijd naar binnen omdat ze bij de poort door 1 kaartjescontroleur moesten worden geholpen. Toen het 1-0 werd en velen nog buiten stonden ontstond er woede, werd er geschreeuwd en geduwd wat tot levensgevaarlijke taferelen leidden. Uiteindelijk werd de poort daarom helemaal opengezet en stormde iedereen naar binnen, kaartje of geen kaartje, ongefouilleerd en warden de twee agenten die bij de poort stonden geheel overlopen.

  In het stadion was de organisatie ook een drama. Bij de drankverkoop stonden grote menigtes waarvan velen met lege handen naar de tribune terugkwamen omdat er geen doorkomen aan was.

  Curacao – Monserat was een schande.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties